Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Uitstekend ONS Sneek door strafschop geveld

Uitstekend ONS Sneek door strafschop geveld

In het duel op het Zuidersportpark in Sneek tegen het favoriete DVS’33 uit Ermelo heeft thuisclub ONS Sneek opnieuw een uitstekende indruk achter gelaten. In een boeiende wedstrijd lieten de Snekers zien met de top in de 3e divisie mee te kunnen. Het stond deze middag goed bij de oranjehemden. Bovendien zie je spelers met de week beter worden. Het is creatief, soms zelfs een beetje frivool wat de mannen van Raveneau en Koster op de mat leggen. En om die reden is het ook verklaarbaar, dat op deze mooie herfstmiddag weer meer toeschouwers dan tot voor kort de weg naar de thuishaven van ONS Sneek wisten te vinden.

20191005_150005a

Nick Kuipers c.s. deden duidelijk aan klantenbinding en zorgden ervoor, dat de aanwezige toeschouwers zich voelden getrakteerd op een aantrekkelijk kijkspel. Het enige jammere is, dat het ONS Sneek (weer) geen punten opleverde. Maar, wat waren ze er dichtbij om te stunten tegen de ploeg die na deze zaterdag de ranglijst in de 3e divisie aanvoert. Een machtig doelpunt van Oege Sietse van Lingen werd echter teniet gedaan door een tegentreffer van de levensgevaarlijk Joshua Patrick. En door een strafschop. Maar over die laatste (de strafschop) waren tijdens en na afloop van de wedstrijd de meningen uiterst verdeeld.

DSC_7978

Foto  RB

door:                    Jan van der Veen

foto’s:                   Rob Bosma Fotografie en MJFotografieHv (Martijn vd Veen)

In het nationale en internationale voetbal is het de laatste tijd gebruik geworden om bijna elke clash van de bal van de ene partij en arm, cq hand van de tegenpartij wanneer die plaatsvindt in het strafschopgebied te bestraffen met een strafschop en een gele kaart voor degene die de overtreding begaat. Het is de vraag, of daarmee niet een niet-bedoelde ontwikkeling in gang is gezet. Immers, waar in het verleden het opzettelijk toucheren van de bal met hand of arm criterium was om een strafschop te geven lijkt in een aantal situaties dat ‘opzettelijk’ vervangen door de feitelijkheid, dat de bal een hand of arm heeft geraakt. Terwijl in een behoorlijk aantal gevallen de bestrafte speler geen kant op kan. Vertaald naar de wedstrijd van deze middag: kón in de 79e minuut van het duel tussen ONS Sneek en DVS’33 Ermelo Denzel Prijor het contact van de bal met zijn arm ontlopen? Feit is, dat doordat hij met zijn arm in de baan van het schot van Oktay Öztürk lag de bal wel op de stip ging. En daarmee een verdiend punt aan de Snekers voorbij ging.

DSC_1343

Foto MJ

Tegenslag voor de gasten

Het duel tussen twee ploegen die elkaar in de afgelopen seizoenen al menigmaal troffen kende vele memorabele momenten. DVS’33 Ermelo probeerde vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief aan zich te trekken. Het leek daarin ook te slagen, toen bijvoorbeeld Joshua Patrick in de 9e minuut een prachtige crosspass van Roald de Vries door middel van een volley tot doelpunt wilde promoveren. Justin van der Dam stond echter een puike partij te keepen. En deze eerste grote mogelijkheid eindigde in zijn handen. Een tegenslag moesten de gasten incasseren in de 11e minuut. Keeper Daan Huiskamp, terug gekomen op het oude nest, moest (door, naar het zich liet aanzien, liesklachten) zich laten vervangen door Thodorie Velanas. Overigens bleek de laatste ook zeker geen slechte sluitpost.

DSC_8018

Foto RB

Snelle openingstreffer

DVS’33 Ermelo deed nog eens van zich spreken, toen in de 12e minuut Soufyan Moro van ongeveer 25 meter de bal hard en hoog in de kruising schoot. Maar Justin van der Dam redde fraai. En bijna in enen door was het ONS Sneek, dat gevaarlijk werd. Een fantastische bal over afstand van de voet van Nick Kuiper bereikte op links Oege Sietse van Lingen. Die lag op volle snelheid en daverde op het doel af. Thodorie Velanas was op zijn (knappe) schot volslagen kansloos: 1-0.

DSC_1205

Foto  MJ

DVS’33 Ermelo probeerde de thuisclub nog meer onder druk te zetten. Maar behoudens een enkele keer was er voor de gasten door het sterke verdedigen van de Snekers geen doorkomen aan. Jordy den Hoedt vocht in deze fase heel wat duels uit met Benjamin Roemeon en Roald de Vries en groeide tijdens de wedstrijd!

DSC_8049

Foto  RB

Vóór rust toch gelijk!

