Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Tussenbalans ONS Sneek 1 (seizoen 2017/2018)

Voor zaterdag 13 januari staat onze 17e wedstrijd gepland, thuis tegen Jong FC Groningen. Na deze wedstrijd zijn we halverwege het seizoen 2017-2018. Toch is de Winterstop aanleiding om een tussenbalans op te bouwen van het lopende seizoen, hoe staat het team van Chris de Wagt er voor. En dan meer op cijfers en feiten. Elders in de lokale media meer inhoudelijke tekst.

Na 16 wedstrijden delen we de 13e / 14e plaats in de Derde Divisie zaterdag. Prettige is een opwaartse gang in het klassement met momenteel een derde plaats in de Tweede Periode. Feit blijft dat bij de eindrangschikking de plekken 17 en 18 degradatie betekenen naar de Hoofdklasse en de plaatsen 15 en 16 P/D wedstrijden. De aanvoerder van de huidige nr. 18, Omar Boukhari schat de kans laag in dat Magreb’90 nog aan de start verschijnt in het nieuwe jaar (bron: Radio M Utrecht). Nadeel in dat geval zou zijn dat we 3 winstpunten minder hebben, en ODIN’59 (verlies) en Spijkenisse (gelijkspel) minder verliespunten hebben. Maar we wachten het af welke krachten nog in Utrecht naar boven komen tijdens de jaarwisseling.

We hebben een aantal categorieën met Top3 opgebouwd, en meest terugkomende naam is Michael Lanting. De man met de meeste speelminuten en daarbij ook grote kans op doelpunten en kaarten. Onbekend is het aantal assists, maar die waren er zeker. Curty trekt dit seizoen de topscore lijst, met een paar prachtige doelpunten, en dan tellen we die tegen FC Twente nog niet eens mee. Genridge Prijor, gekomen om het gat van Yume Ramos op te vullen, is goede tweede met 7 doelpunten. Bij de top3 van de kaarten komen we Ale de Boer, Michael Lanting en Tim Oosterbaan tegen.

Speeltijd:

Nr Naam Aantal minuten
1 Michael Lanting 1387 (16 wedstrijden)
2 Klaas de Vries 1283 (15 wedstrijden)
3 Arton Musliu 1223 (15 wedstrijden)

 

Doelpunten:

Nr Naam Aantal doelpunten
1 Curty Gonzales 9 (15 wedstrijden)
2 Genridge Prijor 7 (13 wedstrijden)
3 Michael Lanting 4 (16 wedstrijden)

 

Gele Kaarten:

Nr Naam Aantal gele kaarten
1 Ale de Boer 3 (14 wedstrijden)
1 Michael Lanting 3 (16 wedstrijden)
1 Tim Oosterbaan 3 (10 wedstrijden)

 

Rode Kaarten:

Er waren 3 rode kaarten, te weten: Serge Fatima, Jan Jelle de Graaf en Frits Dantuma.

Delen