ONS Sneek speelt thuis met 3-3 gelijk in oefenduel tegen Regioteam Arnhem

Ploeg van trainer Arnoud Koster laat veel te veel kansen onbenut

Voorsprong van 3-0 wordt onnodig uit handen gegeven

Doelpunten ONS Sneek: Tim ten Voorde, Arjen Stremler en Lennard Feenstra

Tijdig op de hoogte

Het was de bedoeling dat ONS Sneek zaterdagmiddag thuis zou oefenen tegen Hollandia. De club uit Hoorn die ingedeeld is in de vierde divisie A stelde ONS Sneek tijdig op de hoogte van het niet doorgaan van de oefenpartij. Dus moest onze trainer Arnoud Koster aan de bak om een andere representatieve tegenstander te vinden om tegen te oefenen. Arnoud Koster beschikt over een groot netwerk wat clubs en trainers betreft. Dat resulteerde in een oefenduel tegen het Regioteam Arnhem. In plaats van zaterdagmiddag werd donderdagavond op het Zuidersportpark aangetreden tegen het regioteam uit het oosten van Nederland. Zaterdag traint ONS Sneek van 11.30 uur tot 13.00 uur gevolgd door een lunch. Komende week wordt er nog twee keer getraind (maandag- en dinsdagavond). Dan zit het eerste blok van de voorbereiding op komend seizoen er op. Het tweede blok van de voorbereiding start op maandagavond 7 augustus a.s.

Vier wedstrijden

Het Regioteam Arnhem bestaat uit een groep spelers die aan het eind van het seizoen in conditie wil blijven en daardoor een aantal wedstrijden speelt tegen clubs die zich op komend seizoen prepareren. Het was tegen ONS Sneek al de vierde wedstrijd van het regioteam. Tegen vierde divisionist  VVOG werd het in Harderwijk een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Het Regioteam Arnhem verloor met 4-1 van derde divisionist Staphorst. Van vierde divisionist CSV Apeldoorn werd met 5-2 verloren. Donderdagavond herstelde het Regioteam Arnhem zich van de twee nederlagen door ONS Sneek op een 3-3 gelijkspel te houden. De oranje brigade bouwde vlot een 3-0 voorsprong op maar door de vele kansen onbenut te laten verzuimde het om het regioteam met groot verschil te verslaan. In plaats daarvan werd het een onnodige remise.

Geen gek resultaat

Achteraf  bekeken was het 3-3 gelijkspel nog niet eens zo’n gek resultaat. Het Regioteam Arnhem telde tegen ONS Sneek namelijk spelers van het Utrechtse Hercules (derde divisie A), van DOVO uit Veenendaal (eveneens derde divisie A), van MASV uit Arnhem (vierde divisie D), van DTS’35 uit Ede (eersteklasser),  van DUNO uit Doorwerth (eersteklasser), van tweedeklasser SC Westervoort en van derdeklasser VVO uit Velp. Het Regioteam Arnhem was met dertien spelers naar Sneek gekomen. De gasten speelden geheel in het zwart maar rugnummers ontbraken. Van de meeste Regio Arnhem spelers was alleen de voornaam bekend.

Vijf spelers afwezig bij ONS Sneek

ONS Sneek miste tegen het Regioteam Arnhem vijf spelers. Aanvoerder Joran Swart ontbrak wegens vakantie. Door blessures ontbraken Jelle de Graaf, Pieter Abe de Jong, Nigel Hardenberg en Lars van der Brug. De thuisclub startte met de volgende basis elf: Doel: Max Wolfs. Achter: Mounir Loolofs, Glenn Buma, Geoffrey Eekhof en Jorn Dijkstra. Midden: Stephen Adisi, Tim ten Voorde en Welmer van der Heide. Voor: Lennard Feenstra, Arjen Stremler en Simon Abrehaley.

3x 30 minuten

De negentig minuten waren verdeeld over 3×30 minuten. In de tweede dertig minuten wisselde trainer Arnoud Koster de volgende vijf spelers: Mounir Loolofs, Stephen Adisi, Tim ten Voorde,  Welmer van der Heide en Arjen Stremler. Voor hen in de plaats: Lars Wolke, Ruben Eijzenga, Nordin Tahboun, Giovanni Aronds en Harmen Boelsma. In het laatste half uur kwamen Ruben Pijlman (keeper) en Martijn de Rooij bij ONS Sneek in actie voor Max Wolfs en Jorn Dijkstra. Later nog eens vier wissels. Binnen de lijnen kwamen Mounir Loolofs, Stephen Adisi, Welmer van der Heide en Arjen Stremler. Simon Abrehaley, Lennard Feenstra, Giovanni Aronds en Geoffrey Eekhof konden gaan douchen.

Schitterende voorzet

In de eerste dertig minuten was het genieten geblazen van het jeugdige en talentvolle ONS Sneek. Simon Abrehaley was de grote plaaggeest voor het Regioteam Arnhem. In de vierde minuut kwam ONS Sneek op voorsprong. Na een mooie aanval scoorde Tim ten Voorde heel beheerst met een geplaatste schuiver: 1-0. Zes minuten later werd de voorsprong uitgebreid. Uit een werkelijk schitterende voorzet van Simon Abrehaley liet Arjen Stremler fraai de 2-0 op het scorebord noteren. Hierna verzuimde de thuisclub de voorsprong te vergroten.

Lang zo safe niet

Dat was wel het geval in de 36ste minuut. Uit een voorzet op maat van links van Nordin Tahboun kopte Lennard Feenstra van dichtbij de 3-0 binnen. Nordin Tahboun had de 4-0 kunnen en moeten scoren maar oog in oog met de doelman van het Regioteam Arnhem faalde hij in de afwerking. In de tweede dertig minuten speelde ONS Sneek veel minder dan in het eerste half uur. De vele wisselingen waren daar mee debet aan. Ook defensief oogde ONS Sneek lang zo safe niet als daarvoor. Wel regen de kansen zich aaneen. In de 57ste minuut scoorde het Regioteam Arnhem uit het niets de 3-1. Vijf minuten later werd de achterstand nog verder verkleind: 3-2. Weer ging de ONS Sneek defensie niet vrij uit. Het steeds slordiger voetballende ONS Sneek moest ook nog de 3-3 toestaan.

Heel matig

Trainer Arnold Koster tilde er niet zo zwaar aan dat een 3-0 voorsprong werd verspeeld. ,,Het belangrijkste voor mij was dat ik alle beschikbare spelers aan het werk heb gezien. In het eerste blok van een half uur werd er uitstekend gespeeld. In het tweede en derde blok van een half uur was het vertoonde spel heel matig. Benutten we de vele kansen dan wordt het zo maar 6-0.’’