Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag bekerwedstrijd ONS Sneek – Olde Veste’54: 2-4

Bekeravontuur ONS eindigt in blessuretijd

Focus kan op de competitie

tekst: Mark de Boer   foto’s: Rob Bosma   beeld: Petra Boersma

Ongewijzigde thuisploeg na 6-2 zege op ’t Fean’58

Na de eenvoudige 6-2 competitiezege op ’t Fean’58 van afgelopen zaterdag wachtte op deze paasmaandag een heel wat lastiger karwei. Na zeges op onder meer vierde divisionisten Flevo Boys en HZVV en eersteklasser Pelikaan S wachtte in de kwartfinale van de Districtsbeker Noord op het eigen Zuidersportpark vierdedivisionist d’ Olde Veste’54. In de winterstop oefenden beide ploegen nog tegen elkaar in Steenwijk, toen werd het 3-3. Op voorhand kon dus een redelijk gelijkopgaande wedstrijd worden voorspeld, hetgeen werd beaamd door ONS-trainer Arnoud Koster en gelegenheidstrainer Rob Nugter (hij verving de zieke Dick Krommenhoek) van de gasten.

Koster zag geen aanleiding om zijn basiselftal te wijzigen na de overtuigende overwinning van eerder dit weekend. Wel keerde Rik Koelewijn na een schorsing terug op de bank.

Olde Veste opent beter

Op een drukbezocht en sfeervol Zuidersportpark waren het de gasten die iets beter aan de wedstrijd begonnen. Vergelijkbaar met afgelopen zaterdag was de eerste de beste goede kans raak, alleen nu aan de verkeerde kant van het veld. Na 7 minuten kon aanvalsleider Tom Kisjes de bal, na niet adequaat ingrijpen van Glenn Buma, via een aanname op zijn borst keihard raak pegelen: 0-1. Hierna hielden beide ploegen elkaar een tijdlang in evenwicht, zonder serieuze kansen te creëren. Pas in de 22e minuut lieten de oranjehemden van zich horen, toen Ewart Ottema de bal klaar legde voor Tahboun, die vervolgens recht in de handen van Tom Holleboom schoot.

Schiettent voor ONS-doel levert geen schade op

Pas na een halfuur spelen werd de wedstrijd echt interessant qua kansen. Eerst mocht Stefan Westra namens ONS zo doorlopen en uithalen, maar zijn schot ontbeerde de nodige precisie. Vervolgens ontsnapte ONS aan een grotere achterstand. Het begon met een schot van Brian van der Zweerde dat van de lijn werd gehaald door Joran Swart, waarna een inzet van Kisjes gekeerd kon worden door Tristan Boersma. Hierop volgende pogingen van Kisjes en Van der Zweerde gingen beide over.

Voor rust de gelijkmaker

Nadat Mehran Ali Pour Asli Boersma nogmaals testte, was aan de overkant de gelijkmaker een feit. Ottema werd diep gestuurd door Tahboun, maar zag zijn inzet door Holleboom gekeerd worden ten koste van een corner. Bij deze corner verloor de Olde Veste-defensie Wesley Tankink uit het oog en zodoende kon hij binnenknikken: 1-1. Voor rust was er nog een curieus moment toen Holleboom een terugspeelbal in de handen pakte en er daardoor een indirecte vrije trap op zo’n 6 meter van het Olde Veste-doel werd toegekend aan ONS. Wat volgde was een opmerkelijk schouwspel, waarbij Holleboom zijn foutje goed maakte door de pegel van Ottema te keren.

Wesley Tankink kopt de 1-0 binnen

De pegel van Ewart Ottema treft geen doel

Aanvallen over en weer

ONS Sneek drong behoorlijk aan na de thee en kreeg al snel drie corners op rij. Deze leverden, evenals een hard schot van Nick Kleen, niets op. Aan de andere kant had Van der Zweerde de 1-2 op de schoen, maar zijn schot ging een halve meter naast. Vervolgens had Stefan Westra een serieuze mogelijkheid om het thuispubliek te doen juichen, maar ook hij had het vizier niet op scherp. Na 3/4 wedstrijd moest Kleen de strijd helaas staken met een op het oog ernstige blessure. Laten we hopen dat het meevalt.

