Strijdlustig ONS Sneek wint aan de boorden van het Amsterdamse IJ

Een zeer strijdlustig ONS Sneek veroverde drie punten in de uitwedstrijd tegen asv De Dijk. Het werd aan de boorden van het IJ in Amsterdam-Noord (Schellingwoude) 0-2 voor de Snekers. Beide doelpunten vielen in de 2e helft.

Spannend!

Lang bleef het spannend in het rustieke Schellingwoude. Lang bleef ook de uitslag onzeker. Hoewel ONS Sneek over het geheel gezien wat meer het initiatief had dan de thuisclub, waren de gastheren zo nu en dan ook zeer gevaarlijk. In de 62e minuut voorzag Serge Fatima Curty Gonzalez op de linkervleugel van een uitstekende pass. Curty zette de bal fraai voor, waarna Martijn Barto de bal in doel kon tikken: 0-1. Dat was het sein voor asv De Dijk om er aanvallend nog een schepje bovenop te doen. En er ontstonden een paar goede kansen op de gelijkmaker. In die fase van de wedstrijd onderscheidde keeper Barry Ditewig zich met een paar prachtige safes. Toen asv De Dijk ‘alles of niets’ ging spelen maakte invaller Genridge Prijor op fraaie wijze de 0-2. Hij stuurde keeper Kay Hilverink finaal het (Schellingwouder) bos in, en draaiend en kerend bracht hij zichzelf vervolgens in schietpositie om uiteindelijk de trekker over te halen.

DSC_5232

Invaller Genridge Prijor scoort de 0-2  (foto RB)

door:    Jan van der Veen

foto’s    Martijn van de Veen  (MJFotografiehv)) & Rob Bosma Fotografie (RB)

DSC_5156

Michael Lanting ‘in gevecht met’ Mounir Darrazi (foto RB)

Het was een imposant gezicht: de fraai verlichte skyline van Amsterdam, aan de overkant van het IJ. Nadat de zon daalde zakte de temperatuur in snel tempo naar -2 graden (onder nul). Maar beide ploegen hadden geen oog voor beide. Van meetaf trokken beide fris en enthousiast ten aanval. En in de eerste 10 minuten had er zomaar een aantal malen gescoord kunnen zijn. De beste kansen waren in die fase voor ONS Sneek. Maar gaandeweg deze aantrekkelijke wedstrijd kwam asv De Dijk terug. En de Amsterdammers lieten zien, waarom ze de afgelopen weken zulke imposante resultaten hadden behaald tegen ASWH, Quick Boys en DOVO. Met name één van de beide spitsen, Kubilay Koylu liet zien, dat asv De Dijk goed kan voetballen en een levensgevaarlijk spitsenduo heeft. Maar het vizier stond deze middag niet op super scherp. Of….was het misschien toch weer het degelijk en correct verdedigen van de Snekers?…………..Hoe het ook zij: ONS Sneek behaalde na 6 nederlagen op rij eindelijk weer eens een overwinning. En dat was een prestatie van het hele team. Waarbij een tomeloze strijdlust de basis vormde voor drie heel kostbare punten.

DSC_0009

Denzel Prijor in duel met Stanley Dankerlui  (foto MJ)

Fel begin

Beide ploegen begonnen fel en gemotiveerd aan de wedstrijd. De eerste de beste kans was voor asv De Dijk. Al na ruim een minuut spelen doemde één van de beste mensen van het veld, Bilal Amarzagouio, aan de rechterkant van het doel van ONS Sneek op. Zijn inzet werd gekeerd door het uitgestoken been van keeper Barry Ditewig. Barry zou in het vervolg een belangrijk aandeel in de zege van de oranjehemden krijgen, want dit was niet zijn enige goede redding. Maar het antwoord van ONS Sneek was even krachtig. In dezelfde minuut zette Martijn Barto de bal voor. Yme Ramos kopte in, maar keeper Kay Hilverink stond op zijn plek. Een nieuwe kans voor Yme Ramos ontstond na een voorzet van Serge Fatima. Goochelend met de bal kon Yume echter te weinig kracht leggen in zijn schot om de keeper van De Dijk te passeren. Misschien wel de beste mogelijkheid kreeg Jelle de Graaf in de 10e minuut. Nick Burger zette voor vanaf de rechter vleugel. En Jelle kopte heel gericht, maar een paar centimeters naast de paal. Tenslotte kopte Serge Fatima nog een keer gevaarlijk in (22e minuut) na een corner van de goed spelende Curty Gonzalez. Maar zijn inzet ging rakelings over.

