Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenwedstrijd ONS Sneek – SC Cambuur O21

A-selectie ONS Sneek voor eerste keer op trainingskamp  

Oranjehemden bedwingen in leuk oefenduel SC Cambuur O21

Doelpuntloos gelijkspel terechte eindstand

Voor de eerste keer gaat de A-selectie van ONS Sneek op trainingskamp. Geen overdadig trainingskamp in het buitenland, dat alleen voor de rijke amateurclubs is weggelegd, maar in eigen land. In het mooie Gelderse Doorwerth, gelegen net ten westen van Arnhem. Het wordt een driedaags trainingskamp, waarin is opgenomen een oefenwedstrijd in Doorwerth op zaterdag 20 augustus a.s. aanvang 12.00 uur tegen SV Heino, dat is gepromoveerd naar de vierde divisie A zondag (voorheen de hoofdklasse A zondag). Met het  trainingskamp wordt aangetoond dat de formatie van trainer Arnoud Koster zich terdege voorbereidt op de competitie in de eerste klasse F (noord) seizoen 2022-2023.

Veertien ploegen

De eerste klasse F bestaat uit de volgende veertien ploegen: ‘t Fean’58 (Surhuisterveen), Blauw Wit’34 (Leeuwarden), Broekster Boys (Damwoude), Drachtster Boys, FVC (Leeuwarden), Gorecht (Haren Groningen), vv Groningen, vv Hoogezand, Leeuwarder Zwaluwen, ONS Sneek, Oranje Nassau (Groningen), PKC’83 (Groningen), Pelikaan S (Oostwold, gemeente Leek)) en vv Winsum. De competitie voor ONS Sneek start op zaterdag 24 september a.s. Na SV Heino wordt nog geoefend op 23 augustus in Wezep tegen WHC (20.00 uur), 27 augustus in Grou tegen GAVC (14.30 uur), 30 augustus in Sneek tegen vv Groningen (20.00 uur) en op 6 september op het Zuidersportpark tegen stadgenoot Sneek Wit Zwart (20.00 uur). Op 3, 10 en 17 september worden er bekerwedstrijden gespeeld.

Negentien spelers

De A-selectie van ONS Sneek heeft in vergelijking met het afgelopen seizoen, waarin ONS Sneek uit de zaterdag hoofdklasse B degradeerde, de nodige wijzigingen ondergaan. Vertrokken zijn Giovanni Aronds, Rico Cordes, Han van Dijk, Gabriel Fernando (naar Harkemase Boys), Simon de Laat, Kevin Mennega, Niels Nadorp, keeper Ruben Pijlman, Jermaine Bregita, keeper Sybren Terlouw, Gerben Visser, Mark Westra (beiden naar Flevo Boys) en Rik Weening (terug naar vv Buitenpost). Gebleven zijn doelman Tristan Boersma, Glenn Buma, Vladik Drakopulo, Pieter Abe de Jong, Nick Kleen, Rik Koelewijn,. Mounir Loolofs, Patrick van der Veen, Joran Swart en Wesley Tankink. Dertien spelers in totaal vertrokken en tien zijn gebleven. De huidige A-selectie bestaat uit negentien spelers. Alle aanwezige spelers kregen tegen SC Cambuur O21 de nodige speelminuten. Ook bij SC Cambuur O21 werd intensief gewisseld

Vocht in de knie

Nieuw bij ONS Sneek zijn Geoffrey Eekhof, overgekomen van Jong SC Cambuur, Delachance Sabuni, eveneens overgekomen van Jong Cambuur, Stephan Adisi  van Leeuwarder Zwaluwen, Ewart Ottema van vv Marum,  Nordin Tahboun van SC Heerenveen en  doelman Ruben Stuiver, die na zijn studie in Amerika naar Nederland is teruggekeerd . Hij kwam uit voor SC Heerenveen.  Aan de A-selectie zijn toegevoegd vanuit ONS Sneek O21 Jorn Dijkstra, Jan Rein Boelsma en David Bergsma. Martijn de Rooij van ONS Sneek O21 loopt stage bij de A-selectie. Hij was al vast van de partij in het oefenduel tegen SC Cambuur O21. Trainer Arnoud Koster kon zaterdagmiddag niet beschikken over de vakantiegangers Joran Swart en Pieter Abe de Jong. Patrick van der Veen was wel aanwezig maar kon niet spelen (vocht in de knie).

