Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Onwennig ogend ONS Sneek verliest opnieuw van Noordscheschut

ONS Sneek is er in de laatste reguliere competitiewedstrijd in de Hoofdklasse B za. van het seizoen 2021-2022 niet in geslaagd de eerder geleden nederlaag in en tegen Noordscheschut recht te zetten. Na ruim 94 minuten bleef de teller steken op 1-2. En dat betekende voor de tweede maal verlies tegen de hekkensluiter in deze klas. Het gelijke spel, waarop de Snekers op grond van de tweede helft recht hadden, wisten de oranjehemden net als in Noordscheschut nét niet af te dwingen. En zodoende gaat ONS Sneek met een gemengd gevoel de nacompetitie in. Om alsnog lijfsbehoud voor de Hoofdklasse af te dwingen is volgende week zaterdag, 11 juni, de eerste opponent één van de periodekampioenen van de 1e klasse B, het Voornse vv Brielle. Het was gevoelsmatig misschien prettiger geweest om met een positief resultaat naar deze wedstrijd toe te werken. Maar aan de andere kant is de uitkomst van de wedstrijd tegen Noordscheschut ook een waarschuwing, dat de stand op een ranglijst er soms ook niet toe doet. En, dat je meteen vol aan de bak moet.

verslag:                Jan van der Veen

foto’s:                  Jan van der Veen

Dat ‘vol aan de bak’ gaan probeerde ONS Sneek in de wedstrijd tegen Noordscheschut ook zeker. Maar het oogde vooral in de eerste helft bij de Snekers onwennig door het ontbreken van een paar basisspelers, waardoor een aantal vaste combinaties in de opstelling niet mogelijk waren. Daardoor waren er teveel momenten, waarop de automatismen van de laatste weken niet mogelijk waren en spelers elkaar niet altijd even goed begrepen. Noordscheschut maakte daarvan, met name in het eerste half uur, handig gebruik en scoorde in die periode tweemaal. In de tweede helft zakten de Drenten steeds meer in, waardoor het zoeken naar openingen voor de Snekers  steeds ingewikkelder werd. Toch bleef tot de laatste minuut de mogelijkheid om nog een punt te pakken bestaan. Maar uiteindelijk bleef het bij mogelijkheden, en bleef concreet resultaat achterwege. Voor de eindrangschikking had het verder geen gevolgen. Noordscheschut wás en blééf laatste, maar vijzelde zijn puntentotaal nog een beetje op. ONS Sneek blééf 14e, maar zag het gat met het nu veilige DE DIJK groeien tot 5 punten.

Verrassend

Op het Zuidersportpark in Sneek kwam vv Noordscheschut verrassend uit de startblokken. En de aanwezige toeschouwers vroegen zich af, hoe het kon, dat déze ploeg zo weinig punten bijeen heeft vergaard in de afgelopen 29 wedstrijden. Noordscheschut zette meteen druk en creëerde mogelijkheden. Toch hadden de Drenten een te zacht uitgevoerde terugspeelbal op keeper Sybren Terlouw nodig om de score te openen. Danny Kiekebelt pikte het leer op en gaf af op Rijnald Vos. Hij had de bal voor het intikken: 0-1. En dat al na 12 minuten. Het deed een beetje denken aan de wedstrijd van vorige week tegen DETO, toen de Snekers nog sneller op achterstand kwamen. Maar, wat tóen gebeurde bleef nu achterwege: ONS Sneek voetbalde zichzelf nu niet snel terug in de wedstrijd. Het bleef onwennig ogen en daardoor niet echt iets afdwingen.

Verdubbeld

Dat was een kolfje naar de hand van de fris van de lever spelende ploeg uit de buurt van Hoogeveen. Het wílde méér, en het kréég meer! In de 28e minuut veroverde Nick Koster de bal op de rechter vleugel, liep dóór tot een aantal meters van de achterlijn, zette vóór op Rijnald Vos die op de doellijn slechts tegen de bal hoefde aan te lopen om de 0-2 te kunnen laten aantekenen. Na deze treffer kwam ONS Sneek wel wat meer in de wedstrijd. Een mooie voorzet van Han van Dijk had afronding verdiend, maar kreeg dat niet. En Pieter Abe de Jong gaf in de 38e minuut een corner strak voor, maar Simon de Laat kopte rakelings over. Vlak voor de thee kreeg Han van Dijk de beste kans tot dan toe. Tweemaal probeerde hij met een lob keeper Roy Boertien te verschalken. Beide malen werd de doelman winnaar.

