Revanche voor ONS Sneek 1 in Veenendaal?

Revanche in Veenendaal tegen DOVO?

download

Twintig minuten goed voetbal waren afgelopen zaterdag niet voldoende voor ONS Sneek om SteDoCo uit Hoornaar van zich af te schudden. De Snekers begonnen voortvarend, en scoorden al na 1 minuut en 12 seconden. Een prachtige kromme bal van Frits Dantuma richting tweede paal verraste Mark Smith in het doel bij SteDoCo helemaal. Het leek de opmaat te worden voor een heerlijke voetbalmiddag. En voor de neutrale toeschouwer wás het dat ook! Maar voor de aanhang van de thuisclub bleek het eindresultaat toch een deceptie te zijn. Een 2-4 eindstand stond er na iets meer dan 90 minuten op het scorebord. En de laatste 20 minuten van de wedstrijd zat er echt niet méér in.

fullsizeoutput_1c85

Yume Ramos zet ONS Sneek op 2-1 in het duel tegen SteDoCo  (foto Jan Roelof Middeldorp)

‘Uit’ of ‘thuis’?

Zo af en toe lijkt het erop, alsof ONS Sneek de betere prestaties bewaart voor de uitwedstrijden. Dat is niet helemaal waar…………maar je zóu het bijna gaan denken, wanneer je de Snekers op beide fronten volgt. Een prima wedstrijd tegen FC Lisse (0-1 winst), een prima wedstrijd tegen vv Noordwijk (weliswaar verlies, maar in de slotseconden) deed de hoop in de harten leven, dat die lijn thuis tegen SteDeCo ook voortgezet zou worden. Jammer genoeg vertaalde zich dat niet in winstpunten. Wél in een korte fase van de wedstrijd, waarin ONS Sneek liet zien, wat het écht kan. De grote vraag is natuurlijk, waarom de rest van de wedstrijd dan niet……………………? Dat zal wel een grote vraag blíjven. Want wisten we het antwoord, dan was de oplossing om het anders te doen voor handen. Feit is wel, dat er de eerste 20 minuten met een flinke dosis aan opportunisme werd gespeeld. Terwijl later in het duel de voorzichtigheid weer de moeder leek te worden van de porceleinkast. En juist in die fase van aftasten en rondspelen werden tenminste twee cruciale fouten gemaakt, waaruit even zovele doelpunten voort kwamen.

Ze hebben het dan wel eens over de ‘magische krachten in de sport’. Laten we het er maar op houden, dat ook dit daaronder valt. Je wílt het niet, maar het gebeurt tóch! Daarbij dient wel opgemerkt te worden, dat SteDoCo naar de waterpoortstad kwam zonder enige druk. Er valt in deze competitie voor de Zuid-Hollanders niets meer te winnen of te verliezen. ONS Sneek heeft zich nog altijd niet veilig gespeeld van promotie-/degradatiewedstrijden. En dat brengt mogelijk toch enige spanning. Hoe het ook zij………..afgelopen zaterdag lukte het niet om daaraan een positieve draai te geven in de vorm van één of méér winstpunten.

Revanche?

Aanstaande zaterdag ligt de kans op revanche in (opnieuw) een uitwedstrijd. In Veenendaal om precies te zijn, op het sportpark Panhuis. Liggen daar kansen? Wanneer we kijken naar de onderlinge duels die vooraf gingen, dan zien we, dat vorig seizoen de wedstrijd ‘uit’ tegen DOVO een zeer grillig verloop had. In de eerste20 minuten werden de Snekers toen helemaal zoek gespeeld. En in die periode namen de rood-witten ook een 2-0 voorsprong. In het vervolg kwam ONS Sneek echter sterk terug. Het werd uiteindelijk 3-3. Maar het had maar weinig gescheeld, of de winst was mee naar Sneek gegaan. In Sneek werd het in de tweede seizoenshelft opnieuw 3-3. Dit seizoen troffen ONS Sneek en DOVO elkaar middenin de periode, dat de oranjehemden leden aan ‘het 2-1 syndroom’. Op rij werden een aantal wedstrijden verloren met 2-1, en dan ook nog vaak in de slotminuten.

DSC_0840

Spelmoment uit de wedstrijd ONS Sneek-DOVO op 25-11-2018

Nú ontmoeten beide ploegen elkaar tegen een heel verschillende achtergrond. DOVO is veilig met 38 punten uit 29 wedstrijden, al is de 11e plaats, van dít moment, iets wat de Veenendalers toch enigszins teleur stelt. De laatste weken presteert de ploeg ook heel wisselend. Afgelopen zaterdag was FC Lisse in de eerste helft superieur tegen DOVO. De 3-0 ruststand was nog maar een flauwe afspiegeling daarvan. In de tweede helft kwam DOVO echter zeer sterk terug. En bijna was er ook nog een punt mee naar Veenendaal gegaan. Het werd 3-2 voor FC Lisse.

Joshua Patrick

Centraal in de recente successen van DOVO staat Joshua Patrick. De 32-jarige getalenteerde centrumspits, die eerder uitkwam voor onder andere FC Hilversum, Argon en AFC Amsterdam scoorde dit seizoen al 26 keer. En daarmee laat hij al zijn collega-medespelers bij DOVO in productie ver achter zich. Maar Veenendaal kan nog slechts enkele wedstrijden genieten van deze spits-pur-sang. Hij vertrekt samen met zijn broer Enrico na dit seizoen naar het Ermelose DVS’33. DOVO moet dus, net als ONS Sneek, op zoek naar een doelpuntenmaker.  Trainer bij DOVO is nog steeds Gert Kruys, in Friesland bekend van zijn periode als trainer bij SC Cambuur. Kruys tekende nog voor een jaar bij bij DOVO.

Prognose

Afgaande op de drie wedstrijden die ONS Sneek en DOVO de afgelopen 1½ jaar tegen elkaar hebben gespeeld ligt het delen van de punten in de lijn der verwachtingen. Hoewel DOVO niet meer in aanmerking komt voor een prijs in deze competitie willen de Veenendalers altijd winnen. Daarom moet bij ONS Sneek alles kloppen en moet dezelfde overtuiging en spirit van de eerste 20 minuten van afgelopen zaterdag er bij de oranjehemden zijn, wil men de inderdaad fel begeerde punten mee naar huis nemen.