Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenduel ONS Sneek – Sneek Wit Zwart: 6-2

ONS Sneek in laatste oefenduel veel te sterk voor stadgenoot Sneek Wit Zwart: 6-2

Doelpunten ONS Sneek: Ewart Ottema (2), Mark Westra, Mounir Loolofs, Nordin Tahboun en Jan Rein Boelsma

Stefan Westra heeft overschrijving binnen

Dinsdag de zesde september was al zo goed begonnen voor ONS Sneek. Stefan Westra kreeg een verlossend emailtje van de KNVB. Zijn overschrijving van SC Heerenveen naar de zaterdag eersteklasser was een feit. In de avonduren voerde ONS Sneek een soort van gala-voorstelling op in de laatste wedstrijd van de oefencampagne. Het werd op het eigen Zuidersportpark tegen stadgenoot en zaterdag tweedeklasser Sneek Wit Zwart een 6-2 overwinning waarop totaal niets viel af te dingen. Met andere woorden de oranje brigade was veel te sterk voor Sneek Wit Zwart. Dat vond ook de sympathieke oefenmeester Carlo Rietdijk van de gasten. ,,We hebben geoefend tegen Winsum en voor de beker gespeeld tegen ’t Fean’58, competitiegenoten van ONS Sneek, maar die kunnen niet tippen aan wat de oranjehemden vanavond tegen mijn  ploeg lieten zien’’. Carlo Rietdijk toonde zich een sportief verliezer. Hij sprak van een leerzame avond. ,,Sneek Wit Zwart  kon vooral niet op tegen de snelheid, het rouleren en de positiewisselingen bij ONS Sneek, dat over een heel goed elftal beschikt. Toch ben ik niet ontevreden. We bleven ook in de tweede helft voetballen tegen een superieure tegenstander’’. De witzwarten hadden zeker in de eerste helft fikse problemen met de combinaties op links tussen de veelvuldig opkomende linksback Rik Koelewijn en buitenspeler Pieter Abe de Jong.

Patronen

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek had genoten van zijn spelers. ,,We trainen op patronen en die heb ik terugzien in het oefenduel tegen Sneek Wit Zwart. Zoals geduldig zijn in de opbouw, de juiste momenten kiezen om aan te vallen en daarbij de zijkanten te benutten. Ik vond boven alles mijn ploeg heel dynamisch. Verder heb ik heel mooie doelpunten gezien. Onze selectie is sterk in de breedte. ONS Sneek heeft beslist een goed elftal met goede spelers’’. Arnoud Koster kon gisteravond niet beschikken over Patrick van der Veen (ontstoken teen), Joran Swart (moest werken) en de nog niet fitte Nick Kleen, die door ONS Sneek wordt gespaard voor de competitie, die zaterdag 24 september a.s. van start gaat met een thuiswedstrijd tegen PKC’83 uit de stad Groningen. Nick Kleen traint wel maar heel licht. Bij Sneek Wit Zwart ontbraken onder anderen Stefan Westerhof, Thijs Goes, Harvey de Boer en Jan Dommerholt. ONS Sneek startte met de volgende elf. Doel: Ruben Stuiver. Achter: Rik Koelewijn, Glenn Buma, Jan Rein Boelsma en Geoffrey Eekhof. Midden: Delachance Sabuni, Stefan Westra en Mark Westra. Voor: Pieter Abe de Jong, Ewart Ottema en Nordin Tahboun.

Geplaatst schot

ONS Sneek nam direct het heft in handen. Dat resulteerde al in de negende minuut in de openingstreffer. Na een uitstekende attaque ingeleid door de kleine, maar o zo handige aanvallende middenvelder Delachance Sabuni, die ook verdedigend werk niet schuwt, scoorde spits Ewart Ottema met een geplaatst schot: 1-0. Zes minuten later was het al 2-0. Na een schot tegen de paal benutte Mark Westra alert de rebound. De thuisclub verzuimde hierna de score verder op te voeren. Uit het niets kwam Sneek Wit Zwart in de 34ste minuut zo waar op 2-1 door Arton Musliu, oud-speler van ONS Sneek, die goed profiteerde van een zwak moment in de oranje afweer. Het was het eerste schot op het doel van Ruben Stuiver en was dus  meteen raak. Het scheelde bitter weinig of Sneek Wit Zwart was nog op 2-2 gekomen vlak voor de rust. Freerk de Jong faalde toen bij een dot van een kans.

Pass exact op maat

In de tweede helft kwamen bij ONS Sneek Wesley Tankink en Mounir Loolofs binnen de lijnen. Ze vervingen Mark Westra en Delachance Sabuni, die een uitstekende indruk had achter gelaten op Sneek Wit Zwart trainer Carlo Rietdijk. In de vijftigste minuut liep ONS Sneek uit naar 3-1. Uit een pass exact op maat van Wesley Tankink scoorde Mounir Loolofs moeiteloos. Na ruim een uur spelen verliet bij ONS Sneek Geoffrey Eekhof het veld. Zijn vervanger was Jorn Dijkstra, die zich gemakkelijk aanpaste. In de 67ste minuut werd de stand opgevoerd door Nordin Tahboun met een heel knap schot: 4-1. Een minuut later werd het al 5-1. Na goed voorbereidend werk van Wesley Tankink, die sterk inviel, had de jeugdige centrumverdediger Jan Rein Boelsma, die de overstap van Jong ONS Sneek naar de hoofdmacht probleemloos heeft gemaakt, geen moeite om Sneek Wit Zwart doelman Niels Couperus te kloppen. Op knappe wijze verkleinde wisselspeler Robin Semplonius in de slotfase de achterstand tot 5-2.  Nog was voor ONS Sneek de koek niet op. Vier minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden tekende de ook fysiek sterke spits Ewart Ottema voor 6-2. De stadsderby verliep bijzonder sportief. Zaterdag a.s. speelt ONS Sneek voor de beker op het Zuidersportpark, aanvang 15.00 uur, tegen het uit de eerste klasse zaterdag gedegradeerde Balk van trainer Jan Bruin. Zaterdag 17 september a.s. volgt voor ONS Sneek de derde en laatste poule bekerwedstrijd in Idskenhuizen tegen VVI.

SiVi

 

Delen