Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag Broekster Boys – ONS Sneek: 2-1

Met een waterig zonnetje en een fris windje over het veld van goal naar goal stonden de 22 matadoren van Broekster Boys en ONS Sneek gereed. Het hoofdveld op het gemeentelijke sportpark in Damwoude was zichtbaar moeilijk bespeelbaar. Een feit dat een sleutel in deze wedstrijd zou worden. Voor beide partijen niet wenselijk.

tekst: Klaas Uil

ONS Sneek had nog wel het meest last van de omstandigheden. Ballen stuiterden soms raar en dat vergde volle concentratie van de spelers van beide teams. Broekster Boys gaf al vanaf het begin het signaal af dat men met lange ballen naar de spitsen gevaarlijk kon zijn. Daar tegenover een ONS Sneek dat probeerde verzorgd voetbal te spelen maar zichtbaar moeite had met het veld. In de twaalfde minuut wisten de Broeksters een aanval van ONS af te slaan. Een lange bal bracht de voorwaartsen van Broekster Boys in stelling, die hiermee feilloos wisten om te gaan. De uitgelopen Tristan Boersma wist nog deels de bal te raken maar net niet genoeg om de spits van Broekster Boys het onmogelijk te maken om te scoren, de spits bracht de stand op 0-1.

ONS probeerde met verzorgd voetbal Ewart Ottema te bereiken. In de 33e minuut kreeg deze twee schietkansen die in de muur en daarna in de handen van de voortreffelijk keepende Sander de Boer belandden. Eerste helft overziend een ONS dat probeert verzorgd te voetballen maar moeite heeft met het veld. En zeker ook de Broeksters die er veel werklust tegenaan gooien en het de ONS-ers moeilijk maken met lange ballen van achter met windje mee.

Tweede helft met de voor Wesley Tankink ingevallen Nordin Tahboun en ook nog eens windje mee legde ONS Sneek de druk op Broekster Boys. Al snel een prachtige schietkans voor Stefan Westra. Maar de keeper van de Broeksters stond wederom zijn mannetje. En een paar minuten later nogmaals een lange bal van Joran Swart, een voorzet van Nick Kleen die een bal op maat geeft aan Ewart Ottema die zijn volley weer gekeerd ziet door goed keeperswerk van Sander de Boer.  Maar niet veel later dan toch de  1-1. Goed storend werk van het middenveld van ONS brengt de bal bij Ewart Ottema die zijn voorzet vanaf links benut ziet worden door de inlopende Nick Kleen.

Ook in de tweede helft bleef het oppassen geblazen met de omstandigheden van het veld. Het werd een merkbare frustratie bij vooral de Snekers. Ballen waren moeilijk onder controle te krijgen waardoor er kleine overtredingen kwamen die de frustratie alleen maar liet toenemen. Het mag een wonder zijn dat er geen blessures zijn ontstaan. Na een schermutseling achterin komt ineens de bal vrij voor Klaas van der Meulen van Broekster Boys. En die weet deze kans prachtig te verzilveren met een afstandsschot buiten bereik van de Sneker goalie. Stand 2-1.

ONS Sneek probeerde uit alle macht het net te vinden van de Broeksters uit Damwoude om de gelijkmaker te forceren. Zeker aan het eind van de wedstrijd leek het wel een schiettent voor de goal van Sander de Boer. Maar hoe het team uit Sneek het ook probeerde de bal wilde er maar niet in. Realistisch gezien waren de veldomstandigheden voor beide teams lastig, het moet voor ONS een leermoment zijn om hiermee om te gaan.

Volgende week zaterdag 11 maart zullen de boys van ONS Sneek wederom gaan proberen om mee te doen om de knikkers bovenin. Want met het verlies van Blauw Wit’34 en Pelikaan S maar met de winst van Oranje Nassau en Broekster Boys schuift de top in elkaar in de stand van de eerste klasse F.

We zien u graag zaterdag 11 maart bij ONS Sneek – ’t Fean’58, start 15:00 uur op het Zuidersportpark.

Delen