Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenwedstrijd ONS Sneek – Velocitas

ONS Sneek wint thuis oefenwedstrijd tegen Velocitas met ruime cijfers: 4-0

Doelpunten: Arjen Stremler (2), Lars Wolke en Lennard Feenstra

Oefenwedstrijd met veel wissels aan beide kanten

Assistent-trainer Germ de Jong van ONS Sneek: Groot compliment voor Lars Wolke

Hij zei verder: Veel kansen onbenut gelaten

Assistent-trainer Ivan Landlust van Velocitas en voormalig keeper van ONS Sneek:

Genoten van leuk spel en loopacties van ONS Sneek

Derby ONS Sneek – LSC 1890 verschoven naar vrijdagavond 3 mei

Debutant

Ook de tweede oefenwedstrijd dit seizoen van ONS Sneek tegen een ploeg uit de stad Groningen eindigde gisteravond op het Zuidersportpark in Sneek in een ruime zege voor de oranjehemden. Het werd tegen Velocitas 4-0 voor ONS Sneek. Gezien het aantal kansen kwam Velocitas met die eindstand nog heel goed weg. Op zaterdag 13 januari j.l. won ONS Sneek op het sportpark Coendersborg met 2-6 van Oranje Nassau Groningen. Beide clubs uit de stad van de Martinitoren spelen in de eerste klasse J noord zaterdag.  Oranje Nassau Groningen gaat aan de leiding met debutant Velocitas op een verdienstelijke zesde plaats. Velocitas won vier wedstrijden, speelde drie keer gelijk en kwam vier keer met lege handen te staan. Dat betekent vijftien punten uit elf wedstrijden. De club van het bekende Stadspark in de stad Groningen scoorde twintig doelpunten en kreeg negentien treffers om de oren. Met als gevolg een doelsaldo van plus één.

Test

Met de 4-0 victorie tegen Velocitas spoelde ONS Sneek op een goede manier de kater van het 1-1 gelijkspel in en tegen Jubbega weg. Bovendien geeft de winst in de oefenpartij vertrouwen voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Drachtster Boys. ONS Sneek speelde met een mix van basisspelers van het eerste elftal en van spelers van ONS Sneek Onder 23. Ook Velocitas, dat een A-selectie heeft van 25  spelers, beschouwde het oefenduel vooral als een test voor de spelers van de A-selectie die meestal niet in de basis staan. Afgelopen zondag speelde Velocitas voor de competitie in Winschoten tegen het hoger op de ranglijst staande WVV. De eindstand was 1-1. Bart Steenbergen zette Velocitas op voorsprong: 0-1. Na de rust werd het 1-1 door Rick Wubs van WVV. De eerste helft was duidelijk voor Velocitas. Na de pauze kon Velocitas het goede spel van de eerste helft in Winschoten geen vervolg geven.

Gebroken pink

In de selectie van ONS Sneek voor de oefenwedstrijd tegen Velocitas ontbraken Tim ten Voorde en Harmen Boelsma. Tim ten Voorde was afwezig vanwege een kort bezoek met zijn vriendin aan de Spaanse stad Barcelona. Tim ten Voorde  is op tijd terug voor de competitiewedstrijd van komende zaterdag op het Zuidersportpark tegen Drachtster Boys. Dat geldt ook voor Harmen Boelsma. Vanwege een werkweek met zijn school in de Oostenrijkse wintersportplaats Hamberg verving assistent-trainer Germ de Jong trainer Arnoud Koster. Oud-doelman Justin van der Dam van ONS Sneek fungeerde gisteravond als stagiair-trainer bij de thuisclub in het kader van de trainerscursus die hij volgt. Jorn Dijkstra uit Makkum liep maandagavond j.l. tijdens de training een gebroken pink op. Vandaar dat hij ontbrak in het oefenduel tegen Velocitas, dat in een eerdere oefenwedstrijd met 3-0 had gewonnen van stadgenoot en vierde divisionist Be Quick 1887.

