Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Scheveningen: Angstgegner voor ONS Sneek

Svv Scheveningen: Angstgegener voor ONS Sneek

 Nog nooit behaalde ONS Sneek een punt in Scheveningen. Eenmaal waren de Snekers dichtbij. Op 3 oktober 2015 werd het 2-1 voor Scheveningen, maar had ONS Sneek lang zicht op een punt. De balans van vier seizoenen bezoek aan deze visserplaats, opgeslokt door Den Haag is dus: nul-komma-nul. Wat niet wil zeggen, dat daaraan nooit een einde kan komen. Maar, dat het ‘dreech’ zal worden, mocht er aanstaande zaterdagmiddag gevoetbald kunnen worden op Houtrust, dat is zeker!

Overigens staat het nog te bezien, of er zaterdagmiddag half drie afgetrapt zal kunnen worden. Dat is minder afhankelijk van de vorst dan van de verwachte sneeuw. Scheveningen heeft tegenwoordig een kunstgrasveld. En, waar op donderdagmiddag al 5 wedstrijden zijn afgelast, omdat de velden met natuurgras niet meer in aanvaardbare conditie zijn te krijgen vóór zaterdag, kan er op kunstgras vanwege de temperatuur lang door gevoetbald worden. De onzekere factor is: de sneeuw, en dan met name de hoeveelheid. De voorspellingen daarover lopen sterk uiteen. En het zou wel eens zaterdagmorgen kunnen zijn, wanneer we weten, of er live gevoetbald wordt in de buurt van het Haagse of niet.

DSC_1419

Scheveningen heeft alle belang bij spelen. Het is wedstrijddag 23, en dat betekent, dat het de laatste speeldag is van de Tweede Periode. En in die tweede periode staat Scheveningen aan kop met 25 punten uit 10 wedstrijden. Het heeft nog 1 punt nodig om de periodetitel in de wacht te slepen. En het hoopt dat puntje tegen ONS Sneek te kunnen binnenhalen. De competitiestart was voor Scheveningen niet zo geweldig. Lang stond de ploeg in de buurt van de degradatieplaatsen. Maar vanaf begin december gaat het ineens excelsior met de groen-zwarten. Overwinningen op Quick Boys, Jong Almere City FC, DOVO en ASWH spreken best tot de verbeelding, en laten zien dat Scheveningen momenteel in goede doen is. Het resulteert in een 4e plaats met 37 punten uit 22 wedstrijden. En, hoewel de afstand tot koploper Spakenburg 12 punten bedraagt, zeggen we nooit ‘nooit’. Scheveningen kan bouwen op een ploeg met een behoorlijk aantal ‘vaste waarden’. De kern van het elftal bestaat uit spelers die al wat langer bij Scheveningen zijn. John Blok is nog steeds de trainer-coach en zal dat ook in het komende seizoen zijn. En Tim Peters is de immer levensgevaarlijke spits, die er dit seizoen alweer 10 heeft ingeschoten. Op het middenveld stuurt Leroy Resodiharjo de ploeg al seizoenen lang aan, en met groot succes. Tenslotte: Brandon Robinson is een nieuwkomer (uit de Feijenoord-opleiding); deze 23-jarige spits ontpopt zich de laatste weken ook tot een scorende factor.

DSC_1507

ONS Sneek presteert iets wisselvalliger. De nederlaag tegen Capelle leek de ploeg mee te trekken in de strijd om de degradatieplaatsen. Maar de onverwachte 1-0-zege van Magreb’90 op Capelle (afgelopen dinsdag in de vrieskou op het kunstgras van cvv Zwervers in Capelle) en de knappe overwinning van ONS Sneek zelf, afgelopen zaterdag, op Jong FC Twente laat weer een heel ander plaatje zien. En eventuele bonuspunten in Scheveningen kunnen dat plaatje nog florissanter maken. Of we dat mogen verwachten? Waarom niet? Niet alleen de winstpunten waren afgelopen zaterdag positief. Ook het voetbal was best om aan te zien. Een collega (neutrale) verslaggever liet zich na afloop van de wedstrijd ook positief uit over het spel. En dat geeft alleen maar aangrijpingspunten om de ingeslagen weg te vervolgen.

Wanneer er zaterdagmiddag gespeeld kan worden in Scheveningen, dan weten we rond half vijf, waar we momenteel staan. En kunnen we ons opmaken voor de resterende (3e) periode van 11 wedstrijden die de beslissingen gaan brengen in de compeitie van de Derde Divisie za. En, of we nu winnen, gelijkspelen of verliezen: het is altijd goed toeven in het Scheveningse!

door:                    Jan van der Veen

Delen