Verslag oefenwedstrijd MASV – ONS Sneek

Goede generale voor ONS Sneek in Arnhem

door: Klaas Uil

Met een 2-3 winst van ONS Sneek op MASV tijdens het trainingsweekend in Ellecom heeft ons eerste elftal een goede generale beleefd voor de aanvang van de competitie 4de divisie komend weekend. Dan mogen we de degens kruisen met het eveneens gepromoveerde KHC uit Kampen.

Op een zonovergoten mooi sportcomplex van MASV was alles in gereedheid gebracht voor een mooie pot voetbal. Dik voor elkaar had de Arnhemse club het onder de rook van de Gelredome. Nu was het aan beide teams om het op het kunstgras te laten zien. En dat kwam goed. Beide clubs speelden met veel inzet en wilden voetballen. MASV vooral vanuit een solide verdediging en er snel uit. ONS Sneek opbouwend en soms de lange bal. MASV toch de nummer 7 van het afgelopen seizoen in de 4de divisie waar ONS Sneek nu in gaat spelen. MASV wilde graag op zondag en dan in afdeling zuid. Door de speelwijze van beide teams kwam er een attractieve wedstrijd met kansen over en weer.

In de 4e minuut probeerde Adisi het met een afstandsschot wat net naast ging. De tegenaanval ging snel en de afscheid nemende spits Youri Roseboom (gaat spelen in Portugal) schoot knap raak: 1-0. Een paar minuten later konden de in het blauw spelende ONS-ers juichen. En hoe! Mounir Loolofs nam de bal knap aan en krulde de bal knap in de bovenhoek. Onbereikbaar voor de keeper van MASV. In de 21e minuut ging Pieter Abe de Jong op avontuur over de linkerkant. Zijn voorzet belandde bij Ruben Eijzenga die de keeper op zijn weg vond. De afketsende bal kwam voor de voeten van Mounir Loolofs die snel de bal aflegde aan Tim ten Voorde die het gaatje zag in de verre hoek: 1-2. Ook Adisi deed even later een duit in het zakje door op avontuur te gaan. Tikkie-takkie door de defensie van MASV, via diverse spelers van ONS kwam uiteindelijk de bal bij Geoffrey Eekhof. Maar de keeper stond helaas zijn mannetje. Was een bekroning geweest van een pracht van een aanval over veel schijven. Ook MASV probeerde regelmatig de goal van keeper Ruben Pijlman onder vuur te nemen. Maar de solide verdediging met Pijlman, Eekhof, Buma, Swart en de Jong stonden hun mannetje. Zo ook in de 38e minuut scrimmage voor de goal en Swart wist zelfs de bal van de lijn te halen.

Ook de tweede helft – alhoewel in een iets lager tempo – bleef aantrekkelijk om te kijken. ONS Sneek speelde als een team. En je hebt dat nog maar net gezegd of de spits Roseboom krijgt de bal centraal in het strafschopgebied van ONS frank en vrij in de voeten. Die wist daar wel raad mee: 2-2. In de 89e minuut dan toch de winnende goal. De weer solide spelende Eekhof ging over rechts de aanval in. Zijn voorzet belandde uiteindelijk voor de voeten van Lars Wolke die het net wist te vinden. Goal voor ONS Sneek en ook gelijk de eindstand: 2-3.

Een mooi resultaat in de generale voor de competitie. Zeker ook de manier hoe. Het was simpelweg genieten voor de enkele supporters uit Sneek. En voor de staf een mooi resultaat van het harde werken om het team gereed te krijgen voor de competitie. Door dit trainingskamp zie we het positieve resultaat terug. De neuzen gaan dezelfde kant op en het team groeit naar elkaar toe. Daar mogen we diverse sponsoren dankbaar voor zijn. De ervaring van een trainingskamp voor de start van een seizoen werpt vruchten af voor de rest van het seizoen. Zaterdag 24 augustus mogen de boys het in oranje thuis laten zien op het Zuidersportpark. Aanvang wedstrijd 15:00 uur. Komt allen om onze jongens aan te moedigen en geniet wat de jongens op de mat gaan leggen. Hopelijk net als vandaag want zoals al aangegeven dat was genieten. Inzet, passie, technisch, solide en teamwork.

Onderstaande foto’s zijn beschikbaar gesteld door Helly Fotografie waarvoor onze dank!