Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenduel WHC Wezep – ONS Sneek: 1-0

ONS Sneek onnodig ten onder in oefenduel in Wezep tegen WHC: 1-0

Belan Zend straft zwakke passing op middenveld af

Heel veel wisselingen bij beide ploegen

Na twee gelijke spelen in oefenduels in voorbereiding op het komende seizoen liep ONS Sneek gisteravond in Wezep tegen WHC een 1-0 nederlaag op. Daar moet direct bij worden aangetekend dat het verlies niet nodig was geweest. Evenals afgelopen zaterdag in Doorwerth tegen Heino had de ploeg van trainer Arnoud Koster het in het begin moeilijk tegen de Wezep Hattemerbroek Combinatie van oud-ONS Sneek trainer Richard Karrenbelt. Hoe langer de eerste helft uur duurde hoe meer grip de oranjehemden kregen op de thuisclub. In de tweede helft had ONS Sneek de wedstrijd volledig onder controle. Twintig minuten voor het eindsignaal strafte Belan Zend evenwel  zwakke passing op het middenveld bij de gasten af. ONS Sneek kreeg voldoende kansen om tenminste een meer dan verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen, maar dat werd nagelaten.

Echte oefenpartij

Het treffen in Wezep was een echte oefenpartij. Beide trainers wisselden voortdurend meerdere spelers om maar een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het beschikbare spelersmateriaal. Wat ONS Sneek betrof liet trainer Arnoud Koster bepaalde spelers op andere posities opereren dan ze gewend zijn. Jorn Dijkstra en Patrick van der Veen ontbraken bij ONS Sneek. Eerstgenoemde was geblesseerd, Patrick van der Veen moest werken. De beginopstelling van ONS Sneek zag er als volgt uit.  In het doel Ruben Stuiver, die de gehele wedstrijd speelde, maar komende zaterdag staat Tristan Boersma onder de lat in de oefenpartij in Grou tegen GAVC. De achterste linie bestond uit Geoffrey Eekhof, Glenn Buma, Jan Rein Boelsma en Rik Koelewijn. Joran Swart, Wesley Tankink en Nordin Tahboun vormden het middenveld. In de voorhoede Nick Kleen, Ewart Ottema en Pieter Abe de Jong.

Veel spelers oplappen

WHC was het afgelopen seizoen ingedeeld in de eerste klasse F met veel clubs uit Friesland en Groningen. Komend seizoen wordt weer gespeeld in de vertrouwde eerste klasse E met voornamelijk oostelijke clubs.  In de eerste klasse F moest WHC alleen Olde Veste uit Steenwijk voor laten gaan. WHC begon de oefencampagne seizoen 2022-2023 met een 2-0 zege op het Zwolse Be Quick’28. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 2-3 verloren van het in de vierde divisie zaterdag spelende Flevo Boys uit Emmeloord. Het was in Wezep een felle oefenwedstrijd, maar onsportief werd het nooit. Wel moesten regelmatig spelers van beide formaties worden opgelapt. Ook nu waren er twee drinkpauzes.

Keeper van Spakenburg

WHC ging voortvarend uit de startblokken. Dat leverde in de openingsminuten twee grote kansen op. De eerste mogelijkheid werd verijdeld door ONS Sneek keeper Ruben Stuiver, de tweede eindigde met een schot over. Bij een goede oranje aanval was de voorzet van Pieter Abe de Jong van links niet op maat. Een vrije trap van WHC op een mooie plaats werd stompend bedwongen door sluitpost Ruben Stuiver. Het gevaar bij ONS Sneek moest opnieuw te veel alleen van de snelle Nick Kleen op rechts komen. Uit een voorzet van Kleen kopte Pieter Abe de Jong over. Bij WHC werd het doel verdedigd door de betrouwbare en geroutineerde Leon Ter Wielen, het afgelopen seizoen de keeper van Spakenburg, dat uitkomt in de tweede divisie zaterdag. Leon ter Wielen heeft werk gevonden in Zwolle. Vandaar dat hij nu uitkomt voor WHC.

Buitenkantje rechts

Het schortte bij ONS Sneek aan precisie in de eindpass. Na een klein half uur een tweede goede aanval van de oranjehemden. Ingeleid door spits Ewart Ottema, die andermaal zijn specialiteit een hakbal, met gevoel etaleerde. Jammer dat Nick Kleen er geen rendement uithaalde. Hij schoot voorlangs. Uit een voorzet van Nordin Tahboun kopte Ewart Ottema over. Diezelfde Nordin Tahboun speelde zich knap vrij, maar zijn schot miste richting. In de tweede helft deed ONS Sneek een beroep op Mark Westra, zijn jongere broer Stefan, Mounir Loolofs, David Bergsma en Delachance Sabuni. Met vooral de broers Westra en Sabuni ging ONS Sneek beter draaien. Bij het begin van de tweede helft kroop ONS Sneek door het oog van de naald bij een gevaarlijke vrije trap van WHC. Een keurige aanval van de gasten ingeleid door Stefan Westra leverde niet het gewenste rendement op. Een fraai schot van Mark Westra, die tegen WHC als rechtsbuiten fungeerde, leverde ONS Sneek bijna een 0-1 voorsprong op. Sabuni soleerde fraai door de defensie van WHC, passeerde drie man maar kwam helaas niet aan scoren toe. Dat deed WHC wel door Belan Zend, die van dichtbij raak schoot uit een voorzet  van rechts: 1-0. Bij ONS Sneek was Sabuni voor de tweede keer akelig dicht bij de gelijkmaker, maar hij moest content zijn met een corner, die niets opleverde. Het mooiste moment van de gehele wedstrijd kwam op naam van Stefan Westra van ONS Sneek. Zijn schitterende  pass buitenkantje rechts was om van te smullen maar leverde ook geen gelijkmaker op.

Weerstand bieden

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek sprak van een oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander. ,,Het ging mij er om of mijn ploeg in staat was WHC weerstand te bieden en om een indruk te krijgen van hoe sterk mijn A-selectie in de breedte werkelijk is. Daar heb ik een positief antwoord op gekregen. Ik was tevreden over de heerlijke weerstand. Hiermee kan ik vooruit. Vergeet niet, dat WHC het afgelopen seizoen mee bovenin draaide in de noordelijke eerste klasse F’’. Trainer Richard Karrenbelt van WHC  was de mening toegedaan dat  ONS Sneek over een heel leuke jonge ploeg beschikt. ,,Wat mij vanavond als oud trainer van jullie club wel opviel was dat nog steeds te vaak naar een voetballende oplossing wordt gezocht. Het kan ook veel eenvoudiger.  Het hoeft niet altijd mooi. Vraag dat maar aan Ale de Boer en Klaas de Vries’’.

SiVi

 

 

 

Delen