Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Toch nog een mooie derde helft voor ONS Sneek

ONS Sneek neemt met toespraken en bloemen waardig afscheid van vertrekkende spelers

Vijftal uit Onder 23 maakt selectie van twintig spelers voor komend seizoen compleet

Data aanvang eerste training, oefenwedstrijden en trainingskamp bekend

Niets van te merken

Wie had gedacht dat de terugreis van Harderwijk naar Sneek voor de spelers van ONS Sneek treurend zou verlopen slaat de plank volkomen mis. Daar was in de spelersbus niets van te merken. Nog maar net was Harderwijk verlaten of het zingen van bekende Nederlandse smartlappen begon al en duurde tot bij het Zuidersportpark in Sneek. Natuurlijk was de 2-1 nederlaag in de finale van de nacompetitie tegen RVVH een  geduchte teleurstelling. Zoals grote kerels betaamt is het beter de teleurstelling vlot te verwerken en die om  te zetten in realiteit. Dat gebeurde. De hoofdmacht van ONS Sneek kan immers terugkijken op een fantastisch seizoen. Tweede geworden in de reguliere competitie, ver gekomen in het noordelijk bekertoernooi en doorgedrongen tot de finale van de nacompetitie. Het goed presteren in het bekertoernooi noord is door de KNVB beloond met het mee mogen doen aan het KNVB-bekertoernooi met de clubs uit het betaald voetbal. Dus toch nog in het afgelopen seizoen een kers op de taart.

S-Side

Naast de spelersbus trok ook een volle supportersbus richting Harderwijk. In de bus met supporters ook de jeugdige leden van de S-Side. Met in de touringcar uiteraard de oranje rookfakkels en de spandoeken. De mannen van de S Side hebben zich in Harderwijk voorbeeldig gedragen met hun rookfakkels. Toen de spelersbus gisteravond om precies half acht bij het Zuidersportpark arriveerde stonden ze klaar met oranje fakkels en confetti als eerbewijs aan de spelers van ons eerste elftal voor het toch mooie seizoen 2022-2023. Door een erehaag begaven onze spelers en begeleiding zich naar onze kantine waar passend afscheid werd genomen van veel vertrekkende spelers uit de A-selectie van ONS Sneek met bloemen en prachtige toespraken van onder anderen teammanager Eddy van der Wal, zijn collega Gerard Grondsma, trainer Arnoud Koster en il capitano (aanvoerder) Joran Swart.

Twaalf spelers vertrekken

De twaalf spelers die vertrekken zijn: Nick Kleen (naar Berkum), Rik Koelewijn (naar Drachtster Boys),Wesley Tankink en Patrick van der Veen (naar Zeerobben), Stefan Westra en Mark Westra en tweede keeper Ruben Stuiver (naar Jubbega),  keeper Tristan Boersma (naar CVVO, of hij daar ook gaat keepen moet worden afgewacht), Jan Rein Boelsma (naar VVI), Delachance Sabuni (naar LAC Frisia 1883), Ewart Ottema (naar Harkemase Boys) en David Bergsma (naar studenten voetbalclub The Knickerbockers). Nick Kleen moet zich zaterdag  24 juni a.s. al melden bij zijn nieuwe club Berkum.

Acht nieuwe spelers

Acht nieuwe spelers kunnen worden verwelkomd. Dat zijn: Stephen Adisi (van Leeuwarder Zwaluwen), Giovanni Aronds (van Jong HHC uit Hardenberg, speelde daarvoor bij ONS Sneek), Ruben Eijzenga (van Leeuwarder Zwaluwen), Jelle de Graaf (van Harkemase Boys, speelde daarvoor bij ONS Sneek), Nigel Hardenberg (van Harkemase Boys), Ruben Pijlman (speelde eerder voor ONS Sneek), Tim ten Voorde (van SC Heerenveen) en keeper Max Wolfs (van FC Emmen). De keepers Pijlman en Wolfs hebben een tweejarig contract evenals  Stephen Adisi, Jelle de Graaf en Giovanni Aronds. Morgen maakt de technische commissie van ONS Sneek  bekend wie de vijf spelers zijn die vanuit ONS Sneek Onder 23 aan de A-selectie worden toegevoegd.

Zeven blijvende spelers

De zeven spelers die bij ONS Sneek blijven zijn: Glenn Buma, Jorn Dijkstra, Geoffry Eekhof, Pieter Abe de Jong, Mounir Loolofs, Joran Swart en Nordin Tahboun. Assistent trainer Tjalling Bergsma gaat ONS Sneek verlaten. Hij wordt zoals bekend opgevolgd door Germ de Jong. Keeperstrainer Jan Arjen Kooi blijft. Dat geldt ook voor de twee teammanagers Eddy van der Wal en Gerard Grondsma. Na een lange staat van dienst stopt verzorger Bernard Pijper. Hij blijft actief voor de club als coordinator van de AED trainingen en als steward in voorkomende gevallen. De functie van trainer bij ONS Sneek Onder 23 is nog open.

Eerste training

De eerste training van de A-selectie van ONS Sneek in de voorbereiding op het seizoen 2023- 2024 is op dinsdagavond 4 juli a.s. Twee oefenwedstrijden van het eerste elftal zijn ook al wereldkundig gemaakt. Op zaterdag 15 juli a.s. wordt thuis geoefend tegen Hollandia uit Hoorn en op zaterdag 22 juli a.s. tegen Jong SC Cambuur. Op 18, 19 en 20 augustus gaat de A-selectie van ONS Sneek voor de tweede keer op trainingskamp. Nu  in Hoenderloo.

Persoonlijk woordje

Tot slot een woordje van mij persoonlijk. Mij is duidelijk geworden dat bestuur, technische staf en spelers van mijn club ONS Sneek mijn voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen waarderen. Daar ben ik heel blij mee. Ik heb vooral met onze vertrekkende spits Ewart Ottema een hechte band opgebouwd. Hij zei mij dat hij geniet van mijn voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen. Ik werd heel emotioneel van zijn volgende woorden tot mij gericht: ,,Simon wat ben je toch een fijne man in een fijne club.’’ Wanneer ik gezond blijf ga ik ook komend seizoen door met mijn schrijfwerk voor de mooie club die ONS Sneek heet.

Simon Visser (SiVi)

 

 

 

 

Delen