Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag bekerwedstrijd GAVC – ONS Sneek

Oranjehemden paar maten te groot voor de thuisploeg

Dubbele cijfers blijven uit

Goede generale voor competitieopener tegen Drachtster Boys

tekst: Mark de Boer

GAVC de tegenstander in afsluiter poulefase Districtsbeker

Na de 9-0 monsterzege in eigen huis tegen FC Wolvega en het zure 1-1 gelijkspel in Leeuwarden tegen FVC, was zaterdagmiddag in Grou voor de derde keer in de poulefase van de Districtsbeker Noord een zaterdag tweedeklasser de opponent van ONS Sneek. Op het ongebruikelijke tijdstip van 16.00 uur was de Grouster Amateurvoetbal Club de gastheer. De prestaties van GAVC tot nu toe hielden niet over. FVC (1-3) en FC Wolvega (2-1) bleken beide te sterk. In de voorbereiding op het seizoen 2022/23 oefenden GAVC en ONS Sneek al eens tegen elkaar, toen werd het onder aanvoering van vijfvoudig doelpuntenmaker Nordin Tahboun 0-8.

Weinig wijzigingen in basiselftal ONS ten opzichte van oefenduel met Buitenpost

Na de fijne 2-0 oefenzege op het een niveau hoger acterende Buitenpost zag de technische staf weinig reden om het elftal om te gooien voor het duel tegen GAVC. Wel mocht Ruben Pijlman dit keer het doel verdedigen, met voor zich dezelfde defensie als afgelopen dinsdag: Geoffrey Eekhof, Glenn Buma, Joran Swart en Pieter Abe de Jong. Het middenveld werd bezet door Stephen Adisi, Giovanni Aronds en Tim ten Voorde en voorin stonden Lars van der Brug, Ruben Eijzenga en Nigel Hardenberg geposteerd. Aronds en Hardenberg waren de andere wijzigingen ten opzichte van de basisploeg van dinsdag, toen Tahboun en Jelle de Graaf nog vanaf de aftrap begonnen.

Op de bank namen naast reservedoelman Max Wolfs plaats: Jorn Dijkstra, De Graaf, de jeugdige Welmer van der Heide, Mounir Loolofs, Martijn de Rooij en Tahboun. Van De Rooij en Tahboun was echter vooraf al bekend dat zij in principe niet in zouden vallen, zij kregen rust. Arjen Stremler (twee doelpunten!) en Lars Wolke maakten hun opwachting in het door de O23 met 0-3 gewonnen duel op bezoek bij Roda ’46 O23. Simon Abrahaley, Lennard Feenstra en Harmen Boelsma ontbraken, waarbij het goede nieuws is dat laatstgenoemde komende week de training weer kan hervatten na zijn blessure.

Meegereisd ONS-publiek kan al vroeg juichen

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Marouan Achammachi liet ONS duidelijk de aanvallende intenties zien. De Club 1841-achtige muziek op de tribune was nog niet eens uitgezet of de eerste ONS-kans was al daar. Adisi legde de bal terug op Eijzenga, die de bal in de handen van GAVC-doelman Wessel Meijer schoot. Het zou een drukke middag worden voor laatstgenoemde, die in de zevende minuut voor de eerste maal mocht vissen. Tim ten Voorde schoof feilloos de 0-1 binnen. Nadat een inzet van Hardenberg vanuit de tweede lijn nog geblokt kon worden, werd in de tiende minuut de voorsprong al verdubbeld. De mee opgekomen Eekhof deponeerde de bal in het net, al leek daar nog een GAVC-been aan te pas te komen.

Wat volgde was een spervuur aan ONS-aanvallen. Met name Eijzenga en Hardenberg toonden zich zeer bedrijvig. In de 16e minuut had eerstgenoemde de 0-3 moeten aantekenen, maar schoot hij in kansrijke positie naast. Wat opviel was dat de verdedigers ook geregeld de aanval zochten, waardoor ONS in balbezit over het algemeen maar met drie man achterop speelde. De crossballen van De Jong en Swart waren een lust voor het oog. Het was voor de ONS-aanhang sowieso goed toeven in Grou met een zonnetje, aangename temperatuur en leuk voetbal.

Fantastisch doelpunt Pieter Abe de Jong

Het veelvuldige doorschuiven van de ONS-verdedigers bleek in de 37e minuut uitermate succesvol. Linksback De Jong besloot van een meter of twintig te schieten en zag de bal als een raket in de kruising vliegen: 0-3! Dit zou zeker niet de laatste treffer voor de rust blijken, want na goed voorbereidend werk van Swart, die zijn poging door Meijer gekeerd zag worden, pikte Eijzenga de rebound op en tekende de 0-4 aan. Op slag van rust was de eerste de beste serieuze GAVC-aanval meteen raak. Hylke Priem tikte bij de tweede paal binnen. Zo gingen beide ploegen met een 1-4 stand aan de thee.

