Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Topper Quick Boys op bezoek op het Zuidersportpark

Topper op het Zuidersportpark

De tegenstander van ONS Sneek 1 komende zaterdag is een bekende naam in het Nederlandse amateurvoetbal. Quick Boys uit Katwijk is één van de grootste voetbalvereniging, zo niet de grootste amateurvereniging in Nederland (meer dan 2100 leden). En de club, die is opgericht op 1 februari 1920, werd maar liefst 11 maal landskampioen bij de zaterdagamateurs en 2 maal algemeen amateurkampioen van Nederland. In 2008 reikte Quick Boys tot de kwartfinale van de KNVB-beker, waarin het uiteindelijk door NAC Breda een halt werd toegeroepen.

Het complex, waarop Quick Boys speelt spreekt ook al tot de verbeelding. Schitterend gelegen tussen de duinen is het voor iedere club die op bezoek gaat bij Quick Boys een ervaring om te spelen op het hoofdveld van ‘Nieuw-Zuid’. Het Nederlands elftal heeft dan ook geregeld op ‘Nieuw-Zuid’ haar trainingsdomicilie. De club kent een trouwe supportersschare. Meer dan 1000 toeschouwers bij thuiswedstrijden is geen uitzondering. En bij uitwedstrijden vergezelt een vaste kern supporters de ploeg.

De club bracht in de historie veel bekende voetballers voort. Twee namen springen er uit. Gerrit Vooys, oud-doelman van AZ, begon zijn carière bij de Katwijkers. En Feijenoord-icoon Dirk Kuijt deed dat ook; hij is tegenwoordig als stagetrainer actief bij zijn oude club.

Quick Boys versterkte zich vóór het begin van dit seizoen met een aantal nieuwe krachten. Zo kwam doelman Jesper Hogedoorn over van Kozakken Boys, evenals diens ploeggenoot Madjer Lukoki. En verruilde Yordi Teijsse (we kennen hem nog als spits van Ter Leede, enige seizoenen geleden) Dundee FC voor een spitspositie bij de Katwijkers.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om een mooie ‘pot’ te verwachten. Temeer omdat beide elftallen enigszins in een ‘flow’ zijn terecht gekomen. Beide speelden afgelopen zaterdag een spectaculair verlopen wedstrijd. Quick Boys ontmoette op het eigen ‘Nieuw-Zuid’ Harkemase Boys. Het leek een gemakkelijke middag te worden voor de Harekieten. Want binnen 45 minuten stonden de rood-witten op een 0-2 voorsprong. Maar in de blessuretijd streek Quick Boys alle plooien glad. Wat heet……………….bleven de punten nog in Katwijk, dankzij een enorme eindsprint in de extra tijd. ONS Sneek verraste niet minder met een overwinning op de nummer 3 op de ranglijst: VVOG. In Harderwijk werd het na 90 minuten voetbal 1-2 voor de Snekers. Vóór rust had VVOG wel het meeste balbezit. Maar gaandeweg groeide ONS Sneek in de wedstrijd. Twee fraaie doelpunten, van Curty Gonzales en Serge Fatima, beslisten uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van de Snekers.

Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Met andere woorden: we beginnen zaterdagmiddag gewoon weer op 0-0. Wanneer het zo loopt als aan het begin van dit jaar, toen ONS en Quick Boys elkaar in een sneeuwstorm bestreden, dan wordt er niet zo heel veel gescoord. Maar ook dat zegt niets over het mogelijke verloop, zaterdagmiddag.

Een kleine voorspelling: een gelijkspel. Maar, natuurlijk, de hoop bij ONS Sneek op méér!

De wedstrijd staat onder leiding van van de heer Edgar Bijl uit Hendrik Ido Ambacht, geassisteerd door de heren Kempinga en Assili. Er is (opnieuw) geen 4e official.

Zaterdagmiddag tegen vijf uur weten we hoe het heeft uitgepakt.

 

door:     Jan van der Veen

 

Delen