Quick Boys in tweede helft langs ONS Sneek

Quick Boys heeft vanmiddag de voor hun lastige uitwedstrijd bij ONS Sneek met 0-2 weten te winnen. Nadat de thuisploeg in de eerste helft nog nagenoeg gelijk was aan de Katwijkers, maakte de nummer twee van de ranglijst in de tweede helft het verschil door goals van Kay Tejan en Jesse van Nieuwkerk.

door: Mark de Boer / foto’s: Martijn van der Veen & Jan Roelof Middeldorp

Centrale duo achterin ontbreekt bij ONS, één wijziging bij Quick Boys

Bij ONS Sneek ontbraken op deze druilige zaterdagmiddag de twee centrale verdedigers. Serge Fatima was geschorst en Nick Kuipers was herstellende van een blindedarmoperatie. Ook Frits Dantuma kon nog niet spelen. Door deze personele problemen mocht Tiemen Landman weer in de basis beginnen. Bij de bezoekers één verandering ten opzichte van de voor de winterstop gewonnen wedstrijd tegen SJC. Kenny Anderson verving de in die wedstrijd geblesseerd geraakte Ricardo Kuyvenhoven.

IMG_6711

Boeiende openingsfase

Het begin van de wedstrijd was redelijk leuk om naar te kijken en al na twee minuten kon het eerste kansje worden genoteerd: een rollertje van Jelle de Graaf. Vervolgens was het aan de andere kant Kay Tejan die tot tweemaal toe gevaarlijk werd en met name de tweede kans was een grote. Joey Ravensbergen kon ongehinderd opstomen en de bal afleveren bij Tejan die de bal echter voorlangs schoof. Na een kwartiertje kreeg Quick Boys weer een redelijke mogelijkheid via Kenny Anderson, zijn schot kon nog tot corner worden verwerkt. Een minuutje later kreeg ONS’er Curty Gonzales de bal ineens voor de voeten en kon hij uithalen, zijn schot belandde op de kruising.

DSC_0465

Kansen over en weer

Na het schot van Gonzales was Quick Boys weer aan zet. Anderson liep door de ONS-defensie heen en leverde de bal af bij spits Dennis Kaars, hij schoot vanuit zeer kansrijke positie op de binnenkant van de paal. In de 25e minuut wist ONS-goalie Barry Ditewig een schot te pareren, waarna vanuit de tegenstoot Martijn Barto en Michael Lanting beide niet af wisten te drukken. De kansen bleven komen en waren ook voor beide ploegen, dit maakte de wedstrijd leuk om naar te kijken. Zo werd er twee minuten later een als voorzet bedoeld schot van Raymond Baten van de lijn gekopt en na een halfuur werd ook een kopbal van Lanting nog voor de lijn weggekopt. Even later was het weer Barto met een goede kans, zijn kopbal van een paar meter afstand kon nog maar ternauwernood tot hoekschop verwerkt worden. Deze corner leverde niets op, waarna vlak voor rust een kopbal van de voor de geblesseerde Kaars ingevallen Bert Steltenpool het laatste wapenfeit vormde.

fullsizeoutput_1438

Vermoeidheid slaat toe bij de thuisploeg

Na de thee kreeg Quick Boys steeds meer de overhand, dit kwam ogenschijnlijk doordat de vermoeidheid bij ONS Sneek wat toesloeg. Zo ontsnapte Tejan vijf minuten na rust aan de aandacht van de ONS-verdediging, maar zijn lobje kon nog gepareerd worden door Ditewig. Het was niet zo dat ONS Sneek helemaal niet meer gevaarlijk werd, zo kwam Gonzales vanuit de kluts nog tot een rollertje. Vervolgens kwam Tejan weer in beeld, zijn pegel ging naast. Quick Boys ging fel druk zetten en dit leverde rond een uur spelen ook kansen op voor Jesse van Nieuwkerk (na miscommunicatie achterin bij ONS) en Raymond Baten (vrije trap). En na een slippertje van Ale de Boer was Tejan op weg naar de openingstreffer maar hij wist weer het net niet te vinden.

DSC_0472

Quick Boys gaat op en over ONS Sneek

In de In de zeventigste minuut werd de ban gebroken door de Katwijkers. Na een vloeiende aanval over vele schijven (één keer raken) was Tejan het eindstation en tekende hij de 0-1 aan. ONS Sneek probeerde nog wel de gelijkmaker te maken, maar met name Barto was in de slotfase ongelukkig in de afronding. Ook een poging vanuit de moeilijke hoek van Yumé Ramos leverde geen doelpunt op. In de omschakeling zette Jesse van Nieuwkerk in de slotfase de 0-2 op het scorebord, dit was tevens de eindstand. Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor Quick Boys, al hadden de Snekers zeker in de eerste helft goede kansen om te scoren.