Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Sterk Spakenburg gastheer ONS Sneek 1

Sterk Spakenburg de volgende tegenstander van ONS Sneek

Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag (het 0-2 verlies tegen ODIN’59 uit Heemskerk) wacht ONS Sneek komende zaterdag een tegenstander die toch wel wat respect inboezemt: sv Spakenburg. De ‘blauwen’ degradeerden vorig seizoen voor het eerst in de clubhistorie vanuit de Tweede Divisie naar de Derde Divisie. De in allerijl nog ingezette trainer Joop Gall kon het degradatiespook ook niet meer afwenden, en het afdalen naar één niveau lager was voor de Spakenburgers een feit.

Logisch, dat een club als sv Spakenburg dit seizoen maar één doelstelling heeft: terugkeren in de Tweede Divisie, het liefst in enen door als kampioen! Daartoe werd een nieuwe trainer gezocht, en gevonden in de persoon van Feijenoord-icoon John de Wolf. Eerder maakte John al furore bij GVVV en Excelsior Maassluis. De Wolf is zo’n trainer die door zijn persoonlijkheid een ploeg extra kan motiveren. En sv Spakenburg hoopt daarvan profijt te trekken. Daarnaast waren er nogal wat veranderingen in de selectie. Een keeper die in het Betaalde Voetbal de nodige ervaring heeft opgedaan, Leon ter Wielen (ex Fortuna Sittard), in de rug gedekt door een andere klassekeeper, Daan Huiskamp (ex DVS’33). Een aantal sterke verdedigers (Tom van der Neut en Guido van Rijn (FC Lienden) en Barry Beijer (Achilles’29). En een tweetal aanvallend middenvelders/aanvallers in de personen van Bert Steltenpool (FC Volendam) en Jasper Waalkens (Almere City FC) naast het koningskoppel Kees Tol en Olivier Pilon: een indrukwekkende rij van talentrijke spelers die sv Spakenburg het nieuwe gezicht moeten geven. Op de grens van het sluiten van de transferperiode werd ook nog eens aangetrokken: Giovanni Gravenbeek (hij speelde laatstelijk voor Rudar Plevja uit Montenegro), dit om het middenveld nog sterker te maken. Van deze keur aan talenten moet John de Wolf een geheel maken. En dát lijkt misschien nog wel de moeilijkste opdracht.

Afgelopen zaterdag, bij de competitieopening in Hendrik Ido Ambacht tegen ASWH, bleek, dat sv Spakenburg slechts ten dele die eenheid heeft gevonden. Hoewel een 2-2  gelijkspel bij de Ambachters helemaal niet zo’n slecht resultaat is, was er bij de Spakenburgers toch enige teleurstelling. En dat, waar ASWH twee minuten vóór tijd zich de overwinning nog zag ontgaan. Misschien liggen in het zoeken naar evenwicht en eenheid bij sv Spakenburg wel kansen voor ONS Sneek.

Hoewel, de Snekers zullen ook met gemengde gevoelens afreizen naar sportpark de Westmaat. In de wetenschap, dat er dit seizoen zeker geen onaardige selectie staat, is de 0-2 nederlaag tegen ODIN’59 uit Heemskerk, afgelopen zaterdag, wel een domper na de bekertriomf op het sterke DFS uit Opheusden. Daardoor is het roemruchte FC Twente op 20 september bij de Snekers te gast in de eerste echte bekerronde. Het wilde afgelopen zaterdag op geen meter in de tweede helft, nadat in de eerste helft de wedstrijd volledig in evenwicht was geweest. Misschien toch de terugslag van de wedstrijd door-de-week tegen DFS?

Twijfelachtig bij de Snekers is het meespelen, a.s. zaterdag, van Frits Dantuma. Hij moest afgelopen zaterdag na 36 minuten al afhaken (een opspelende hamstring?). Zeker zijn nog steeds afwezig: Gustavo van der Veen en Barry Ditewig (ex keeper Spakenburg) vanwege schorsingen. Wel kan meedoen: Michael Lanting, die terugkeert op het oude nest, maar nu de kleuren van ONS Sneek verdedigt. En Michael doet dat met verve! Misschien, dat de jonge spelers die zich in de afgelopen weken zo waar hebben gemaakt samen met hem voor een verrassing kunnen zorgen.

Een aantal jaren geleden speelde ONS Boso Sneek, bij het debuut in de Topklasse, ook op de zaterdag van de visserijdagen in en tegen Spakenburg. De verwachtingen waren toen ook niet zo hoog gespannen. Maar een verrassing was na afloop daar! Daarom: pas rond vijf uur weten we, hoe we er na de tweede competitiedag in de Derde Divisie za. voorstaan.

 

door:                    Jan van der Veen

Delen