Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Spijkenisse-ONS Sneek: afgelast!

Opnieuw een finale

Na de memorabele wedstrijd van afgelopen zaterdag (thuis 3-3 tegen DOVO) wacht er voor ONS Sneek opnieuw een bijzonder belangrijke wedstrijd: aanstaande zaterdag, 17 maart 2018, tegen vv Spijkenisse. Alles is (opnieuw) onder voorbehoud van het weer. Terwijl we deze woorden schrijven staat de thermometer nog op + 10 graden. Maar de voorspellingen voor de komende 48 uur zijn: terugkeer van de winter. We zullen het wel zien………………Dat het fris zal zijn langs de lijn, wanneer de wedstrijd in Spijkenisse wel doorgaat, dat is zeker! Waar ONS Sneek de laatste weken een grillig prestatiepatroon laat zien, is vv Spijkenisse bezig aan een aardig ‘rijtje’. Naast winst op VVOG (in Harderwijk!) noteren we gelijke spelen tegen Capelle, DOVO, Jong FC Twente en ASWH. Dat heeft tot gevolg, dat Spijkenisse zich de laatste weken enigszins omhoog heeft gewerkt en plotseling weer uitzicht heeft op een plaats boven de rode (degradatie-)streep.

IMG-20171007-WA0036

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-Spijkenisse (7 okt 2017)

In een ander opzicht zijn ONS Sneek en vv Spijkenisse weer vergelijkbaar. Het ontbreekt beide teams niet aan aanvalskracht. Spijkenisse scoorde in totaal 38 keer, ONS Sneek 44 maal. Beide ploegen lijken echter verdedigend kwetsbaar. Maar het behoorlijke aantal tegendoelpunten (ONS Sneek 63, Spijkenisse 54) kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit, dat beide ploegen zich niet ‘verstoppen’ in een wedstrijd, en met name voor de aanval kiezen. Wanneer dat laatste zaterdagmiddag óók gebeurt, dan kan er een mooie attractieve wedstrijd ontstaan, waarin de beide topscorers, Curty Gonzales bij ONS Sneek met 13 doelpunten en Michael van Dommelen bij Spijkenisse met 12 doelpunten, elkaar zullen proberen de loef af te steken. Overigens is bij ONS Sneek een voordeel, dat ook anderen in het elftal kunnen scoren. Bij vv Spijkenisse moet naast Michael van Dommelen rekening worden gehouden met die àndere scorende spits: Serginio van Axel Dongen, terwijl vleugelspeler Marvin van der Pluijm ook zijn mannetje weet te staan.

ONS Sneek speelde zaterdag een goede wedstrijd. Het was sneu, dat de oranjehemden vlak vóór tijd op hun positieve spel leken te worden afgerekend, toen DOVO 6 minuten vóór het einde voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Een vrije trap van Ale de Boer, waarin hij alles wat in hem was, dus: zijn hele ziel en zaligheid, legde bracht de Snekers echter zeer verdiend toch weer naast de Veenendalers. Het doelpuntrijke treffen werd zodoende terecht afgesloten op 3-3. Wanneer ONS Sneek komende zaterdag opnieuw met de goede instelling van de wedstrijd tegen DOVO speelt, dan zijn de oranjehemden zeker niet kansloos. Maar, dat het een zware opgave wordt om de drie punten niet aan de thuisclub te laten is zeker.

Zaterdagmiddag half vijf weten we, ijs en weder dienende, meer.

door:                    Jan van der Veen

Delen