Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Topper op visite: ONS Sneek versus DVS’33 Ermelo

Topper op visite

 logo2016

door:                     Jan van der Veen

Aanstaande zaterdag is het Zuidersportpark in Sneek het toneel van de wedstrijd uit de 3e divisie A tussen thuisclub ONS Sneek en de nummer 3 op de ranglijst DVS’33 Ermelo. En in de Ermeloërs komt ook een echte topper op bezoek. De geel-zwarten startten de competitie goed. Maar afgelopen zaterdag werd verrassend de eerste nederlaag geïncasseerd. Juist tegen streekgenoot Sparta in Nijkerk. Naar verluid was DVS’33 Ermelo de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Maar de thuisclub hield door 1 treffer de volle buit in Nijkerk. Dat betekent, dat het ook tegen ONS Sneek favoriete team van trainer Richard Plug niet helemaal onaantastbaar is. En, dat er bij voorbaat niet over een kansloze missie voor ONS Sneek hoeft te worden gesproken. Feit is wel, dat DVS’33 Ermelo op papier de sterkste tegenstander is die ONS Sneek in deze competitie tot nu toe is tegen gekomen. Beide ploegen spelen al vele jaren achtereen tegen elkaar. Men kent elkaar dus goed. Maar door de wisselingen in de zomerperiode is er toch sprake van een heel nieuw plaatje. En is het afwachten, hoe het voor beiden uitpakt.

DSC_0563

Afgelopen zaterdag

DVS’33 Ermelo verloor dus afgelopen zaterdag toch wel verrassend van promovendus Sparta Nijkerk. ONS Sneek speelde in Goes tegen vv G.O.E.S. Het was een spannende wedstrijd. Maar, wanneer ONS Sneek in de eerste 20 minuten de geboden kansen had benut waren er 3 punten in plaats van 1 mee naar Sneek terug gegaan. Het was niet de beste wedstrijd van de Snekers tot nu toe. Maar opnieuw zaten er in het duel weer een aantal leermomenten, waarmee de technische staf deze week ongetwijfeld aan de slag is geweest. En zo kun je ook door een mindere wedstrijd toch groeien. Echter, het zou zo fijn zijn voor het zelfvertrouwen, wanneer eindelijk ook de eerste overwinning bijgeschreven zou kunnen worden. Of dat tegen DVS’33 Ermelo kán is de vraag. Maar je weet maar nooit!

Historie

Zoals gezegd: DVS’33 Ermelo is een tegenstander met wie een reeks van wedstrijden is opgebouwd, waarbij er zeker een aantal zeer memorabel mogen worden genoemd. Hoewel alweer bijna 7 jaar geleden behoort de uitwedstrijd in Ermelo daar zeker bij. Vanuit verloren positie kwam ONS Sneek toen in de laatste minuten nog op 2-2. En daarmee was de basis voor het latere kampioenschap gelegd.

Iets over de geschiedenis van onze gasten van aanstaande zaterdag. DVS ’33 Ermelo is in september 1933 opgericht.  Het standaardelftal speelt op zaterdag in de Derde divisie. De club is ontstaan na een fusie tussen de Ermelose voetbalclubs Ajax en EFC, en is de grootste voetbalvereniging van Ermelo. Op de zolder van stalhouderij Bakker gaven de leden op 1 september 1933 hun toestemming aan de fusie. Als naam kreeg de fusieclub: Door Vereniging Sterk, waarin de ambities duidelijk aangegeven werden. Op verzoek van de voetbalbond werd het oprichtingsjaar ’33 aan de naam verbonden. In 2007 werd er een samenwerkingsverband opgesteld met Vitesse. In 2007 was DVS één van de drie genomineerde voetbalverenigingen voor de uitverkiezing van Amateur-vereniging van het jaar. De club speelt in Ermelo op het fraaie sportpark aan de Sportlaan.

DSC_0255

Ambitie

De ambitie van de Ermeloërs is om een stapje hoger te gaan spelen. Al een paar seizoenen doet DVS’33 Ermelo mee in de strijd om promotie. Maar het mist steeds nét een prijs. Onder de nieuwe trainer Richard Plug (hij kwam van ODIN’59 en volgde ras-DVS-er Bert van Hunensteijn op) hopen de Veluwenaren in deze competitie aan het einde van de rit wel te horen bij de promovendi. Daaraan mogen onder anderen de van DOVO overgekomen broers Joshua en Enrico Patrick hun steentje bijdragen. Daarnaast keerde keeper Daan Huisksamp na een avontuur bij Spakenburg en SC Genemuiden op het oude nest terug en nam en passant Jeremy Jonker mee uit Genemuiden. Berry Powel, Maurice de Ruiter en Dennis Hollart (om maar een paar namen te noemen) zien we dit seizoen niet terug bij de geel-zwarten.

 

Al met al belooft het zaterdag een mooie wedstrijd te worden, die van harte ons aller belangstelling verdient.

 

 

 

Delen