Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

OP DE PUTTER ENG…….Voorbeschouwing za 05-03-2022 SDC Putten-ONS Sneek

OP DE PUTTER ENG

ontmoeten aanstaande zaterdagmiddag thuisclub SDC Putten en (als gast) ONS Sneek elkaar.

Na de laatste lockdownperiode heeft de KNVB de wedstrijden per wedstrijddag deels in een andere samenstelling vastgesteld, waardoor ONS Sneek aan het begin van de 2e competitiehelft niet dezelfde tegenstander ontmoet als aan het begin van de 1e competitiehelft. Om een ingewikkeld verhaal kort samen te vatten: de 2e competitiehelft van het seizoen 2021-2022 is dus geen spiegelbeeld van de 1e competitiehelft. Als start van het 2e deel van de competitie staat een ‘drege wedstrijd’ op het programma voor ONS Sneek. Want laat het duidelijk zijn: bij SDC Putten op sportpark De Putter Eng is het in het verleden nooit gemakkelijk geweest. En, waar ONS Sneek wél succesvol was in deze parel van de Veluwe, daar betrof het geen groot verschil.

Bij de wedstrijd ONS Sneek-SDC Putten

ONS Sneek is zaterdagmiddag dus gast van Sterk Door Combinatie Putten. De vereniging kent als oprichtingsdatum 1 juni 1952. Daarvoor werd er ook al gevoetbald in Putten. HGM was de zaterdagclub, VVP(utten) de zondagclub. Door de Tweede Wereldoorlog werd HGM opgeheven. VVP bleef bestaan. Na WO II richtte de oud-voorzitter van HGM, J.W.Keemink, een nieuwe zaterdagclub op: OMS. Toen VVP in 1949 ook op zaterdag ging spelen werd de tijd langzaam rijp om met OMS samen te gaan. En zo ontstond in 1952 SDC, met later de toevoeging van de ‘P’, met opnieuw dhr. Keemink bij de oprichters.

Onze archivaris meldt, dat de eerste wedstrijd tussen beide opponenten was op 15 september 1979.De beide clubs ontmoeten elkaar toen in de hoogste (1e) klasse. SDCP won in eigen huis met    2-0. Dezelfde uitslag noteren we bij de beslissingswedstrijd voor promotie naar de Hoofdklasse op 26 mei 2001.Een historische wedstrijd op het complex van asv Dronten. Op 26 september 2020 werd de ontmoeting in Putten gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Om enkele bijzonderheden uit de historie te noemen.

Spelmoment uit de gestaakte wedstrijd  SDC Putten-ONS Sneek op 26-9-2020

De actualiteit

Maar resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst. Al scheelt het natuurlijk wel, of je als club een reeks van nederlagen erop hebt zitten of dat het de laatste tijd ‘excelsior’ is gegaan. Wat dat betreft scoort de blauw-witte gastheer beter dan de oranjehemden uit Sneek. Rond de periode waarin niet werd gespeeld ontworstelde SDC Putten zich enigszins aan de gevarenzone. Vandaar dat de club nu de 11e plaats op de ranglijst bezet met 17 punten uit 15 wedstrijden. Het doelsaldo (21-20) is ook positief: plus 1!

ONS Sneek staat na de laatste wedstrijd tegen vv Berkum op de 15e plaats met 12 punten uit 14 wedstrijden maar ook met een veel slechter doelsaldo (22-48): min 26.

SDC Putten speelde afgelopen zaterdag in en tegen Berkum. Het werd een kleine nederlaag (1-0) tegen een tegenstander die het beste van het spel had en met name vóór rust domineerde. Het fraaie doelpunt dat Chris van der Meulen voor Berkum maakte in het 2e deel van de eerste helft bleek uiteindelijk voldoende en beslissend voor de thuisclub. Maar SDC Putten bood goed weerstand. Het trad de Berkumers tegemoet in een redelijk behoudend soort van 4-4-2, waarbij Jordy van Selm (nummer 10) en Rik Vermeij (nummer 9) het de Berkum-defensie voortdurend lastig maakten, in de aanvoer gesteund door Stijn van Ark (nummer 14) en Joshua Driehuis (nummer 16). SDC Putten heeft een hecht team, dat weliswaar in Sneek (in de heenwedstrijd) van ONS  met 2-1 verloor; maar dat ‘thuis’ zeker niet is te onderschatten.

ONS Sneek speelde afgelopen zaterdag niet. Vanwege corona werd de wedstrijd tegen HZVV uitgesteld. In hoeverre de Snekers de tijd hebben benut om een antwoord te bedenken op de nogal forse nederlagen tegen Eemdijk, DETO en Berkum zal zaterdag moeten blijken. Maar dat er met name aan het aantal doelpunten ‘tegen’ iets gedaan moet worden is duidelijk. Toch durven we nog steeds met hoop naar de toekomst te kijken in de wetenschap, dat de wedstrijd van komende zaterdag de eerste is van een reeks van 16 die nog rest tot het einde van de competitie. Laten we hopen, dat een nieuwe ronde inderdaad voor ONS Sneek nieuwe kansen betekent. En niet alleen dát!

Komende weken

Maart kan wel eens van beslissende betekenis zijn voor ONS Sneek. Een paar pittige wedstrijden staan de Snekers te wachten. Allereerst dus zaterdag tegen SDC Putten, op zaterdag 12 maart komt het lastig te bestrijden AZSV uit Aalten op bezoek in Sneek. Op zaterdag 19 maart treedt ONS Sneek in Emmeloord aan tegen het sterke Flevo Boys. Voor dinsdag 22 maart is ingepland de inhaalwedstrijd tegen HZVV, alvorens op zaterdag 26 maart Swift uit Amsterdam te gast is op het Zuidersportpark.

De wedstrijd van zaterdagmiddag in Putten staat onder leiding van scheidsrechter dhr. B.Huizinga.

 

Jan van der Veen

Delen