Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Quick Boys – ONS Sneek: voorbeschouwing uit Katwijk (en bericht voor de Sneker supporters)

Komend weekend het altijd spannende treffen op Katwijk Zuid. U zult de wedstrijd-voorbeschouwing uit Sneek zeer binnenkort kunnen lezen op dit medium. Lezenswaardig is ook de voorbeschouwing uit het visserdorp. Voor de bezoekende Snekers van het Uitvak reden om even de lokale zee-delicatessen te verorberen. Maar eerst de wedstrijd, met de voorbeschouwing vanaf Nieuw Zuid (attentie: vanwege de standaard drukte is er in de regel weinig parkeergelegenheid op Zuid). Aanvang: 15.00 uur.

Speciale boodschap van Quick Boys voor de supporters uit Sneek (kortweg: Het Uitvak):

  • Kassa’s op Nieuw Zuid gaan open om 13.30 uur (aansluiten aan die kassa’s).
  • Toegangskaarten kunnen per PIN of contant worden afgerekend.
  • Consumpties op het sportpark kunnen alleen per PIN worden betaald, dus NIET contant/cash
  • Parkeren is op een 50-tal gratis plaatsen om het sportpark heen betaald of voor vergunning houders, beste optie is om gebruik te maken van parkeerterrein ZUID waarvan je lopend achter de tribune langs de hoofdingang bereikt.

 

Bron: www.quickboys.nl

Na de spectaculaire zege in Assen op ACV (4-2) speelt Quick Boys aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Op sportpark Nieuw Zuid is ONS Sneek te gast. Kunnen de blauwwitten na twee achtereenvolgende overwinningen ook de Friezen aan de zegekar binden? Het duel tussen Quick Boys en ONS Sneek begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter C.J.L.B. Berben uit ‘s-Gravenmoer. De wedstrijdbal is geschonken door Assucom Pensioenconsultancy uit Leiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek!

Veertiende plaats
Met 19 punten uit 17 duels bezet ONS Sneek momenteel de veertiende plaats in de Derde Divisie A. De ploeg van trainer Chris de Wagt, die deze week zijn aanstaande vertrek aankondigde, speelde afgelopen zaterdag in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Jong FC Groningen. Curty Gonzales is met negen treffers de clubtopscorer van de Friezen, gevolgd door Genridge Prijor met zeven doelpunten.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en ONS Sneek vijf keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen drie onderlinge wedstrijden, terwijl twee van de drie confrontaties in Friesland in een doelpuntloos gelijkspel eindigden.
De heenwedstrijd in Sneek eindigde in een overtuigende 4-1 overwinning voor de blauwwitten. Destijds opende Ricardo Kuyvenhoven de score namens de bezoekers, terwijl Reda Kharchouch de voorsprong verdubbelde. Na de aansluitingstreffer van Michael Lanting in de tweede helft zorgden Joey Ravensbergen en andermaal Kharchouch voor de beslissing.

Rentree
Gert Aandewiel beleefde afgelopen weekend een succesvolle rentree als hoofdtrainer van Quick Boys. Op bezoek bij ACV in Assen wonnen de blauwwitten met 4-2. Een vroege treffer van Yordi Teijsse brak de ban. Dankzij een tweede doelpunt van diezelfde spits vlak na rust leek Quick Boys in een zetel te zitten. De aansluitingstreffer van Marco van der Heide bracht de spanning terug. Opnieuw Teijsse leek de monden van de Drentenaren te snoeren met zijn derde van de middag, maar invaller Dennis Molema zorgde onverwachts voor een nerveuze slotfase. Een afgeslagen corner van de thuisploeg, met keeper Bart Woering mee in de frontlinie, legde de basis van de beslissing. Linksback Noah Barendse mocht op een leeg doel afstevenen en de zege van zijn ploeg veiligstellen.

Kijkje in eigen keuken
De blauwwitten kunnen weer een beroep doen op Joey Ravensbergen. De linksback keert terug van een schorsing. Daarentegen zal de technische staf van de thuisploeg het zonder de geschorste Mohamad Mahmoed moeten stellen.

Tegenvaller
In aanloop naar het nieuwe seizoen versterkte ONS Sneek zich onder andere met de ervaren doelman Barry Ditewig, middenvelder Michael Lanting en aanvaller Genridge Prijor. Een tegenvaller is de ernstige blessure van Yumé Ramos, de aanvalsleider van de Snekers die vorig seizoen goed was voor maar liefst 21 doelpunten.

Rondje langs de velden
Op de achttiende speeldag in de Derde Divisie luidt het overige programma als volgt:
Capelle – ASWH
Harkemase Boys – DVS’33 Ermelo
Scheveningen – ACV
Spijkenisse – Jong Almere City FC
VVOG – DOVO
Jong FC Groningen – Magreb’90
Spakenburg – ODIN’59
Jong FC Twente – Jong FC Volendam

Collecte Team Bollenstreek
Team Bollenstreek is één van de 315 teams die meedoen aan de Roparun. Dat is een estafetteloop in het Pinksterweekend van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Het team bestaat uit 23 leden. De teams zamelen het hele jaar geld in en geven dit aan stichting Roparun om mensen met kanker, die uitbehandeld zijn, nog een aangename (laatste) tijd te gunnen. Er zijn vele doelen die de Roparun ondersteunt zoals vakantiewoningen, inloophuizen, verwendagen, hospice, stichting haarwensen en nog veel meer.
Team Bollenstreek organiseert diverse acties zoals op braderieën staan, op diverse kerstmarkten spullen verkopen en op 8 april aanstaande wordt voor de vijfde keer het loopevenement “Hollen door de bollen” in Lisse georganiseerd. Daarnaast worden diverse collectes bij voetbalverenigingen gehouden, zoals aanstaande zaterdag bij Quick Boys. Bij voorbaat dank voor de financiële bijdrage!

 

Delen