ONS voert de score op

Aan het begin van de tweede helft maakten twee nieuwe namen hun opwachting. Dijkstra en Van der Heide waren de vervangers van Adisi en Van der Brug. ONS Sneek ging vrolijk door waarmee het bezig was: aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. GAVC kwam amper over de middellijn en als dat incidenteel wel eens het geval was, dan traden Buma c.s. adequaat op. Het duurde even voordat er weer gescoord werd, maar in minuut 57 was het wederom het geval. De zeer bedrijvige Eekhof besloot uit te halen met buitenkantje rechts en zag de bal in de hoek belanden: 1-5. Vlak hierna stelde Eekhof met een puntgave voorzet Hardenberg in staat om met het hoofd zijn doelpunt mee te pikken: 1-6.

Na ruim een uur spelen nog een dubbele wissel aan de kant van ONS. Voor Hardenberg en Swart zat de wedstrijd erop, De Graaf en Loolofs vervingen hen. Dit duo verzorgde de 1-7. Het voorbereidende werk was van Loolofs, die niet zelfzuchtig was en de bal aflegde op de geheel vrijstaande De Graaf. Het had wat voeten in aarde, maar De Graaf bleek koelbloedig genoeg om binnen te werken. Aan de andere kant hadden Tjeerd Andringa en Sander van Remmen nog kansen om de achterstand voor GAVC wat dragelijker te maken, maar zonder succes. Het enige vervelende van deze middag vanuit ONS-perspectief was dat Loolofs het veld vijf minuten voor tijd met een blessure moest verlaten. Vanaf de ONS-bank werd besloten om geen vervanger in het veld te brengen, hoewel er nog wel een wisselmogelijkheid open stond. Het slotakkoord kwam op naam van Eijzenga, die met Aronds als assistgever vlak voor tijd de 1-8 eindstand aantekende.

Op naar Drachten

Als gevolg van de overtuigende zege op GAVC en de eerder behaalde resultaten tegen FC Wolvega en FVC heeft ONS zich geplaatst voor de eerste  ronde (knock-out) van de Districtsbeker Noord. Deze zal waarschijnlijk gespeeld worden op zaterdag 21 oktober.

De prima resultaten in de afgelopen oefen- en bekerwedstrijden zullen de ploeg van Arnoud Koster het nodige vertrouwen geven in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd. Daarbij moet aangetekend worden dat een aantal tegenstanders van een lager niveau waren dan ONS. Maar toch, zeges op vierdedivisionisten Pelikaan S en Buitenpost, tegen de dubbele cijfers aanschurken tegen tweedeklassers FC Wolvega en GAVC en heel behoorlijk mee kunnen tegen tweededivisionist Sparta Nijkerk zijn prestaties waar de jonge ploeg verder mee kan. Komende zaterdag om 14.30 uur zal in Drachten tegen Drachtster Boys blijken in welke mate bovengenoemde resultaten representatief zijn voor de competitie. We zijn benieuwd, op naar een mooi seizoen in de Eerste Klasse I!

GAVC – ONS Sneek 1-8 (1-4)

Tim ten Voorde 0-1  7e minuut

Geoffrey Eekhof 0-2  10e minuut

Pieter Abe de Jong 0-3  37e minuut

Ruben Eijzenga 0-4  41e minuut

Hylke Priem 1-4  45e minuut

Geoffrey Eekhof 1-5  57e minuut

Nigel Hardenberg 1-6  58e minuut

Jelle de Graaf 1-7  79e minuut

Ruben Eijzenga 1-8  88e minuut

Scheidsrechter: M. Achammachi

Assistent-scheidsrechters: W. Dijkstra (GAVC) & Y.K. Dijkstra (ONS Sneek)

Gele kaart: Yoran Bijlsma (GAVC)

Opstelling ONS Sneek

Doel: Ruben Pijlman

Achter: Geoffrey Eekhof, Glenn Buma, Joran Swart © (62. Mounir Loolofs), Pieter Abe de Jong

Midden: Stephen Adisi (46. Jorn Dijkstra), Tim ten Voorde, Giovanni Aronds

Voor: Lars van der Brug (46. Welmer van der Heide), Ruben Eijzenga, Nigel Hardenberg (62. Jelle de Graaf)

Delen