Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenduel ONS Sneek – VV Heino: 1-1

ONS Sneek bedwingt in Doorwerth zondag vierdedivisionist VV Heino: 1-1

Sterke tweede helft met late gelijkmaker van Mounir Loolofs na fraai hakje van Ewart Ottema

Mark Westra blijft toch bij oranjehemden en neemt broer Stefan mee

ONS Sneek begint op zaterdag 24 september a.s. aan de competitie seizoen 2022-2023 in de eerste klasse F (Noord) met een thuiswedstrijd tegen PKC’83 uit Groningen. Een week later wordt uit gespeeld tegen Oranje Nassau Groningen. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is verdeeld over  twee blokken. De eerste week van het tweede blok is inmiddels achter de rug. Die werd afgerond met een zeer geslaagd trainingskamp in het Gelderse Doorwerth met als climax een oefenwedstrijd tegen de kersverse zondag vierdedivisionist VV Heino. De groen-zwarten uit Heino, dat behoort tot de gemeente Raalte, promoveerden via de nacompetitie naar de zondag vierdedivisie voorheen de hoofdklasse. In een attractief oefenduel werd het zaterdagmiddag 1-1. Met de rust keek ONS Sneek tegen een 0-1 achterstand aan. In de sterk gespeelde tweede helft viel in de slotfase de meer dan verdiende gelijkmaker.

Welkome versterkingen

Verrassend transfernieuws de afgelopen week voor ONS Sneek. In het bijzonder voor trainer Arnoud Koster. Middenvelder Mark Westra liet de technische commissie van ONS Sneek weten dat hij graag terug wilde naar de club van het Zuidersportpark. Mark Westra had in navolging van Gerben Visser overschrijving aangevraagd naar de zaterdag derdedivisionist Flevo Boys uit Emmeloord. De 23-jarige middenvelder voelde zich evenwel helemaal niet op zijn plek in de Noordoostpolder. Aangezien hij nog geen bindende wedstrijd heeft gespeeld voor Flevo Boys kon de overschrijving worden geannuleerd. Dan ben je wel verplicht terug te keren naar de club waarvoor je het laatst actief was (ONS Sneek). Mark Westra neemt zijn jongere broer Stefan (21) mee naar ONS Sneek. Stefan Westra is afkomstig van SC Heerenveen Onder 21. De A-selectie van trainer Arnoud Koster bestaat nu uit twintig spelers. Onze trainer is maar wat blij met de komst van de Westra brothers. Een selectie van achttien spelers was immers wel wat te weinig. Tegen SV Heino kregen Mark en Stefan Westra al de nodige speelminuten waarin ze aantoonden welkome versterkingen te zijn voor de oranjehemden. Nieuw in de technische staf van ONS Sneek zijn assistent-trainer Tjalling Bergstra en keeperstrainer Jan Arjen Kooi. Tjalling Bergstra is hoofdtrainer geweest bij Oudehaske en CVVO (Lemmer). Jan Arjen Kooi was keeperstrainer bij SC Joure. Oud eerste elftalspeler Eddy van der Wal is de nieuwe teammanager.

Via binnenkant paal

Op een niet alledaags tijdstip (12.00 uur) werd afgetrapt op een bijveld van de zaterdag eersteklasser DUNO uit Doorwerth met als scheidsrechter Douwe Jan van der Wal, het nieuwe bestuurslid technische zaken van ONS Sneek. Ons ex-Hoofd Voetbalzaken deed het uitstekend. In verband met de warmte werd twee keer een drinkpauze ingelast. De beginopstelling van ONS Sneek was: Doel Ruben Stuiver. Achter: Mounir Loolofs, Jorn Dijkstra, Joran Swart en Jan Rein Boelsma. Midden: Glenn Buma, Wesley Tankink en Delachanche Sabuni, kortweg Dela. Voor: Nick Kleen, David Bergsma en Nordin Tahboun. In de eerste helft ging het aardig gelijk op al waren de beste en meeste kansen voor VV Heino. Verdedigend stond het in de eerste 45 minuten niet goed bij ONS Sneek. Door sterk keeperswerk van Ruben Stuiver en Vrouwe Fortuna, zo werd een bal van de doellijn gehaald, bleef de schade beperkt tot 0-1. Na een klein half uur spelen scoorde Luc Fakkaert met een knal via binnenkant paal. Na de eerste drinkpauze kwam Rik Koelewijn binnen de lijnen voor Jan Rein Boelsma. Werd ONS Sneek wel gevaarlijk dan kwam veruit de meeste dreiging van  de kant van de snelle Nick Kleen op de rechter flank. VV Heino trok zich massaal terug wanneer ONS Sneek in de aanval ging. Bij balverlies moest ONS Sneek constant op de hoede zijn voor het snel omschakelen van VV Heino.

Geheel ander beeld

De tweede helft bood een geheel ander beeld. Toen heerste ONS Sneek volop met ook goed voetbal. Met doelman Tristan Boersma als vervanger van Ruben Stuiver en het inbrengen van Geoffrey Eekhof en Patrick van der Veen en later van Pieter Abe de Jong, Mark Westra, Stefan Westra en Ewart Ottema kreeg VV Heino het steeds moeilijker. Zo redde de doelman van VV Heino zijn ploeg door een hoge voorzet op maat van Nick Kleen al stompend de baas te blijven. De mee naar voren getrokken centrumverdediger Joran Swart kopte in kansrijke positie naast. Van een voorzet op maat van Rik Koelewijn werd niet geprofiteerd. Halverwege de tweede helft had Pieter Abe de Jong pech met een knal tegen de lat. Een fraaie kopbal van Ewart Ottema werd gestopt en een hard schot van  diezelfde Ottema werd vakkundig gepareerd door de sluitpost van VV Heino. Na een vloeiende combinatie mikte Pieter Abe de Jong over en een inzet van Rik Koelewijn ging naast. De meer dan verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. En wat voor een gelijkmaker. Ewart Ottema bracht met een fraai hakje Mounir Loolofs van dichtbij in kansrijke positie en die faalde niet: 1-1. Spits Ewart Ottema liet zich overigens in Doorwerth van een heel goede kant zien. VV Heino was al een week eerder aan het tweede voorbereidingsblok begonnen dan ONS Sneek en had ook al een oefenwedstrijd gespeeld. Conditioneel was dat niet te merken. VV Heino oogde steeds vermoeider. Trainer Arnoud Koster over het oefenduel tegen VV Heino: ,,Goed gedaan jongens en nu lekker herstellen. Het was een heel nuttige oefenpartij. Ik heb heel goede dingen gezien. Er werd volop arbeid geleverd en kansen gecreëerd. Zo wil ik het zien’’. Dinsdagavond a.s. oefent ONS Sneek in Wezep tegen zaterdag eersteklasser WHC (aanvang 20.00 uur).

SiVi

.

 

 

Delen