Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek kansloos ten onder op Nieuw Zuid: 7-0

Een week met veel nieuws: het aangekondigde afscheid van Hoofdtrainer Chris de Wagt, het directe afhaken van (Talenten)trainer Hans Schrijver, de diverse berichten t.a.v. contractverlengingen (Serge Fatima en Genrigde Prijor) en de komst volgend seizoen van (broer) Denzel Prijor naar Sneek, tot slot van de nieuwsberichten: een nieuwe spelersbus. Of dat allemaal invloed had op de wedstrijd? Nee. In het domein van wijlen Jaap Bax (de nestor van het zaterdagamateurvoetbal), zijn er 20 hele sterke teams (voornamelijk terug te vinden in de Tweede Divisie en de top van de Derde Divisie) en 50 sterke teams (verdeeld over de rest van de Derde Divisie en de toppers van de Hoofdklassen). Quick Boys is de club in vorm, is op weg naar de Tweede Divisie, staan in de Top20 met hele sterke teams. Het team van Gert Aandewiel en Dirk Kuyt c.s. was vanmiddag te sterk voor ONS Sneek. De uitslag 7-0 was te veel, maar stond wel op de beide scoreborden na het eindsignaal van de prima leidende arbiter de heer Berben.

dt-uprjwaaewlyb-jpg-large_orig DSC_0270

Webredactie ONS Sneek

Het is imponerend te zien welk één mensenmassa zich rond 15.00 uur meldt op de kop van sportpark Nieuw Zuid. Menig Jupiler League club kijkt jaloers naar Quick Boys. Vandaag waren er slechts 2.000 bezoekers. Het was ook niet de wedstrijd voor de supporters van de Blauwen. Nee, die wordt volgende week gespeeld, tegen de blauwen van Spakenburg. In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden, waren de eerste kansen voor de Snekers. In de derde minuut kwam Jan Dommerholt kansrijk voor de doelman van Quick Boys, Jesper Hogedoorn. Jesper stond op de juiste plaats. De eerste twintig minuten gingen nog redelijk gelijk op. Jesse van Nieuwkerk liet Barry Ditewig warmdraaien, en er waren kansjes voor Prijor en Musliu. Arton had duidelijk zijn dag niet, getuige ook de matige inzet welke moeiteloos door Hogedoorn uit de lucht werd geplukt. De aanvang van de wedstrijd oogde als de openingswedstrijd van het vorige seizoen op Nieuw Zuid. Toen iedereen in een korte broek, en bleef het 90 minuten spannend op Nieuw Zuid. Vorige keer het wedstrijdbeeld: balbezit voor Quick Boys en snelle counters voor de Snekers. Dat zat er vandaag zeker in bij aanvang, en dus was de hoop bij de supporters van ONS Sneek op onze snelle counters. Maar die hoop kantelde na 30 minuten spelen. Alle linies liepen niet. Er werd slordig uitverdedigd, de kaats van het middenveld kwam niet goed aan en de voorwaartsen waren niet op scherpte. Quick Boys kwam na 30 minuten op dreef en wist voor rust tweemaal vrij eenvoudig te scoren.

Ruststand 2-0.

DSC_0367

Met na rust Curty Gonzales in het veld voor Arton Musliu was even de hoop dat de vorm er weer was van voor de winterstop. Maar ook de vorm is er bij Curty nog niet. Duidelijk is dat weer een aantal jongens op de weg terug is, maar er nog niet staan. Maar nogmaals, dit Quick Boys was een maatje te groot. Met regelmaat wordt door de supporters van Nieuw Zuid met een scheef oog gekeken naar de “Vuilnisbelt” waar meer financiële mogelijkheden zijn (red: vv Katwijk). Vandaag de constatering dat Quick Boys met de extra aankopen in de winterstop op de goede weg is. Er volgden nog 5 doelpunten in de tweede helft, waaronder een penalty. Yordi Teijsse is met vier doelpunten de gevierde man, dus ook Man of the Match. De goal vanuit de 1-2 met Jesse van Nieuwkerk was een schoonheid. Ook Reda Kharchouch was weer effectief. Op het Zuidersportpark al scorend op veld 1, op het hoofdveld van de snelle jongens lukte Reda dit eveneens.

DSC_0344

Met het inzetten van Chris Wijnja en Fabian Stevens probeerde het duo Chris de Wagt en Marcel Frankena nog voor de eer te gaan. Op een kans van Genridge Prijor na, zat ook dat er niet in. Het regende doelpunten op Katwijk Zuid en de ONS-ers bleven droog staan. Gezien het spelbeeld van het laatste uur was het niet eens geflatteerd. De wetenschap is dat Quick Boys de runner-up is, ook aankoop Anderson past in dat plaatje, en dat ONS Sneek nog steeds boven de streep staat. Dat blijft onze doelstelling. Dat mogen we volgende week bewijzen thuis tegen Jong FC Volendam.

DSC_0132

Geen gelukkige middag voor de supporters van Het Uitvak. Zeven doelpunten om de oren en dan ook nog eens constateren dat de favoriete vis-tent in Katwijk Zuid gesloten is. Toch konden we gelukkig nog iemand feliciteren. Onze altijd hartelijke gastvrouw Sytske met haar verjaardag. Helaas geen cadeau voor haar vandaag. Maar dat komt zeker nog……!

DSC_0114

Opstelling Quick Boys Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem (’78 Den Hartog), Maynard, Ravensbergen, Anderson (’72 Gillissen), Kuijvenhoven (’82 Barendse), A Cohen (c), Teijsse, Kharchouch, Van Nieuwkerk

Opstelling ONS Sneek Ditewig, Van der Veen (’80 Wijnja), De Boer (c), Oosterbaan (’78 Stevens), Musliu (’46 Gonzales), De Vries, Lanting, Arissen, Dommerholt, Fatima, Prijor

Scoreverloop ’34 1-0 (Kharchouch) ’44 2-0 (Teijsse) ’54 3-0 (Kharchouch) ’62 4-0 (Teijsse, pen.) ’72 5-0 (Teijsse) ’75 6-0 (Teijsse) ’81 7-0 (Maynard)

Gele kaarten ONS Sneek: Michael Lanting.

DSC_0043

Jantje Dommerholt in actie.

DSC_0249

Foto’s: R. Bosma en Webredactie.

Samenvatting van de wedstrijd (Voetbal247): Samenvatting

Goede nieuws is dat ONS Sneek 2 met 1-2 weet te winnen bij sc Veenwouden.

 

 

Delen