Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Op naar De Dijk!

Op naar De Dijk!

Zaterdagmiddag 19 januari 2019 wacht ONS Sneek de tweede confrontatie met asv De Dijk uit Amsterdam. De Amsterdammers kwamen aan het begin van het seizoen over vanuit de 2e divisie, waaruit ze degradeerden na een seizoen dat dus niet succesvol eindigde. Op 29 september 2018 in Sneek werd het 3-1 voor ONS Sneek. Maar sindsdien is er wel het een en ander gebeurd.

DSC_7041

asv De Dijk

De Amsterdamse Sport Vereniging De Dijk is afkomstig uit Amsterdam(-Noord). De club is opgericht op 1 juni 1999 na een fusie tussen Rood Wit-A en ASV Schellingwoude. Deze beide clubs hadden voor de fusie een lange historie in de Amsterdamse sportwereld. Zowel Rood Wit-A als ASV Schellingwoude werden opgericht in 1921. Het zondagelftal van ASV De Dijk kwam in seizoen 2016/17 uit in de 3e divisie. Op zondag 30 april 2017 werd ASV De Dijk kampioen van de zondagafdeling in deze divisie en was promotie naar de 2e divisie een feit. Maar na slechts één seizoen volgde degradatie (terug) naar de 3e divisie. Asv De Dijk heeft zijn thuishaven op het sportpark Schellingwoude aan de Schellingwouderdijk. De nieuwe trainer, Kees Oostermeijer heeft de moeijlijke taak om  met zijn ploeg helemaal opnieuw te moeten beginnen, nadat aan het einde van het vorig seizoen veel spelers vertrokken. Eén van die spelers was Nick Kuipers. Inmiddels een gewaardeerde kracht bij ONS Sneek.

Asv De Dijk roert de trom

Asv De Dijk is de laatste weken rondom de winterstop goed bezig, na een aarzelend begin van de competitie. Maar dat begin was ook wel te begrijpen. De Dijk moest een heel nieuw elftal opbouwen. En dat kost tijd. Maar de laatste weken lijkt het te ‘lopen’ bij de Amsterdammers. Op 1 december werd in Hendrik-Ido-Ambacht met 1-4 gewonnen van ASWH. En kon je tóen misschien nog spreken van enige onderschatting van de tegenstander bij de thuisclub, de week daarop werd Quick Boys op 2-2 gehouden in Amsterdam. De nederlaag in de uitwedstrijd tegen Noordwijk lag misschien wel weer in de lijn van de verwachtingen. Ook al is Noordwijk ook kwetsbaar, zo bleek in de wedstrijd tegen ONS Sneek. Maar de competitiehervatting in Veenendaal tegen DOVO leverde De Dijk opnieuw een punt op (1-1). Zodat de Amsterdammers weliswaar nog met 8 punten uit 17 wedstrijden op de 17e plaats staan. Maar als een echte ‘runner-up’ kunnen worden beschouwd.

DSC_0465

Scoren ontbreekt nog bij ONS Sneek

Afgelopen zaterdag speelde ONS Sneek tegen Quick Boys. Alweer zo’n attractieve wedstrijd, die ONS Sneek punten had moeten opleveren. Maar opnieuw bleek scoren heel moeilijk. En toen er een keer een foutje bij het uitverdedigen werd gemaakt bleek dat de Snekers meteen de das om te doen. Immers de 0-2 was een regelrecht gevolg van een ‘alles of niets’ van de thuisclub. Voetballend kan ONS Sneek dus met de besten mee. Maar voorin moet het juiste ritme nog worden gevonden. En toch heb je het gevoel, dat het elk moment kan gaan ‘lopen’. Misschien is de wedstrijd tegen asv De Dijk daar een prima gelegenheid voor.

Maar één ding: onderschat de tegenstander niet! Zoals boven beschreven: in dát opzicht gingen enkelen u al voor!

Zaterdagavond rond 19.00 uur weten we meer, want de wedstrijd begint om 17.00 uur.

Jan van der Veen

 

 

Delen