Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

SDC Putten in eigen huis baas over ONS Sneek 

SDC Putten in eigen huis baas over ONS Sneek 

ONS Sneek is er andermaal niet in geslaagd om de negatieve resultatenspiraal om te buigen. Wanneer men had verwacht in Putten, waar de Snekers aantraden tegen gastheer SDC, een kans te maken om het inmiddels toch wel enigszins geschonden blazoen te kunnen oppoetsen, dan is de teleurstelling groot, wanneer er op het einde van de wedstrijd een 3-0 overwinning op het scorebord staat ten gunste van de thuisploeg.

Toegegeven: in de tweede helft liet ONS Sneek zien, dat de competitie nog niet helemaal is gespeeld. En daaruit putten de Snekers dan ook nog hoop voor de toekomst. Maar de oranjehemden lieten zich eigenlijk te gemakkelijk aan de kant zetten door de getergde Puttenaren. Die hadden immers nog wat goed te maken na de uitwedstrijd in september in Sneek. Toen was het ONS Sneek, dat verraste met een overrompelende start; hetgeen uiteindelijk leidde naar een 2-1 overwinning. Deze keer had SDC Putten de rol van degene die meteen het initiatief greep en dat ook lange tijd behield. Bij 3-0 waren de blauwhemden blijkbaar verzadigd. En mocht ONS Sneek laten zien, dat er wel degelijk potentie in de ploeg zit. Maar dat de ploeg misschien op dit moment nog wat aan de lichte kant is.

 

tekst:                                                    Jan van der Veen

verslaggever-ter-plaatse:                Rob Bosma

foto’s:                                                  Rob Bosma

Snelle achterstand

Maar ONS Sneek begon enthousiast. Han van Dijk kreeg al in de eerste minuten van de wedstrijd een kans. Maar hij zag de bal slechts ‘corner gaan’. Wat dat betreft deed SDC Putten het beter. In de 9e minuut maakte Jefta van den Broek een actie op de rechterzijde van het veld.  Samen met Rafaël Boer en Marc Bouwman was hij één van de drie nieuwelingen in de ploeg na de verliespartij vorige week in en tegen Berkum. En met Jefta was SDC Putten duidelijk sterker dan in Zwolle. Hij zette de bal van rechts uitstekend voor, waar de altijd gevaarlijke Steyn van Ark klaar stond om de bal beheerst binnen te schieten: 1-0.

 

 

Penalty

ONS Sneek ging niet bij de pakken neerzitten. Maar de in oorsprong goede aanvalsopzetten stierven vrijwel steeds in schoonheid. En toen was daar zomaar ineens in de 36e minuut een actie in het strafschopgebied van de oranjehemden, waarbij Jordy van Selm onderuit ging. Strafschop! Vincent ter Burg vonniste onberispelijk: 2-0. En daarmee was eigenlijk de wedstrijd op slot. Want scoren gaat de Snekers na een explosie in de eerste competitiewedstrijden de laatste tijd niet echt vlot af.

Vincent ter Burg brengt SDC Putten uit een strafschop op 2-0. Tristan Boersma is kansloos.

Knockout

Maar toch nog met goede moed kwamen de mannen van trainer Jan Vlap na de thee uit de kleedkamer. Om in de 49e minuut de definitieve knock-out te krijgen. De al eerder genoemde Rafaël Boer onderschepte op het middenveld de bal, passte op Jordy van Selm, die even verder Kevin Schmidt vrij zag staan. Kevin benutte de vrije doorgang naar keeper Tristan Boersma optimaal en scoorde: 3-0.

Wat ONS Sneek daarna liet zien was toch weer een lichtpuntje. Hoewel SDC Putten de indruk gaf, dat het niet op zoek was naar een mega-overwinning (of misschien ook gewoon meer kón) probeerden de Snekers nog wat kleur aan de wedstrijd te geven. De aanwezige Sneker supporters zagen, tot hun genoegen, een grotere eenheid dan in de afgelopen wedstrijden in de ploeg. En ook wat meer voetbal. En daar moet het herstel toch mee beginnen. Maar op meer dan een smakelijke bitterbal (geserveerd door één van de deelnemende partijen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen) werden zij niet getrakteerd. Het wordt uitkijken naar de volgende mogelijkheid, aanstaande zaterdag thuis tegen AZSV uit Aalten. Misschien dat dan ‘thuis’ een smakelijker voetbaldis opgediend kan worden.

SDC Putten-ONS Sneek                                3-0  (2-0)

09  Steijn van Ark                                            1-0

36  Vincent ter Burg  (pen)                         2-0

49  Kevin Schmidt                                           3-0

 

Schr.:                    B.Huizinga  (Groningen)

Ass.schr.:            J.van der Does & R.Franken

Kaarten:              geel:      (81) Mark Westra,  (85) Pieter Abe de Jong  (ONS Sneek)

SDC Putten:

doel:                     Joar Terpstra

achter:                 Benjamin Huisman (83: Daan Wierenga), Mark Bouwman, Vincent ter Burg, Lucas Veenendaal

midden:              Rob Buter, Rafaël Boer (83: Alen Karahasanivic), Kevin Schmidt (83: Joshua Driehuis), Steijn van Ark

voor:                     Jordy van Selm (68: Rik Vermeij), Jefta van den Broek (68: Bart Posthouwer)

 

ONS Sneek:

doel:                     Tristan Boersma

achter:                 Rik Koelewijn, Wesley Tankink, Joran Swart, Gabriël Fernando (78: Glenn Buma)

midden:              Mark Westra, Giovanni Aronds (78: Pieter Abe de Jong), Niels Nadorp (78: Jurre Speelman), Han van Dijk (65: Kevin Mennega)

voor:                     Gerben Visser (65: Rico Cordes), Steyn Potma

Gerben Visser ziet keeper Joar Terpstra nog net redden

 

Delen