Een voorzet van Enrico Patrick vanaf de linker vleugel van de Ermeloërs richting Joshua Patrick en Jorran van Santen werd door keeper Van der Dam weggestompt. Maar het was wel een voorbode van de gelijkmaker, die overigens pas op slag van rust viel. Enigszins onzorgvuldig uitverdedigen van ONS Sneek bracht de bal bij de naar rechts uitgeweken Benjamin Roemeon, die de bal scherp voor het doel bracht. Joshua Patrick zag de kans en dook bij de eerste paal met het hoofd naar de bal. Justin van der Dam kwam centimeters tekort om dit (eveneens) fraaie doelpunt te voorkomen: 1-1. Soufyan Moro combineerde vervolgens met Joshua Patrick door de defensie van ONS Sneek. Maar meer dan een corner leverde deze actie niet op. Vervolgens zag Tom Arissen een voorzet op maat door Genridge Prijor te zacht ingeschoten.

DSC_1261

Foto MJ

Interessant schouwspel

Na rust onspon zich een interessant schouwspel, waarbij beide ploegen door enkele wisselingen de bakens probeerden te verzetten. Met name DVS’33 Ermelo zette er nog wat aanvallende impulsen bij in de personen van Olivier Pilon (wat een weelde, dat je zulke spelers op de bank kunt laten beginnen) en Rafaël Uiterloo. Een prachtig schot van Soufyan Moro van ongeveer 25 meter werd op even fraaie wijze met een zweefactie door Justin van der Dam gepakt. Sam Crowther was vervolgens gevaarlijk met een schot nét over na twee corners van Nick Kuipers. En de veelvuldig het spel dirigerende Moro zette in de 58e minuut voor, maar Joshua Patrick  kon net niet bij de bal.

Strafschop

In de 79e minuut ontstond er in het strafschopgebied van ONS Sneek na een corner van links een soort van scrimmage. Uiteindelijk kwam de bal voor de voet van Oktay Öztürk, die hard uithaalde. Zoals boven beschreven trof hij met zijn schot de arm van de op de grond belande Denzel Prijor die de bal niet meer kon ontwijken. Strafschop! En een gele prent voor Denzel. Öztürk vonniste zelf: 1-2.

DSC_8154

Foto  RB

ONS Sneek haalde vervolgens aanvallend alles uit de kast, wat nog maar mogelijk was. Het was opnieuw Oege Sietse van Lingen die een fraaie mogelijkheid kreeg om 2-2 te scoren, maar hij kopte de bal vlak naast de paal. De druk van ONS Sneek nam toe. Maar de lange bal, die in deze fase van de wedstrijd veelvuldig door de Snekers werd gehanteerd, bracht niet het gewenste doelpunt. Eigenlijk viel daaruit ook weinig heil te verwachten, omdat in de slotfase zowel Sam Crowther als Han van Dijk waren gewisseld, en bijvoorbeeld Nick Kleen wel veel creativiteit, maar niet zoveel lengte toevoegde aan het geheel. Tot het laatst toe strijdend ging ONS Sneek met ere ten onder tegen een sterke tegenstander die terecht in de bovenste regionen verkeert. De lof en de waardering waren echter zeker ook voor ONS Sneek. Maar, wat koop je ervoor, wanneer je weer nét verliest. Het steeds beter wordende spel verdient immers eens een ‘driepunter’.

DSC_1267

foto  MJ

ONS Sneek-DVS’33 Ermelo                                        1-2    (1-1)

15  Oege Sietse van Lingen                         1-0

41  Joshua Patrick                                           1-1

79  Oktay Öztürk  (pen)                                1-2

Schr.:                    M.Oosting  (Oldekerk)

Ass.schr.:            P.Otten & S.Aboujid

Kaarten:              (79) Denzel Prijor  (ONS Sneek)

(85) Joshua Patrick  (DVS’33 Ermelo)

Opstellingen:

ONS Sneek:

doel:                     Justin van der Dam

achter:                 Jordy den Hoedt, Denzel Prijor, Nick Kuipers, Oege Sietse van Lingen

midden:              Jan Dommerholt (76: Kevin Meijer), Tom Arissen, Nick Burger, Han van Dijk (85: Tyson Dos Santos)

voor:                    Genridge Prijor, Sam Crowther (67: Nick Kleen)

DVS’33 Ermelo:

doel:                     Daan Huiskamp (11: Thodorie Velanas)

achter:                 Jorran van Santen, Frank van der Burg, Basil Camara, Roald de Vries

midden:              Enrico Patrick, Oktay Öztürk, Lars Dekker (70: Rafaël Uiterloo), Soufyan Moro (61: Olivier Pilon)

voor:                    Joshua Patrick, Benjamin Roemeon

 

MAN OF THE MATCH:

DSC_1270

OEGE SIETSE VAN LINGEN    (foto MJ)

Hollander Schilderwerken Pupil van de Week:

Lucas Laskewitz

LUCAS  LASKEWITZ

Foto’s Rob Bosma

DSC_8185

DSC_8165

DSC_7949

DSC_1294

DSC_8052

Foto’s  MJFotografieHv:

DSC_1294

 

DSC_1208

Emotie!!!

DSC_1076

 

Delen