Verslag oefenwedstrijd ONS Sneek – vv Heerenveen: 4-3

ONS Sneek wint oefenwedstrijd tegen vv Heerenveen in slotfase met 4-3

Proef met slechts twee basisspelers in het elftal in eerste helft pakt niet goed uit

In tweede helft staat vv Heerenveen met rug tegen de muur

Doelpunten ONS Sneek: Simon Abrahaley, Tim ten Voorde, Ruben Eijzenga en Lars Wolke

Moeizaam begin

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek begon gisteravond in de oefenwedstrijd thuis tegen vv Heerenveen met slechts twee basisspelers in het elftal. Dat waren Glenn Buma en Jelle de Graaf. Ze kregen gezelschap van teamgenoten met te weinig speelminuten. Hetzij door wisselbeurten of door helemaal niet aan de bak te komen. ONS Sneek startte in de volgende beginopstelling. Doel: Ruben Pijlman. Achter: Lars Wolke, Glenn Buma, Martijn de Rooij en Jorn Dijkstra. Midden: Jelle de Graaf, Welmer van der Heide en Stephen Adisi. Voor: Nigel Hardenberg, Arjen Stremler en Simon Abrahaley. Het liep voor de rust niet bij ONS Sneek. Verdedigend werden te veel fouten gemaakt en aanvallend werd ONS Sneek zelden gevaarlijk.

Feller vv Heerenveen

Dat het fellere vv Heerenveen met de rust met 0-2 leidde was verdiend te noemen. In de 32ste  minuut kwam zaterdag tweedeklasser vv Heerenveen op 0-1 door de uitblinkende linksbuiten Adam El Dawey. Hieraan ging geklungel in de verdediging van ONS Sneek vooraf. Vijf minuten later werd het 0-2 door een eigen doelpunt van Glenn Buma. In de tweede helft greep trainer Arnoud Koster terecht in. Mounir Loolofs, Harmen Boelsma, Geoffrey Eekhof en Giovanni Aronds vervingen Glenn Buma, Jelle de Graaf, Welmer van der Heide en Martijn de Rooij. Daar bleef het niet bij. Ook Simon Abrahaley, Arjen Stremler, Jorn Dijkstra en Nigel Hardenberg werden later gewisseld. Met Ruben Eijzenga, Nordin Tahboun, Lennard Feenstra en Tim ten Voorde in de gelederen werd vv Heerenveen laat in de tweede helft met de rug tegen de muur gezet. Aanvoerder en centrumverdediger Joran Swart van ONS Sneek werd rust gegund.

Schitterende kopbal

In de 53ste minuut verkleinde Simon Abrahaley de achterstand met een goed doelpunt: 1-2.  Een fout van tweede doelman Ruben Pijlman van ONS Sneek in de 67ste minuut werd door Sander van der Werf vlot afgestraft: 1-3. Hierna begon het pas echt goed te lopen bij de oranjebrigade. Toen kon het dappere vv Heerenveen het lang niet meer bolwerken. Tien minuten voor tijd bracht Tim ten Voorde de stand met een fraaie treffer op 2-3. Meerdere goals voor ONS Sneek konden niet uitblijven. In de 86ste minuut scoorde spits Ruben Eijzenga met een schitterende kopbal de gelijkmaker: 3-3. Nog was de koek niet op. In de rol van linksbuiten bepaalde Lars Wolke in de laatste minuut met een knap schot de eindstand op 4-3 voor ONS Sneek.

Grootste winst

Wat was de grootste winst voor  ONS Sneek gisteravond? Dat was de gelijkmaker van spits Ruben Eijzenga uit Berlikum. Dat doelpunt had hij zo dringend nodig om de critici de mond te snoeren. Het lijkt erop dat Ruben Eijzenga op de weg terug is. Vooral bij Berlikum scoorde hij aan de lopende band. Ook bij Leeuwarder Zwaluwen maakte hij de nodige doelpunten. Scoren kan hij heus wel. Ook bij zijn nieuwe club ONS Sneek. Het is slechts een kwestie van tijd. Ook zijn voorganger Ewart Ottema had tijd nodig voor veel scorend vermogen.

Moeizaam en statisch

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek benadrukte desgevraagd dat het hoofddoel van het oefenduel tegen vv Heerenveen was om de jongens met weinig speelminuten in de benen aan het werk te zien. ,,Sommige spelers hebben nog de nodige tijd nodig. Die slag moet worden gemaakt. Daarmee moeten we als technische staf aan het werk. Dat is een uitdaging. Vergeet niet dat we hebben te maken met hartstikke jonge spelers. We moeten bij ONS Sneek met de jonge spelers naar een hoger niveau toewerken. Wat ik van de eerste helft vond tegen vv Heerenveen? De eerste helft was moeizaam van onze kant. We kwamen maar niet tot kansen. Ze probeerden het wel maar het was allemaal te statisch. In de tweede helft met veel vaste basisspelers gingen we met succes op jacht naar doelpunten. ONS Sneek doet dat door middel van met meer druk naar voren te voetballen. Om zodoende meer spelers in de zestien te krijgen.’’