Drie keer dertig minuten

Aan oefenduels moet in het algemeen niet al te veel waarde worden gehecht. Dar neemt niet weg, dat ONS Sneek en Cambuur O21 het in flinke getale opgekomen publiek een leuke oefenpot voorschotelden. Met als eindstand een terecht doelpuntloos gelijkspel. Het was voor beide teams de eerste oefenwedstrijd, die niet twee keer 45 minuten telde maar drie keer 30 minuten. Over het geheel genomen had het SC Cambuur O21 van trainer Jeroen Burghout meer balbezit. Verder ontliepen de ploegen elkaar weinig. ONS Sneek trainer Arnoud Koster hield een goed gevoel over aan de eerste oefenpartij. ,,Het was lekker oefenen tegen een ploeg als SC Cambuur O21. Tegen de beloften van SC Cambuur weet je dat je veel energie moet leveren. Dat gebeurde. Daar was ik zeer content mee. Na twee weken trainen kon ik alle aanwezige spelers aan het werk zien. In het begin was het even wennen aan elkaar, maar ik vind dat ze zich lekker hebben laten zien. Ik geef mijn spelers daarvoor de tijd en de ruimte. Ik ben blij met het komende trainingskamp. Vooral goed voor de teambuilding.’’

Weer knieblessure Vladik Drakopulo

Een schaduw over de wedstrijd was het uitvallen bij ONS Sneek van Vladik Drakopulo, die het als rechter vleugelspeler verrassend goed deed tegen de gasten uit Leeuwarden. Na een ongelukkige duel met een Jong Cambuur verdediger  raakte hij zodanig geblesseerd (knie) dat hij ondersteund door twee helpers naar de kant moest worden geholpen. Vorig seizoen raakte Vladik Drakopulo in de oefenwedstrijd tegen VVI uit Idskenhuizen vlak voor het eindsignaal ook al zwaar geblesseerd (gescheurde kruisband) aan dezelfde  knie. Met als gevolg dat hij het gehele seizoen 2021-2022 was uitgeschakeld.  Hoe ernstig hij nu is geblesseerd moet worden afgewacht. Namens geheel ONS Sneek wordt gehoopt dat het meevalt met de blessure van Vladik Drakopulo.

Publiekslieveling

De meest opvallende speler zaterdag bij het jeugdige ONS Sneek was de aanvallende middenvelder Delachance Sabuni uit Broeksterwoude. Hij begon bij Broekster Boys om hierna te vertrekken naar SC Cambuur. Als 22-jarige mag hij niet meer uitkomen in SC Cambuur  O21. Hij had bovendien al  een keer dispensatie gekregen. ONS Sneek was zo kien om de in Burundi geboren Sabuni aan te trekken. De republiek Burundi grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Tanzania. Het was een lust voor het oog om de kleine Sabuni een uur lang aan het werk te zien. Hij groeide uit tot publiekslieveling.  Het was echter nog maar zijn eerste optreden in het oranje shirt en dan moet je voorzichtig zijn. Dat hij goed kan voetballen staat buiten kijf. Als aanvallende middenvelder is hij ook niet te beroerd om het nodige verdedigende werk te doen als dat van hem wordt gevraagd. Sabuni is snel en ziet het spel. Wat voor type speler vindt hij zichzelf? ,,Ik ben sterk en rustig aan de bal, maak acties, kan dribbelen en spelers de diepte insturen’’. Uw scribent kan daaraan toevoegen dat met zijn conditie niets mis is en dat hij altijd aanspeelbaar is.

Schitterende kopbal

Wat bij SC Cambuur O21 het meest opviel was dat in aanvallend opzicht nog veel te verbeteren valt. Er werd veel te weinig gecreëerd en vaak niet gericht geschoten. Was dat wel het geval dan toonde thuisclub doelman Tristan Boersma, die negentig minuten actief was, zijn klasse. ONS Sneek moest het aanvallend nog veel te veel alleen van de snelle Nick Kleen hebben, die met zijn directe tegenstander de bikkelende Bjarn Zorgdrager overigens heel wat had te stellen. Cambuur O21 nam vanaf de aftrap direct het initiatief. Uit twee gevaarlijke Leeuwarder corners vloeide echter geen bloed voor de thuisclub. Met dank aan sluitpost Tristan Boersma. Nick Kleen had in de tweede dertig minuten voor ONS Sneek moeten scoren toen hij alleen voor doelman Brett Minnema verscheen. De in Workum wonende keeper van SC Cambuur O21 heeft een ONS Sneek verleden. Hij keepte er een seizoen in de C-junioren. In de derde dertig minuten waren beide formaties heel dicht bij een treffer. Zo hield Tristan Boersma de Leeuwarder aanvaller Matthias Nartey met een aansprekende reactie van scoren af. Zijn collega aan de andere kant Brett Minnema voorkwam met een formidabele redding op een schitterende  kopbal van David Bergsma uit een puntgave voorzet van rechts van Nick Kleen de 1-0 voor ONS Sneek.

SiVi

 

 

Delen