Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Veel doelpunten bij DVS’33 Ermelo tegen ONS Sneek?

Veel doelpunten bij DVS’33 Ermelo tegen ONS Sneek?

Aanstaande zaterdag wacht voor ONS Sneek in de 3e divisie A de uitwedstrijd tegen DVS’33 Ermelo. Beide clubs treffen elkaar al een lange reeks van jaren. En altijd zijn het bijzondere wedstrijden. Het meest frapante is, dat ONS Sneek de beste resultaten ten de geel-zwarten behaalden in Ermelo! Tot 16 december 2017: vorig seizoen moest het veld op de morgen van de wedstrijd nog sneeuwvrij worden gemaakt.

DSC_0192

Nu lijkt het allemaal wat meer herfstachtig te worden, wanneer we de weersvoorspellingen mogen geloven. Vorig seizoen maakte ONS Sneek een uitglijder met 0-2 op het gladde sportpark aan de Sportlaan 27. Nu is het de vraag, of de Snekers sterker zijn dan Achilles’29 en asv De Dijk, die beiden door DVS’33 Ermelo in de afgelopen weken werden weggeblazen. Tegen De Dijk werd het 6-0 voor de Ermeloërs, tegen Achilles’29 werd het 5-0.

Wisselvallig

Opvallend is, dat DVS’33 Ermelo nogal wisselvallig presteert. Beide uitwedstrijden werden nl. verloren. Weliswaar niet tegen de minsten onder ons (Noordwijk 0-5 en Quick Boys 0-1), maar toch……. DVS’33 Ermelo geldt immers van vóór de aanvang van de competitie al als favoriet voor de titel. Wat wil je ook: de ploeg versterkte zich behoorlijk, hield daarnaast het raamwerk van de ploeg van vorig seizoen in stand, en was vórig seizoen al zo sterk. DVS’33 Ermelo eindigde eind mei op de derde plaats in de eindrangschikking en was de meest productieve ploeg in de competitie. Het scoorde maar liefst 74 maal. Zes keer méér dan kampioen Spakenburg (om maar eens een zijstraat te noemen).

Gaan en komen……..

Wie kwamen er na vorig seizoen bij?  Frank van der Burg verruilde vv Staphorst voor DVS’33 en lijkt meteen een basisplaats in de verdediging te hebben veroverd. Christiaan van Hussen kwam over van IJsselmeervogels en versterkte het middenveld. Maar………. trainer Bert van Hunenstijn staat voor de moeilijke keus, wie hij in de aanval moet opstellen. Hij kan met geen mogelijkheid heen om good-old (maar hij is nog maar 27!) en DVS-icoon Maurice de Ruiter. Maurice scoorde deze competitie al 7 keer. Hij is daarmee momenteel ook topscorer in de 3e divisie. Maar daarnaast strijden Daniël van Warven (vorig seizoen ook al goed op dreef), de snelle Benjamin Roemeon, en de nieuwkomers Olivier Pilon (van Spakenburg) en de 38-jarige Berry Powel, bezig aan zijn 15e club op dit niveau, en gekomen van IJsselmeervogels om een plek voorin. Terecht, dat de tegenstanders van DVS’33 zich eerst nog eens achter de oren krabben, voordat ze met al te grote verwachtingen afreizen naar de Veluwe.

Testcase voor ONS Sneek

Het is voor ONS Sneek in verdedigend opzicht een echte testcase. De defensie staat tot nu toe als een huis. De Snekers zijn verdedigend een stuk minder kwetsbaar dan vorig seizoen, toen het één van de meest scorende ploegen in de competitie was. Maar op Magreb’90 na ook de meeste doelpunten tégen kreeg. Echter, fenomenen als Maurice de Ruiter, Olivier Pilon en Berry Powel zijn natuurlijk toch wel namen…………………..Toch zullen ook spelers van dít kaliber zich eerst nog maar eens wáár moeten maken. En pas aan het eind van de competitie kun je concluderen, of het bezitten van zoveel talentvolle spitsen inderdaad effectief is geweest. ONS Sneek verloor afgelopen zaterdag sneu van Harkemase Boys. Een gelijkspel was de verhouding geweest in deze wedstrijd. Maar, wat juist vorig seizoen het sterke punt is, komt nu nog maar moeizaam op gang: de voorhoede. Mogelijk, dat het gewenningsproces aan het nieuwe systeem daaraan (mede) debet is. Maar de optimale opbrengst van het bezit van twee heel goede centrumspitsen en daaromheen een paar snelle ‘buitens’ en opkomende middenvelders is nog niet bereikt. Het elftal zit in een proces, zo verzekert trainer/coach Paul Raveneau. En: van week tot week maakt de ploeg stapjes. Dat is ook te zien. Maar het blijft een verrassing op welk moment alles inderdaad op het juiste plekje in elkaar valt en ONS Sneek echt gaat draaien.

DSC_0193

Hopelijk steunen aanstaande zaterdag heel wat supporters de Sneker oranjehemden. Met in totaal 109 kilometers op de teller is dit één van de dichtstbijzijnde tegenstanders. En bovendien is een dagje Veluwe ook niet verkeerd. Onder leiding van scheidsrechter P.Henshuijs wordt er om 14.30 uur afgetrapt aan de Sportlaan 27 in Ermelo. En een kleine twee uur later weten we, hoe het er na 5 wedstrijden voor staat.

door:     Jan van der Veen

Delen