Verslag Drachtster Boys – ONS Sneek: 1-1

Drachtster Boys krijgt zijn cadeau van 75-jarig bestaan niet uitgepakt

tekst en foto’s: Klaas Uil

Drachtster Boys verscheen aan de aftrap met prachtig oud shirt uit het verleden. Met kraag en knopjes en het oude embleem. Weer wat druilerig en een grasveld wat in redelijk goede staat was. Het was Drachtster Boys dat de eerste 20 minuten de grote kansen kreeg. Al in minuut 1 spatte een bal op de lat. Niet veel later gingen schoten net over of net naast. Na een slippertje van de defensie van ONS Sneek zelfs een speler van Drachtster Boys alleen op keeper Boersma af. Doordat hij zijn hoek snel verkleinde ging het schot naast.

Deed ONS Sneek dan helemaal niets? Nee zeker niet. In de omschakeling was ONS Sneek dreigend. Alleen miste vaak de zuiverheid. Zeker in de periode voor rust probeerden de mannen van Arnoud Koster het spel te dicteren. Vooral feller op de bal. Na een mooie aanval in de 13e minuut werd spits Ewart Ottema onreglementair onderuit gehaald in de 16 meter van Drachtster Boys. Scheidsrechter Tulen wees gedecideerd naar de stip. Een kolfje naar de hand van Wesley Tankink die onberispelijk inschoot. De ruststand had echt andere cijfers kunnen hebben. Maar zoals al gememoreerd het ontbrak beide teams aan zuiverheid. Kansen waren er in de eerste helft over en weer maar die van Drachtster Boys toch wel groter.

Na de thee was het vooral Drachtster Boys wat op zoek ging naar de gelijkmaker. De Drachtsters kwamen feller uit de boxen vandaan dan ONS Sneek. Het resulteerde in de 55 minuut in de gelijkmaker: 1 – 1 na een mooie aanval van Drachtster Boys. Kansen kreeg ONS Sneek ook. Zeker na diverse wissels kwam er meer ruimte op het middenveld en achter de laatste linie. Maar telkens was het net niet. Tot soms frustratie van Ewart Ottema aan toe. De spits werkte keihard. Hij is fysiek sterk, waar menig tegenstander problemen mee heeft. Alleen zien veel scheidsrechters er overtredingen in, want negen van de tien duels staat er 1 man overeind en dat is Ottema. Terwijl juist hij zwaar belaagd wordt.

Met concurrenten die ook de punten laten liggen blijft het spannend in de eerste klasse F. Zowel in de top als in de degradatie/nacompetitie zone.

Wij danken Drachtster Boys voor het hartelijke ontvangst. Laten we ook onze twitteraar Anja van den Beld niet vergeten. Zo kon het thuisfront goed op de hoogte blijven van het duel in Drachten. Tige tank.

aanvoerder Joran Swart in actie

We zien u graag komende zaterdag (’t Fean ’58 competitie) en Paasmaandag (d’ Olde Veste ’54 districtsbeker) bij de wedstrijden thuis. Op naar een mooi paasweekend met prachtige resultaten als doel. Dan kunnen we het na afloop even vieren in de kantine.