‘Sweet Caroline’ van de blaaskapel inspireert DOVO na rust tot come-back in de wedstrijd

Voor de achtste keer: 2-1 verlies voor ONS Sneek 1

20190413_153605

‘We balen als een stekker!’, liet trainer Paul Raveneau zich ontvallen tijdens de persconferentie na de wedstrijd DOVO-ONS Sneek. En daarmee drukte hij precies de gevoelens uit die leefden in de harten van de meegereisde ONS-ers.  Wéér gaven de oranjehemden een voorsprong uit handen. En wéér kende de wedstrijd een uitslag van 1-2. Het is de achtste keer dit seizoen, dat deze uitslag op het scorebord stond na afloop van een competitiewedstrijd. En de eindstand geeft aan, hoe dichtbij (tenminste) een punt de Snekers opnieuw waren. Maar wéér stonden ze met lege handen. Vóór de rust was het een volkomen gelijk opgaande wedstrijd. In de slotminuut ontworstelde Yume Ramos zich in het vijandelijk strafschopgebied aan zijn tegenstanders en scoorde: 0-1. Maar door een tactische omzetting én een wissel speelde DOVO in de tweede helft een íets ander systeem. ONS Sneek raakte daardoor éven het spoor bijster. Juist lang genoeg om DOVO in het zadel te helpen. Via een strafschop en een fraaie lob boog DOVO-topscorer Joshua Patrick de stand om in het voordeel van de thuisclub. En uiteindelijk wist ONS Sneek daarin geen verandering meer te brengen, hoewel daartoe nog wel enkele mogelijkheden waren.

DSCF3272a

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                  Harmke vd Veen-vd Schuit & Jan van der Veen

Cruciaal was ook in déze wedstrijd een omstreden moment. In de 48e minuut ging Serge Fatima in het strafschopgebied een duel aan met Joshua Patrick. Dat was niet handig. Want naast, dat Joshua een geweldige spits is met een gouden neus voor scoren is hij ook erg kwetsbaar. Dat bleek in dit geval in een situatie die je nauwelijks een duel kon noemen. Joshua zeeg op vijf meter van het ONS-doel ter aarde, en verdiende daarmee tot veler verbazing ook nog een strafschop, die hij zelf benutte. Een flinke opdoffer voor de gasten, die 10 minuten later keeper Barry Ditewig geklopt zagen door een, overigens fraaie, lob van dezelfde Joshua Patrick. Massel hadden de Snekers in de 1e minuut van de extra tijd, toen Nick Kuipers een overtreding binnen het strafschopgebied beging tegen Abderrahim Loukili; maar de scheidsrechter legde de bal nét daarbuiten voor een vrije trap.

DSCF3277a

Geen bloemen voor Simon van Zeelst

Was het vóór de wedstrijd Mitchill de Zwart die een bos bloemen kreeg overhandigd vanwege de 100e wedstrijd die hij deze middag in de hoofdmacht van DOVO zou spelen, géén bloemen waren er voor Simon van Zeelst. In de 7e minuut van de wedstrijd lagen er her en der over het veld drie spelers, die op één of andere manier waren gekwetst. Simon van Zeelst bleek er het ergst aan toe. En hij moest zich met een bebloed gelaat al zeer vroeg in de wedstrijd laten vervangen. Het leek DOVO niet te deren. Want in de 11e minuut kregen de gastheren een opgelegde kans. Joshua Patrick gaf van de rechterzijde een voorzet, maar Abderrahim Loukili kwam een teenlengte tekort. Het antwoord van ONS Sneek kwam van Nick Kuipers, die een corner van rechts rakelings voorlangs liet gaan. In de 20e minuut: een duel tussen Joshua Patrick en Klaas de Vries. In de draai blesseerde Klaas zich, waardoor Patrick een vrije schietkans kreeg. Barry Ditewig tikte de bal echter buiten de palen. Maar ook Klaas moest zich, redelijk vroeg na het begin, laten vervangen. Invaller Kevin Meijer speelde overigens een puike wedstrijd!

DSCF3283a

Kansen voor ONS Sneek

In het vervolg van de eerste helft was het ‘oranje’ wat de klok sloeg! Yume Ramos schoot na een eigen actie voorlangs. Dezelfde Ramos lobde na een voorzet van Michael Lanting de bal over. Denzel Prijor speelde de bal in het strafschopgebied van DOVO in, maar broer Genridge kwam op 3 meter van het doel een teentje tekort. En Nick Burger schoot nét over na goed voorbereidend werk van Genridge Prijor.Tot………….de 45e minuut. Een onschuldig lijkende bal van Michael Lanting op Serge Fatima zorgde voor de inleiding. Fatima transporteerde het leer door op Yume Ramos. Yume worstelde zich door de defensie van DOVO om vervolgens diagonaal in de verste hoek te scoren: 0-1.

DSCF3287a

DOVO komt terug

Een tactische omzetting, de zeer aanvallend ingestelde Quincy Arends in de ploeg voor Salim Amerzgiou, en een iets andere rol in het tweede bedrijf van deze wedstrijd voor dé uitblinker op het veld, Roy Bakkenes, …………en ONS Sneek was geklopt!  Uit een al eerder beschreven penalty  scoorde Joshua Patrick de 1-1. En de Veenendalers roken méér! En dat méér kreeg een gezicht in de 58e minuut. Invaller Marley Berkvens zette Joshua Patrick aan het werk middels een dieptepass. Patrick zag, dat de uitlopende Ditewig dat niet vol overtuiging deed en lobte de bal over de verbouwereerde ONS Sneek-doelman in het net: 1-2. Daarmee maakte hij een misser van 2 minuten daarvoor op een pass van jubilaris Mitchill de Zwart goed.

DSCF3265a

Voldoende tijd

Met nog zeker een dik half uur te spelen leek er voor ONS Sneek nog alle gelegenheid om tenminste een (verdiend) gelijk spel uit de wedstrijd te slepen. Maar de Snekers konden maar niet het juiste ritme terug vinden. Of ze misten het geluk om te kunnen scoren. Een vrije trap vanaf 18 meter van het doel van DOVO werd door Nick Kuipers ‘toebedeeld’ aan Yume Ramos. Maar Yume schoot over. Even eerder had Yume een voorzet van Denzel Prijor niet doeltreffend weten af te ronden. Hij kopte voorlangs. Geluk hadden de Snekers in de 64e minuut. Joshua Patrick maakte een actie. Hij omspeelde Barry Ditewig, maar invaller Quincy Arends miste voor ‘open doel’! Maar verder gebeurde er eigenlijk niets noemenswaardigs meer. Het leek wel, alsof beide partijen een soort van wapenstilstand waren overeen gekomen. Maar niets was minder waar! Alleen niets lukte meer. En zodoende léék de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Op het ene moment na in de 91e minuut, dat, boven omschreven, nog tot een wijziging in de stand had kunnen leiden. Op grond van het slagen van de nieuwe tactiek in de tweede helft verdiende DOVO de zege. Al had een gelijkspel de verhouding, gezien over de wedstrijd als totaal, goed weergegeven, zo wist ook trainer van DOVO en oud-oefenmeester van SC Cambuur, Gert Kruys.

DSCF3262

DOVO-ONS Sneek:                        2-1    (0-1)

1. Yume Ramos 0-1,  48.  Joshua Patrick    (pen) 1-1,  58.  Joshua Patrick                2-1

Schr.:                    W.Bronsvoort  (Bathmen)

Ass.schr.:            S.W.A.J. van Westing  &  R.Kunst

Kaarten:              geen