Stefan Westra op weg naar het vijandelijke doel

Fantastische goal Swart onmiddellijk ongedaan gemaakt

Het trouwe ONS-publiek wordt dit seizoen regelmatig verwend met prachtige goals en ook deze middag was het weer raak. Captain Swart schoot namelijk een kwartier voor tijd een hoekschop er in 1 keer in, daarmee ONS een 2-1 voorsprong bezorgend! Helaas kon er niet lang genoten worden van de voorsprong, want snel na de aftrap leed Tankink balverlies en daarmee leidde hij de 2-2 van de uiterst koele Kisjes in.

 

Beide ploegen op jacht naar de winst, maar Olde Veste bekert door

Na de 2-2 bleven beide ploegen de aanval zoeken en daarbij was ONS aanvankelijk de gevaarlijkste van de twee. Zo ging een schot van Mark Westra over en ging een roller van Ottema maar net langs de verkeerde kant van de paal. En dan zul je altijd zien dat de goal aan de andere kant valt. In de 92e minuut ging invaller Patrick van der Veen onder een voorzet door, waarna Juules Kwant volledig vrij kon worden aangespeeld. Kwant tikte vervolgens simpel de 2-3 binnen. De 2-4 van Kisjes, die daarmee een officieuze hattrick maakte, was er enkel nog voor de statistieken.

Patrick v.d. Veen’s kopbal gaat over

Het werd zoals verwacht een redelijk evenwichtige wedstrijd, maar Olde Veste toonde zich op de beslissende momenten net een tikkeltje scherper en slimmer dan ONS. De complimenten waren voor ONS, maar het bereiken van de halve finale én de landelijke KNVB Beker werd bewerkstelligd door Olde Veste. Toch is er nog genoeg om voor te strijden voor de ploeg van Arnoud Koster, aangezien het uitstekende papieren heeft in de titelstrijd in de Eerste Klasse F. Te beginnen op zaterdag 22 april op bezoek bij vv Winsum. Blauw Wit’34, SC Genemuiden, Jubbega en d’ Olde Veste’54 zijn de halvefinalisten van de Districtsbeker Noord.

ONS Sneek – d’ Olde Veste’54 2-4 (1-1)

7. Tom Kisjes 0-1

39. Wesley Tankink 1-1

75. Joran Swart 2-1

76. Tom Kisjes 2-2

90+2. Juules Kwant 2-3

90+4. Tom Kisjes 2-4

Scheidsrechter: R.W. de Wit

Assistent-scheidsrechters: K. Tardy & W. Renkema

Gele kaart: Pieter Abe de Jong (ONS Sneek), Mehran Ali Pour Asli (d’ Olde Veste’54)

ONS Sneek

Doel: Tristan Boersma

Achter: Geoffrey Eekhof, Glenn Buma (46. Patrick van der Veen), Joran Swart, Pieter Abe de Jong

Midden: Stefan Westra Wesley Tankink, Mark Westra

Voor: Nick Kleen (67. Rik Koelewijn), Ewart Ottema, Nordin Tahboun

d’ Olde Veste’54

Doel: Tom Holleboom

Achter: Maikel Toeter, Martijn Strijker, Jason Huisman (69. Leon Hertong), Nick Spijker (85. Thomas de Jong)

Midden: Mehran Ali Pour Asli, Niels ten Veen, (85. Davy Kuurman) Hessel Eikelboom

Voor: Juules Kwant, Tom Kisjes, Brian van der Zweerde (69. Jetse Suiker)

De Man of the Match, mede mogelijk gemaakt door Autoland van den Brug, Geoffrey Eekhof ontvangt het traditionele flesje beerenburg uit handen van BC-voorzitter Sibold Jellema

 

Delen