Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Uiteenlopende belangen in tweestrijd tussen ONS Sneek en sv Spakenburg

Uiteenlopende belangen

Hoe de uitslag van de wedstrijd ONS Sneek-sv Spakenburg ook mag worden: het is zaterdagmiddag rond half vijf altijd feest op het Zuidersportpark in Sneek! In de afgelopen dagen zijn de verschillende scenario’s al enkele malen gepasseerd. Maar eigenlijk is het heel simpel. Bij winst van sv Spakenburg of bij een gelijkspel is sv Spakenburg kampioen van de Derde Divisie 2017-2018. Bij winst van ONS Sneek is de ploeg uit Sneek veilig en hoeft geen nacompetitie te spelen. Aan een gelijkspel heeft ONS Sneek (nog) niets. Daarbij dient wel aangetekend te worden, dat het resultaat van de wedstrijd Jong FC Volendam-Capelle wel degelijk ook meetelt in dit verhaal. Sv Spakenburg is, horende de geluiden uit het Utrechtse, positief over de uitkomst van de wedstrijd. En, laten we eerlijk zijn, de Spakenburgers zijn ook favoriet in deze match. Over het hele seizoen gerekend zijn ‘de Blauwen’, wanneer het zover komt, ook de verdiende kampioen. Al heeft op uw schrijver ook Scheveningen, de huidige nummer 2 op de ranglijst, een zeer positieve indruk achter gelaten. Jong Almere City FC kon lang de ranglijst aanvoeren, maar moest in de tweede helft van de competitie toch een paar veren laten. En, wanneer dan je directe concurrenten wél punten blijven verzamelen, wordt je toch voorbij gestreefd.

DSC_1340

Spelmoment uit de wedstrijd sv Spakenburg-ONS Sneek op 2 september 2017

Sv Spakenburg heeft een stabiele ploeg met een spitsentrio dat de nodige doelpunten weet te maken. Voorop natuurlijk oud-Noordwijk speler Kees Pier Tol, sinds het seizoen 2013/2014 spelend in Spakenburg, die dit seizoen al 21 doelpunten ‘in het mandje’ heeft liggen. Hij zal ook in Sneek nog een keer willen vlammen, voordat hij volgend seizoen de gelederen van vv Spijkenisse gaat versterken. Verder staat daar Bert Steltenpool, die 10 treffers op zijn naam heeft (hij gaat, naar verluidt volgend seizoen spelen voor Quick Boys), en ook Philip Ties hoort in dit rijtje thuis met 10 treffers. Maar de kracht van de huidige koploper ligt zeker ook achterin. Het heeft de minst gepasseerde verdediging van de Derde Divisie, en opvallend is het geringe aantal kaarten, dat de mannen van trainer John de Wolf incasseerden.

Liggen er dan voor ONS Sneek geen kansen? Zeker wel! Voetbal blijft voetbal. En het zou niet de eerste keer zijn, wanneer er in de slotfase van de competitie nog iets verrassends gebeurt. ONS Sneek heeft bijvoorbeeld in 27 van de 32 wedstrijden altijd nog één of meerdere malen gescoord. Verrassend, omdat aan het begin van het seizoen het grootste probleem: het maken van doelpunten leek te worden, toen spits Yume Ramos met een langdurige blessure werd geconfronteerd. En afgelopen zaterdag in Heemskerk was de kracht van de 2-2 uitslag voor de Snekers, dat er van de eerste tot de laatste minuut werd gestreden voor een goed resultaat. En dat geeft de burger ook voor de laatste twee competitiewedstrijden moed. Daar staat tegenover, dat ONS Sneek tegen sv Spakenburg in de historie juist de beste resultaten behaalde op ‘De Westmaat’ in Spakenburg, behoudens enkele seizoen geleden, toen het ontluisterend 8-1 werd voor sv Spakenburg. Ook positief was zaterdag de rentree van Renko van Eeken. Na bijna een seizoen blessureleed viel hij uitstekend in, ook al duurde zijn invalbeurt niet zo lang.

DSC_6766 (1)

Net als vorige week is het doen van voorspellingen weer een slag in de lucht. Laten we vooral hopen op een mooi voetbalfeest met de vele gasten uit Spakenburg. En, dat we na afloop kunnen zeggen, dat beide ploegen winnaar zijn! Want ook dát is mogelijk!

 

door:     Jan van der Veen

Delen