Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Opnieuw: om de rode lantaarn: ONS Sneek-vv Spijkenisse

Opnieuw:  om de rode lantaarn

 Aanstaande zaterdag speelt ONS Sneek zijn, tot nu toe, belangrijkste wedstrijd in de Derde Divisie van dit seizoen. Na 6 competitieronden mag je aannemen, dat bij de clubs zelf wat betreft het bezetten van de basisplaatsen de kaarten inmiddels enigszins zijn geschud. En dat het vanaf nu er echt om gaat. De tijd van verkennen is voorbij! Dat is ook voor ONS Sneek en vv Spijkenisse het geval. Beide ploegen worden gescheiden door 2 punten in het voordeel van de Zuid-Hollanders. Zij speelden driemaal gelijk, ONS Sneek eenmaal.

Vv Spijkenisse is een oude bekende, al heeft ONS Sneek de ploeg van onder de rook van Rotterdam nog niet vaak als tegenstander in de competitie gehad. Het was rond 1975 één van de toonaangevende clubs in het zaterdagvoetbal. In het seizoen 1979-1980 ontmoetten beide ploegen elkaar ook op het hoogste niveau. ONS Sneek had de twijfelachtige eer om in dat seizoen in Spijkenisse degradatie definitief te zien worden. Sindsdien is vv Spijkenisse met wisselend succes in de buurt gebleven van het hoogste amateurniveau. Om uiteindelijk aan het eind van het vorig seizoen in een zeer spannende kampioensrace de titel in de Hoofdklasse A te bemachtigen.

Vv Spijkenisse wordt gekenmerkt door een vaste kern van spelers en begeleiders. Trainer Peter Wubben is bezig aan zijn zesde seizoen bij de groen-witten. En voor verdediger Eric Polet is het het negende seizoen bij de club, waar hij bijna zijn hele carière heeft gespeeld. De kracht van vv Spijkenisse ligt in de aanval. De drie spitsen, Michael van Dommelen, Serginio van Axel Dongen en Marvin van der Pluijm waren vorige seizoen samen goed voor 40 (!!!) doelpunten. Michael van Dommelen is een makkelijk scorende spits. En Serginio van Axel Dongen is een zeer snelle buitenspeler, die ongetwijfeld alle aandacht van de verdediging van ONS Sneek zal opeisen.

ONS Sneek speelde afgelopen zaterdag tegen het sterke Jong FC Volendam een heel behoorlijke wedstrijd. Maar er moet best nog wel wat gesleuteld worden aan het elftal, voordat je echt van een stabiel team kunt spreken. En soms ís het er ook gewoon zomaar in enen! En daarop is eigenlijk de hoop gevestigd voor komende zaterdag. Talent voldoende! Maar het moet allemaal op zijn plaats vallen. En dát ontbrak afgelopen zaterdag. Wanneer daarbij iets van het heilige vuur van de bekerwedstrijd tegen FC Twente over ‘de elf van Chris de Wagt’ komt dan is er zeker iets mogelijk.

Hoop doet leven! En met name die hoop doet mij voor zaterdag een kleine overwinning voorspellen voor ons eigen oranjeteam!

door:     Jan van der Veen

Delen