Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verre van compleet ONS Sneek start oefencampagne met 3-0 nederlaag bij hoofdklasser Buitenpost

Kop is er af

Een verre van compleet ONS Sneek startte zaterdagmiddag de oefencampagne ter voorbereiding op het seizoen 2018-2019 met een 3-0 nederlaag bij de kersverse zaterdag hoofdklasser Buitenpost. Hoofdtrainer Paul Raveneau van de zaterdag derde divisionist, de opvolger van de naar SC Heerenveen vertrokken Chris de Wagt, deed niet moeilijk over het verdiende verlies. ,,Ik ben geen ogenblik met de stand in de wedstrijd bezig geweest. De kop is er af. We hebben een prima eerste trainingsweek gedraaid. Op een frisse manier veel trainingsarbeid verricht. Dat is bij de jongens goed ontvangen’’.

Tieme Klompe

De afgelopen week werd er drie keer getraind. Met onder meer een loop over acht kilometer om de nodige conditie te kweken. Op de prachtige nieuwe kunstgrasmat van het Zuidersportpark mag nog niet worden getraind. Vandaar dat werd uitgeweken naar het derde veld (gras). Het oefenduel in Buitenpost vond niet plaats op het hoofdveld (gras) maar op het prima te bespelen kunstgrasveld. Ondanks de hoge zomerse temperaturen viel de publieke belangstelling niet tegen. Onder de toeschouwers ook Tieme Klompe, de nieuwe trainer van Harkemase Boys. Hij had beter thuis kunnen blijven, want het echte ONS Sneek heeft hij niet aan het werk kunnen zien.

Tegen AZ

Liefst acht spelers, en niet de minsten, waren er in Buitenpost niet bij. Zo ontbrak Curty Gonzales, die aan het eind van het afgelopen seizoen een hamstringblessure opliep. De verwachting is dat de snelle aanvaller zich maandag weer meldt op het Zuidersportpark. De nieuwelingen Nick Kuipers (ASV De Dijk, Amsterdam) en Nick Burger (ODIN’ 59, Heemskerk) speelden vrijdagavond  mee met een Noordhollandse regioselectie in een wedstrijd tegen eredivisieclub AZ. De formatie van trainer John van den Brom won met 5-2 na een 2-1 achterstand. Nick Kuipers en Nick Burger kwamen negentig minuten in actie. Beide nieuwelingen trainen komende week in Sneek weer volop mee.

Operatie

Routinier Michael Lanting is pas weer terug wanneer het tweede trainingsblok begint. Ook geen Samir Merraki, Chris Wijnja en Tom Arissen in Buitenpost. Laatstgenoemde heeft enkele weken geleden een operatie ondergaan. De oefenwedstrijd in Buitenpost kwam voor Yume Ramos, die een geheel seizoen uit de roulatie is geweest, te vroeg. Hij trainde de afgelopen week wel volop mee en bleek in de trainingspartijtjes het scoren niet verleerd te zijn, maar een wedstrijd spelen is nog te ver gegrepen. Of hij komende zaterdag wel speelminuten krijgt in Genemuiden tegen de Sportclub van die naam is niet waarschijnlijk. Hij moet eerst wedstrijdfit worden.

Drie keepers

Met drie keeepers (Barry Ditewig, Volken Huisman en Justin van der Dam) en veertien veldspelers (Ale de Boer, Denzel Prijor, overgekomen van Magreb’90, Frits Dantuma, Genridge Prijor, Jan Dommerholt, Jelle de Graaf, Kevin Meijer, Klaas de Vries. Serge Fatima, Tiemen Hendrik Landman, overgekomen van De Wâlde, en Tim Oosterbaan, allen van de A-selectie, aangevuld met Gerrit de Vries, Davey Lohman en Mehmoud Henfish) was ONS Sneek afgereisd naar Buitenpost voor het eerste oefenduel seizoen 2018-2019.

Drinkpauzes

De oranjehemden startten met Barry Ditewig, Kevin Meijer, Klaas de Vries, Jan Dommerholt, Serge Fatima, Denzel Prijor, Tim Oosterbaan, Frits Dantuma, Jelle de Graaf, Genridge Prijor  en Ale de Boer. Beide ploegen wisselden van spelers en bovendien werden de nodige drinkpauzes ingelast door scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden. Dat kwam het spel niet ten goede. Buitenpost had veel minder  last van ontbrekende spelers. Alleen Robin Huisman de Jong, Joran Olijve en Halbe Elsenga waren niet van de partij.

Betreurd

Trainer René van der Weij van Buitenpost heeft er twee spelers bij gekregen. Folkert van Dongera van Be Quick Dokkum en Jelmer Vos van Leeuwarder Zwaluwen. Daar tegenover staat het vertrek van Martijn van Roeden naar PKC’83 uit Groningen en van Chiel de Jong naar ’t Fean 58 (Surhuisterveen). Het vertrek van Martijn van Roeden wordt betreurd omdat hij al vanaf de  C-junioren bij de blauwkes speelde. Buitenpost beschikt over een leuk elftal met nummer 14, Rik Weening, een jongen van de club, als uitblinker. Weening is een pure technicus, handig en moeilijk van de bal te krijgen.

Voorzet op maat

ONS Sneek begon heel aardig aan de wedstrijd in en tegen Buitenpost. In de veertiende minuut had Ale de Boer de score voor de gasten moeten openen na een zeer zwak moment in de Buitenposter afweer. Het schot van Ale de Boer miste evenwel het totaal verlaten doel op een haar na. Hierna kreeg een feller en fysiek sterker Buitenpost steeds meer vat op het spel van ONS Sneek. Na een afgekeurd doelpunt van Buitenpost wegens buitenspel werd het in de 31ste minuut op fraaie wijze 1-0. Uit een voorzet op maat van links van Rob Dijkstra kopte Rudmer Loonstra fraai raak.

Niet slecht

Even  later voorkwam doelman Barrry Ditewig de 2-0 voor Buitenpost. Zijn collega aan de andere kant, Kevin van der Meulen (ex-SWZ Sneek), onderscheidde zich met twee fraaie reddingen direct achterelkaar ingeleid door een knal van Genridge Prijor. Zijn broer Denzel Prijor deed het niet slecht in de ONS-afweer, maar om hem goed te kunnen beoordelen zijn meer oefenwedstrijden nodig. De 2-0 kwam er voor de rust toch. Daarvoor tekende uitblinker Rik Weening. Na een misgreep van Klaas de Vries bepaalde Rolf Dijk (ex-ONS Sneek) in de tweede helft de eindstand op 3-0.

Terechte opmerking

Onze hoofdtrainer Paul Raveneau sprak van een nuttige oefenwedstrijd. ,,Ik heb de jonge jongens in actie gezien en vooral gekeken naar welk niveau ze hebben. Dit was ook een oefenduel om te observeren wat we aan boord hebben. Ik hecht overigens geen enkele waarde aan de nederlaag in Buitenpost’’. Een terechte opmerking.

SiVi

(foto: Kiepie.nl)

 

 

 

Delen