Verslag bekerduel ONS Sneek – HZVV: 3-1

ONS Sneek flikt het weer!

tekst: Klaas Uil   foto’s: Rob Bosma

ONS Sneek heeft zich geplaatst bij de laatste 16 van de noordelijke KNVB districtsbeker door een overwinning op vierde divisionist HZVV. Een prachtige teamprestatie van de staf en de spelers. Wederom winst op een hoger spelend team. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor ons lid van verdienste Wim IJkema. Een ONS-er in hart en nieren die helaas heen is gegaan.

De eerste helft zette ONS Sneek direct veel druk op de verdediging van HZVV. Het leidde tot twee kansen in de eerste paar minuten van Nick Kleen waarvan er een via de binnenkant van de paal weer in het veld stuiterde (zie foto). HZVV wachtte wat meer af. Een schaakspel tussen twee teams met af en toe een klein kansje. Tot diep in de eerste helft Glen Buma een dieptepass gaf op Stefan Westra. Die vond de opkomende Geoffrey Eekhof. Eekhof met een mooie bal achter het standbeen weer terug op Stefan Westra die direct Nick Kleen weg stuurde en zijn voorzet was een prooi voor de op de goede plek staande Ewart Ottema. Een aanval om van te smullen. Ook wel een verdiende voorsprong voor ONS gezien het spel van de eerste helft.

de 1-0 door Ewart Ottema

De tweede helft gaf HZVV onder leiding van middenvelder Jan Hup meer druk op de verdediging van ONS Sneek. In de 58e minuut een dot van een kans voor HZVV-er Kelly Joao die alleen op keeper Tristan Boersma af gaat maar het gestrekte been van de keeper raakt.  Het ontlokt de jeugd achter de goal tot het gezang `Tristan in oranje ohoh`. Wel een waarschuwing aan het adres van de verdedigers van ONS om op te passen. Maar dat je dan zo’n goal tegen krijgt is wel heel sneu. Een schotje van HZVV-er Lorenzo Valente raakte een verdediger van ONS en de bal verdween in de linkerhoek buiten bereik van de op het verkeerde been staande Tristan Boersma.

de bal belandt op binnenkant paal

Maar als je hoog druk zet komen er kansen aan de andere kant. Na goed verdedigend werk komt er een diepe bal op Nordin Tahboun. Die gaat op avontuur richting het strafschopgebied van HZVV. De keeper van HZVV weet de bal nog uit zijn doel te halen maar precies voor de voeten van Ewart Ottema die met een kanonskogel  de bal het doel in jaagt. Misschien niet in verhouding maar wel de kansen benutten.

de 2-1 door Ewart Ottema

Dan nog de kers op de taart in blessuretijd. Een kopbal na een lange bal van HZVV belandt via Joran Swart bij de ingevallen Mounir Loolofs. Mounir Loolofs geeft een schitterende pass van rechtsachter naar linksvoor op de vrij staande Nick Kleen. Die kapt zijn directe tegenstander binnendoor uit en weet de bal in de korte hoek naar binnen te schuiven. Het brengt de eindstand op 3 – 1. Een echte teamprestatie van de mannen van Arnoud Koster, Tjalling Bergstra en Jan Arjen Kooi.

Nick Kleen scoort de 3-1

Komende woensdag 16:00 uur is de loting voor de laatste 16 van de KNVB beker district Noord en weten we wie de volgende tegenstander gaat worden. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 11 maart tegen ’t Fean’58. Eerst echter de hindernis Broekster Boys in Damwoude op 4 maart.

vreugde bij spelers en staf na de 2-1

ONS Sneek – HZVV 3-1 (1-0)

40. Ewart Ottema 1-0

60. Lorenzo Valente 1-1

88. Ewart Ottema 2-1

90+4. Nick Kleen 3-1

Scheidsrechter: R.W. de Wit

Assistent-scheidsrechter: M. Schuurman & M. Brouwer

Gele kaarten: Rik Koelewijn en Delachance Sabuni (ONS Sneek), Justin Lambers, Tim Riksman en Lorenzo Valente (HZVV)

Doel: Tristan Boersma

Achter: Geoffrey Eekhof (76. Mounir Loolofs), Glenn Buma Joran Swart, Rik Koelewijn (76. Pieter Abe de Jong)