Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek wint met 3-1 van Flevo Boys

ONS Sneek wint dik verdiend van Flevo Boys met 3-1

Doelpunten: Davey Lohman (2),  Ruendel Martina en Yume Ramos

Door Simon Visser (verslaggever) en Jan Roelof Middeldorp (fotograaf)

Laatste oefenwedstrijd voor de bekerwedstrijd van aanstaande zaterdag.
Laatste oefenwedstrijd voor de bekerwedstrijd van aanstaande zaterdag.

Echte werk
Zeven oefenwedstrijden in totaal speelde zaterdag derde divisionist ONS Sneek in de voorbereiding op de competitie seizoen 2019-2020, die zaterdag 24 augustus aanstaande van start gaat met de uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC. Het echte werk begint overigens al komende zaterdagavond. Dan speelt de ploeg van hoofdtrainer Paul Raveneau in het kader van het financieel zo lucratieve KNVB-bekertoernooi in Heemskerk tegen zondag derde divisionist ADO’ 20. Van de zeven oefenduels wonnen de oranjehemden er zes. Dat is wel eens anders geweest. Gisteravond heette de tegenstander in de oefencampagne Flevo Boys. De zaterdag hoofdklasser uit Emmeloord werd dik verdiend met 3-1 geklopt na een 3-0 ruststand. Binnen het half uur was het drie keer raak voor de thuisclub. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere. In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Compleet ander elftal
ONS Sneek speelde tegen Flevo Boys op Jordy den Hoedt na met een compleet ander elftal dan afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Hollandia uit Hoorn.

De opstelling was nu: Doel: Barry Ditewig. Achter: Tiemen Landman, Pieter Mulder, Sidney de Jong en Rannick Schoop.
Midden: Tyson dos Santos, gelegenheidsaanvoerder Nick Burger en Wesley Tankink.

Voor: Davey Lohman, Ruendel Martina en Jordy den Hoedt.

De spelers van zaterdag jongstleden werden voor aanvang van de laatste testwedstrijd aan een intensieve training onderworpen. In die training liep aanvaller Genridge Prijor een kuitblessure op en zocht meteen de kleedkamer op. De snelle linkerspits Nick Kleen trainde helemaal niet mee. Hij ondervond nog te veel last van een enkelblessure, die hij tegen opliep tegen Hollandia.

ONS Sneek speelde een sterke 1e helft
ONS Sneek speelde een sterke 1e helft

Operatie Tiemen Landman
Het meest verrassend aan de opstelling van ONS Sneek van gisteravond waren de aanwezigheid van linksback Tiemen Landman, van spits Ruendel Martina en van middenvelder Wesley Tankink. Alle drie hadden door blessures nog weinig speelminuten gemaakt. Landman en Martina hadden liesklachten, Tankink hamstringklachten. Tiemen Landman moet binnenkort overigens wel een operatie ondergaan. Heel mooi meegenomen voor Paul Raveneau was, dat Tyson dos Santos sterk speelde op het middenveld. De grote man in het eerste half uur aan ONS Sneek-kant was Bolswarder Davey Lohman met twee schitterende treffers. Ruendel Martina gaf zijn spel extra glans door ook raak te schieten. Flevo Boys met drie oud ONS-ers in de gelederen, Yumé Ramos, Aron Strengholt en Roelof Strikwerda, hadden in het eerste half uur helemaal niets te vertellen. Wel moet hierbij direct worden aangetekend, dat ONS Sneek veel meer trainingsarbeid heeft verricht dan Flevo Boys. Bovendien was het pas de derde oefenwedstrijd van het geheel in het zwak gestoken elftal van trainer Kevin Waalderbos. In het eerste trainingsblok was alleen geoefend tegen Be Quick 1887 uit Groningen (1-0 winst). Afgelopen zaterdag had Flevo Boys met 1-1 gelijk gespeeld in Meppel tegen zondag hoofdklasser Alcides.

Davey Lohman blonk de 1e helft uit. hij scoorde 2 keer.

Splijtende pass
De eerste dertig minuten van ONS Sneek waren om van te smullen. De defensie van de polderbewoners opereerde evenwel zwak, maar dat was mee de verdienste van de gastheren.Al na vijf minuten was het over links raak door Davey Lohman, die Flevo Boys-doelman Fariz Mesud met een echte schuiver kansloos liet: 1-0. In de dertiende minuut werdhet 2-0 en hoe. Met een volmaakt splijtende pass werd spits Ruendel Martina gelanceerd, die schitterend raak knalde.

ONS Sneek aanvallend sterk.
ONS Sneek aanvallend sterk.

Pas na twintig minuten liet Flevo Boys zich zien voor deveste van Barry Ditewig, waarbij Pieter Mulder bijna in eigen doel schoot. Even later schoot Frank Post namens de gasten nipt naast. Nadat een schot van Wesley Tankink was gestopt en Flevo Boys- keeper Mesud een goede redding had verricht op een inzet van Tyson dos Santos liep ONS Sneek in de 24ste minuut uit naar 3-0.Een enorme fout in de Flevo Boys afweer werd door Davey Lohman afgestraft met een geweldige pegel.

Yume Ramos kon niet wachten om in te vallen
Yume Ramos kon niet wachten om in te vallen.

Yumé Ramos ingebracht
Na een half uur twee wissels aan de kant van Flevo Boys. Yumé Ramos en Tomas Boer werden ingebracht. Door de inbreng van de voormalige ONS Sneek-spits en topscorer gebeurde er in ieder geval iets in aanvallend opzicht bij Flevo Boys. Nadat Yumé Ramos eerst naast had gekopt redde even later Barry Ditewig fraai op een knal van Yumé. Daar stond tegenover, dat in de voorlaatste minuut de sluitpost van Flevo Boys alle moeite had met een schot van Ruendel Martina.

Kevin Meijer
In de tweede helft bracht ONS Sneek Kevin Meijer voor Tiemen Landman. Flevo Boys-trainer Kevin Waalderbos kwam met liefst vijf veranderingen in zijn formatie. Na de rustbood Flevo Boys wel meer tegenstand mee doordat ONS Sneek slordiger opereerde ende teugels wat liet vieren. In minuut 62 twee wissels bij ONS Sneek. Ruendel Martina en Jordy den Hoedt werden naar de kant gehaald. Hun vervangers waren Jan Dommerholt en Jelle de Graaf. In de 67ste minuut verzuimde Flevo Boys om op 3-1 te komen. Aan de andere kant schoot Kevin Meijer hard voorlangs. Een kwartier voor tijd nog een wissel bij ONS Sneek. Keeper Barry Ditewig, die twee keer knap koppend redding bracht, verliet het veld. Voor hem onder de lat Joep van de Haar.

de Hofmannetjes waren tevreden :)
De Hofmannetjes waren tevreden 🙂

Strafschop
Twee minuten voor het einde werd het dan toch nog 3-1. Na een overtreding op Yumé Ramos in het strafschopgebied restte de goed leidende scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden niets anders dan de bal op de witte stip te deponeren. Wat Ramos bij ONS Sneek deed bijhet nemen van een penalty herhaalde hij bij Flevo Boys. Op zijn onberispelijke keiharde elf meter trap was Joep van de Haar volstrekt kansloos. Rest nog te vermelden, dat Jan Dommerholt in de slotfase geblesseerd het veld moest verlaten.

ONS Sneek sluit oefenperiode goed af !
ONS Sneek sluit oefenperiode goed af !
Delen