Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Revanche tegen Jong FC Twente?

Revanche tegen Jong FC Twente?

De competitie van de Derde Divisie za. is inmiddels bijna op 2/3 van het aantal wedstrijden. Althans voor de clubs die tot nu toe al hun wedstrijden konden spelen. En daaronder bevindt zich ook ONS Sneek. Er zijn andere clubs. Bijvoorbeeld Harkemase Boys, dat nog 3 wedstrijden moet inhalen om op het aantal wedstrijden van ONS Sneek te komen. Daardoor is de competitie behoorlijk scheef getrokken. Het is afwachten, wanneer de KNVB de inhaalwedstrijden gaat inplannen. De eerste echte inhaalzaterdag staat genoteerd op 24 maart a.s. De tegenstander van ONS Sneek, aanstaande zaterdag, Jong FC Twente is twee wedstrijden achterop. Dat vertekent het beeld ook enigszins, dat ze binnen handbereik van onze jongens zijn. Maar voorlopig staat Jong FC Twente nog slechts 3 punten boven ONS Sneek. Alle reden dus om in deze wedstrijd alles uit de kast te halen om in punten naast de Twentenaren te komen. In de heenwedstrijd in Hengelo bleek Jong FC Twente van ongeveer dezelfde kracht als ONS Sneek te zijn. We hoeven dus niet bij voorbaat onszelf kansloos te achten. En wat is er mooier dan revanche te nemen voor de nederlaag met 3-2 destijds?

In tegenstelling tot de drie overige ‘Jong’-teams in de Derde Divisie heeft Jong FC Twente een wat langere geschiedenis in het voetbal. Als Beloften- en Tweede elftal van Football Club FC TWENTE  bestaat het team al vanaf de oprichting van FC Twente in 1965. Het werd 2x kampioen van de Beloften-Eredivisie en nam deel aan het toernooi om de KNVB-beker. Met Jong Ajax en Jong PSV werd Jong FC Twente in 2013 toegelaten tot de Eerste Divisie. Omdat de financiële armslag in de loop der tijd wat kleiner werd besloot FC Twente de ploeg weer uit te laten komen in de Beloftencompetitie. Vandaaruit plaatste de ploeg zich in 2016 voor de Tweede Divisie, waaruit het aan het eind van het seizoen daarop volgend degradeerde naar de Derde Divisie. Tegenwoordig speelt Jong FC Twente zijn thuiswedstrijden op het rustieke complex van HVV Hengelo. Het doet dat onder leiding van trainer Dennis Demmers, de trainer die in zijn amateurtrainersloopbaan in 2010 de Rinus Michels Award kreeg. Hij was trainer in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles onder Erik ten Hag en Foeke Booy. Hij wordt geassisteerd door Theo ten Caat, die als speler een deel van de historie van FC Twente mee heeft geschreven, in het buitenland speelde bij Aberdeen, en trainer was van o.m. WHC.

DSCF0702

Een beeld uit de heenwedstrijd tegen Jong FC Twente in Hengelo

De selectie van Jong FC Twente kent weinig wisseling tov de eerste wedstrijd die ONS Sneek tegen de ‘youngsters’ uit Twente speelde. Slechts drie spelers stroomden in bij een andere geleding bij FC Twente. Dylan George behoort wel tot de selectie van komende zaterdag, maar hij valt zo af en toe in bij het ‘Eerste’. Dus de kans is aanwezig, dat we hem (de grote man destijds in Hengelo) niet of slechts ten dele in actie zullen zien. Delano Grootenhuis is de 20-jarige aanvoerder, die al sinds 2009 bij FC Twente speelt. Rashaan Fernandes is momenteel topscorer bij ‘Jong FCT’met 4 doelpunten. Overigens scoorde Jong FC Twente tot nu toe slechts 23 keer. Dat is niet veel. Maar daar staat tegenover: het kreeg slechts 22 doelpunten tegen. Daarmee heeft het de op 3-na minst gepasseerde verdediging van de Derde Divisie za. En dat geeft te denken.

Al lukte het afgelopen zaterdag niet om de kansen, die er wel waren, te verzilveren, dat hoeft voor ONS Sneek geen beletsel te zijn om er zaterdag wel een paar in te schieten. Al vaker bewezen de oranjehemden, dat ze tegen voetballende teams aardig uit de voeten kunnen. We hopen, dat het aanstaande zaterdag ietsje meer meezit dan afgelopen zaterdag. En, dat we na deze wedstrijd kunnen zeggen: ‘We zijn nog volop in de race’!  Zaterdagmiddag tegen vijf uur weten we meer!

door:                     Jan van der Veen           

 

De Hollander Schilderwerken Pupil van de week is:

 

20180218_195917 (2)

Dilan van der Land                                                                                               

Delen