Beginopstelling

De beginopstelling van ONS Sneek in de passende oefenwedstrijd tegen Velocitas 1887 was: Doel: Ruben Pijlman. Achter: Pieter Abe de Jong, Glenn Buma, Lars Wolke en Geoffrey Eekhof. Midden: Stephen Adisi, Giovanni Aronds en Nordin Tahboun. Voor: Lennard Feenstra, Arjen Stremler en Lars van der Brug. Na een half uur spelen gingen Nordin Tahboun en Giovanni Aronds naar de kant. Jelle de Graaf en Welmer van der Heide waren de vervangers. In de tweede helft maakten Pieter Abe de Jong en Lars van der Brug plaats voor Joran Swart en Damien Klaver van ONS Sneek Onder 23. Na een uur spelen werd er plaats ingeruimd voor opnieuw Giovanni Aronds, die gezelschap kreeg van Ruben Eijzenga en Mounir Loolofs. Ze kwamen in de plaats voor Arjen Stremler, Stephen Adisi en Glenn Buma.

Heel dicht bij vergroten voorsprong

ONS Sneek speelde in de vertrouwde oranje shirts. Het groen-witte shirt en witte broek van Velocitas was ingeruild voor een geheel zwart tenue. In de zeventiende minuut viel het openingsdoelpunt voor ONS Sneek. Na goed voorbereidend werk van Lars Wolke passeerde Arjen Stremler, die een heel goede indruk achterliet, doelman Jelmer Hofstede van Velocitas. Op de beheerste en geplaatste schuiver van Arjen Stremler was hij volmaakt kansloos: 1-0. Lennard Feenstra van ONS Sneek verzuimde alleen voor de keeper van Velocitas gekomen de stand op 2-0 te brengen. Ook Arjen Stremler was een paar keer heel dicht bij het vergroten van de voorsprong. Vier minuten voor de rust had Arjen Stremler wel succes. Uit een voorzet op maat van rechts van Lars van der Brug passeerde hij andermaal keeper Jelmer Hofstede onhoudbaar: 2-0. Velocitas stelde daar aanvallend weinig tegenover. Tot de zestien was het meestal al gedaan met de combinaties van de wel technisch goed ogende stad Groningers.

Knal tegen lat

In het begin van de tweede helft was Velocitas akelig dicht bij het verkleinen van de marge. De knal van Dion Zimmerman, de beste man bij de gasten, belandde tegen de lat. Hierna moest tweede doelman Ruben Pijlman van de thuisclub nog een paar keer handelend optreden. Dat deed hij heel goed. In de opening van de tweede drie kwartier was Velocitas gevaarlijker dan in de gehele eerste helft. Al gauw trok ONS Sneek de aanvalsdrift weer naar zich toe. Dat mondde uit in de 3-0. Na een schitterende lange pass van aanvoerder Joran Swart op Lars Wolke op links was het de Bolswarder die prachtig doeltreffend afrondde in minuut 65. Drie minuten later gaf  de uitblinkende Lars Wolke opnieuw zijn visitekaartje af. Hij stelde Lennard Feenstra in staat de eindstand 4-0 te doen verschijnen op het scorebord. Lennard Feenstra toonde daarmee aan dat ook hij over scorend vermogen beschikt. Jelle de Graaf was nog heel dicht bij de 5-0 maar 4-0 was mooi genoeg.

Groot compliment

Germ de Jong, de rechterhand van ONS Sneek trainer Arnoud Koster, was content met de 4-0 winst op Velocitas. ,,Redelijk goed voetbal en mooi ook dat iedereen bij ONS Sneek heel van het veld kwam. ONS Sneek had  wel vaker moeten scoren dan vier keer.Een groot compliment aan het adres van Lars Wolke’’. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Niels Zeeman uit Sneek uitstekend floot. Felicitaties  voor onze spits Ruben Eijzenga. Hij heeft zijn studie in Groningen  aan de ALO, dat staat voor Academie Lichamelijke Opvoeding, succesvol afgerond. De derby ONS Sneek – LSC 1890 wordt op vrijdagavond 3 mei a.s. op het Zuidersportpark gespeeld. De aftrap is vooralsnog om 19.00 uur. Toch nog wat vergeten. In de bestuurskamer van ONS Sneek was naast Ivan Landlust nog een speler van ONS Sneek uit het verleden aanwezig. Zijn naam? Patrick Goedhart. Ivan Landlust uit Bedum speelde vier seizoenen bij ONS Sneek en Patrick Goedhart uit Ten Boer drie.

SiVi

Delen