DSC_0051

Curty Gonzalez in duel met Sammie Fiddani  (foto MJ)

Asv De Dijk: beter in de wedstrijd

Gaandeweg kwam asv De Dijk beter in de wedstrijd. En het offensief van ONS Sneek ebde wat weg. Zomaar dook in de 27e minuut Randill Verwey in het gat, dat de verdediging van ONS Sneek liet vallen. Iedereen telde zijn inzet al als treffer. Maar de bal ging rakelings voorlangs. De man die het meeste gevaar stichtte bij de gastheren was spits Kubilay Koylu. Hij werd naar gelang de wedstrijd vorderde steeds meer een plaaggeest voor de ONS Sneek-defensie. En in de 30e minuut was het Barry Ditewig die een doorbraak van hem ternauwernood kon verijdelen.

DSC_0078

Martijn Barto dreigt afgetroefd te worden door de overal aanwezige Sammie Fiddani  (foto MJ)

Tweede helft: wisselende kansen

Datzelfde gebeurde aan het begin van de tweede helft. Opnieuw speelde Koylu zich vrij. En ook nu léék Barry Ditewig geslagen. Maar nu was het Koylu die de bal iets te ruim voorlangs deed gaan. Opnieuw: geen doelpunt. Was het in de eerste helft ONS Sneek, dat het initiatief nam en het later ietsje uit handen moest geven, in de tweede helft was dat net andersom. Want na de sterke openingsfase van asv De Dijk nam ONS Sneek na ongeveer een uur het heft weer in handen. Een kopbal van Yme Ramos op een voorzet van links van Curty Gonzalez ging nog naast. Maar in de 62e minuut was het eindelijk raak! Serge Fatima, de hele wedstrijd al zeer goed bezig, verzond een dieptepass op Curty Gonzalez. Curty zag, dat Martijn Barto er beter voor stond dan hij. En met een uiterste inspanning tikte Martijn de bal in het doel: 0-1.

DSC_0085

‘Pas de deux’ van Fiddani en Curty Gonzalez  (foto MJ)

Tegenoffensief van asv De Dijk

Daarmee waren echter de drie punten nog niet binnen! Integendeel. Asv De Dijk kwam met een stevig tegenoffensief. Randill Verwey had een uitstekende mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Maar zijn kopbal werd op imposante wijze door Barry Ditewig uit het doel gezweefd. In de 85e minuut leek dan toch te gebeuren waarvoor iedereen die ONS Sneek goedgezind was bang was: de gelijkmaker. De ingevallen boomlange Clayd Olf deponeerde vanuit een dieptepass de bal achter Ditewig. Maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Opluchting bij ONS Sneek, teleurstelling bij De Dijk.

DSC_0105

De fotogenieke Fiddani hier in duel met Jelle de Graaf  (foto MJ)

Drie punten over de streep!

Zo bleef het tot de laatste minuut van de extra tijd moordend spannend! Steeds weer kreeg De Dijk kleinere en grotere kansen. Maar de ONS Sneek-defensie stond recht overeind en bleef dat. Ale de Boer heerste in die fase als nooit tevoren. En de totale opluchting was er, toen keeper Kay Hilverink zich verslikte in een actie van Genridge Prijor (in de 87e minuut ingevallen). De keeper verdween helemaal in het Schellingwouderbos. Genridge ontdeed zich vervolgens handig van een  aantal andere verdedigers, om tenslotte uiterst bekwaam van dichtbij te scoren: 0-2. Daardoor verschafte ONS Sneek zich weer wat lucht in de race met de andere ploegen in het rechter rijtje. En vond het aansluiting bij een aantal ploegen die op dit moment de middenmoot uitmaken. Met wedstrijden tegen onder anderen Achilles’29 en Eemdijk in het verschiet geeft dat voor de toekomst vertrouwen.

DSC_5146

Sammie Fiddani kijkt toe, hoe Curty Gonzalez keeper Hilverink bijna verschalkt  (RB)

Een uitgebreider verslag met nog meer foto’s is te lezen vanaf zondagmiddag 13.00 uur!!!!

asv De Dijk-ONS Sneek:                              0-2  (0-0)

62  Martijn Barto             0-1,  90+3  Genridge Prijor          0-2

Schr.:                    A.L.van de Ketterij

Ass. schr.:           L.T.de Koning & G.van Mun

4e official:            geen

Kaarten:              geen