Wisseling van de wacht

Met Gerben Visser en Wesley Tankink voor Vladik Drakopulo en Steyn Potma bracht Arnoud Koster aan het begin van de tweede helft wat meer routine in de ploeg. En dat vertaalde zich in een dreigender ONS Sneek. Noordscheschut moest zich beperken tot uitvallen. Dat bleek de ploeg overigens wel te liggen. En veelvuldig werd de lange bal gehanteerd. ONS Sneek probeerde voetballend gaten te vinden in de steeds compacter wordende defensie van de Drenten. Maar, of de Sneker oranjehemden daardoor dichter bij een positiever resultaat kwamen…………Eerder was het opnieuw Rijnald Vos die gevaar stichtte aan de andere kant, waar hij uit een scrimmage op de paal richtte. Een minuut later, in de 70-ste minuut, was het dan eindelijk raak voor de thuisclub. Vanuit een scrimmage voor het Drentse doel draaide Wesley Tankink een paar maal om een tegenspeler heen om vervolgens van zo’n 10 meter raak te schieten: 1-2.

Voldoende tijd?

Er leek voldoende tijd voor Tankink en zijn mannen om de jacht op de gelijkmaker succesvol af te ronden. De druk werd steeds groter. En de spanning omtrent een positiever uitkomst voor ONS Sneek steeds meer. De concrete mogelijkheden bleven echter beperkt tot een corner die door Pieter Abe de Jong in enen op de verste kruising van paal en lat werd geprikt. Het bleef tot de laatste seconden hopen en verwachten. Maar beide werden helaas voor ONS Sneek niet vervuld. Dol gelukkig namen spelers en staf van Noordscheschut met de 1-2 – overwinning afscheid van Sneek en de Hoofdklasse. Voor ONS Sneek rest een volle week om lering te trekken uit de ervaringen van deze middag. Volgende week zaterdag weten we, of de Snekers daarmee hun voordeel hebben gedaan. En, of ze via vv Brielle óp mogen naar Ridderkerk (RVVH) of Waardenburg (WNC) voor de 2e ronde van de nacompetitie.

ONS Sneek-Noordscheschut:                                    1-2  (0-2)

12  Rijnald Vos                                 0-1

28  Rijnald Vos                                 0-2

70  Wesley Tankink                        1-2

Schr.:                                    mw. V.P.J.Peeters

Ass.schr.:                            dhrn. N.Stuurman & N.M.Veldhuis

Kaarten:              geel:      (63) Gerben Visser, (81) Patrick van der Veen (ONS Sneek)

ONS Sneek

doel:                     Sybren Terlouw

achter:                 Glenn Buma, Patrick van der Veen, Vladik Drakopulo (46: Wesley Tankink), Pieter Abe de Jong

midden:              Simon de Laat, Giovanni Aronds, Niels Nadorp (60: Rick Weening)

voor:                     Nick Kleen (60: Rico Cordes), Han van Dijk (60: Kevin Mennega), Steyn Potma (46: Gerben Visser)

Noordscheschut

doel:                     Roy Boertien

achter:                 Jesse Steenbergen (81: Bjorn Schonewille), Ton Kamping, Robin Sikken, Damian Smand

midden:              Dennis Hooijer (71: Robbert-Jan Hamberg), Danny Bouwman (71: Lauren Lanning), Nick Koster

voor:                     Danny Kiekebelt, Mees Vos (71: Ramon Brakel), Rijnald Vos (81: Sven Nijveen)

 

In de rust werd de finale gespeeld van de Harm Jan Drost Penalty bokaal. Winnaar van het seizoen 2021-2022 werd Milan Hofman.

MILAN HOFMAN

Foto bovenaan dit artikel:  Hollander Schilderwerken Pupil van de Week, MEES BOOM, trapt af

Delen