Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenwedstrijd ONS Sneek – VVI Idskenhuizen

In het blauw gestoken Snekers maatje te groot voor zaterdag tweedeklasser uit Idskenhuizen

Gasten geven in eerste helft prima tegenstand

Doelpunten ONS Sneek: Tim ten Voorde (2x), Lennard Feenstra, Pieter Abe de Jong, Arjen Stremler en Joran Swart

tekst: Mark de Boer

Oefenen tegen VVI in plaats van voor de competitie tegen Broekster Boys

Aanvankelijk stond er deze zaterdag voor ONS Sneek een belangrijke competitiewedstrijd op het programma in eigen huis tegen concurrent bovenin Broekster Boys. Zoals op veel Friese velden het geval was, gooide de sneeuwval van afgelopen week roet in het eten en kon er niet gespeeld worden op het kunstgras van het Zuidersportpark. De technische staf van ONS schakelde snel door en vond een alternatieve locatie en tegenstander: om 16.00 uur werd er in een koud Akkrum aangetreden tegen Voetbalvereniging Idskenhuizen. Dat is de huidige nummer tien van de zaterdag 2e klasse K. Het ontlopen van de nacompetitie zal nog een hele uitdaging worden voor de ploeg van oude bekende Bas Bijen, die wel een ruime marge heeft ten opzichte van de plaatsen die rechtstreekse degradatie tot gevolg hebben.

Broederstrijd tussen Harmen en Jan-Rein Boelsma

ONS-trainer Arnoud Koster begon in grote lijnen met het voor het treffen tegen Broekster Boys voorziene basiselftal. Max Wolfs verdedigde het doel, met voor zich Mounir Loolofs, Glenn Buma, captain Joran Swart en Pieter Abe de Jong. Op het middenveld speelden Harmen Boelsma, Giovanni Aronds en Tim ten Voorde. Voorin moesten Welmer van der Heide, Ruben Eijzenga en Jelle de Graaf voor het gevaar zorgen. Stephen Adisi, Nigel Hardenberg en Lars Wolke ontbraken. Bij VVI in de selectie een aantal namen met een ONS-(jeugd)verleden. Interessant was de broederstrijd tussen Harmen en oudere broer Jan-Rein Boelsma, die elkaar veelvuldig tegenkwamen in de onderlinge duels. Ook Eelke Faber en Rutger Portena zijn niet onbekend op het Zuidersportpark. Bas Bijen zat in de dug-out als trainer en wordt komend seizoen opgevolgd door Tjalling Bergstra, vorig seizoen nog assistent-trainer bij ONS Sneek.

VVI kan goed meekomen in het eerste bedrijf

De wedstrijd begon met een kwartiertje vertraging vanwege het drukke wedstrijdprogramma op het sneeuwvrije kunstgrasveld. Het spel van ONS was in de eerste fase van de wedstrijd degelijk maar zeker niet fantastisch. VVI deed, mede door af en toe slordig spel aan ONS-zijde, aardig mee en kreeg zelfs een goede kans op de 0-1. Een boogbal van grote afstand ging maar net over het doel van Wolfs heen. Uiteraard was het wel ONS met de beste en meeste kansen. In de 20e minuut leverde dat voor het eerst een doelpunt op. Eijzenga reageerde attenter dan de VVI-defensie op een lange bal van Swart en stelde zo Ten Voorde in staat om de 1-0 te maken. Het was eveneens Ten Voorde die de score verdubbelde. Hij deed dit in de 40e minuut op aangegeven van de mee opgekomen Pieter Abe de Jong. Op slag van rust maakte Swart er 3-0 van. Hij dribbelde langs meerdere tegenstanders en schoof de bal droog in de hoek. Meteen na de treffer van Swart floot scheidsrechter Jeen Boringa voor de rust en was het tijd om op te warmen voor de spelers, stafleden en de zo’n 40 aanwezige toeschouwers.

Kwaliteit en conditie maken het verschil

Waar VVI in de eerste helft nog redelijk gelijke tred hield met ONS, werd in de tweede helft het kwalitatieve en conditionele verschil tussen beide ploegen duidelijk. De ingevallen doelman Ruben Pijlman kreeg nauwelijks wat te doen. Tevens werden na de pauze De Graaf, Van der Heide en Loolofs afgelost door Tahboun, Van der Brug en Eekhof. Tahboun liet al vlot van zich horen want in de 55e minuut leidde hij de vierde ONS-goal in. Met veelvuldig kappen en draaien speelde hij meerdere VVI-verdedigers zoek en leverde hij de bal af bij De Jong. De linksback haalde verwoestend uit in de kruising: 4-0. Na een uur spelen weer drie wissels bij ONS: Aronds, Boelsma en Eijzenga mochten de warme douche opzoeken en werden vervangen door Jorn Dijkstra, Lennard Feenstra en Arjen Stremler. De laatste twee ONS-doelpunten werden gemaakt door twee invallers. Na een minuut of 70 schoot Feenstra via de binnenkant van de paal de 5-0 tegen het net en vlak voor tijd pikte ook Stremler, nadat hij eerder wat pech had in de afronding, ook zijn goal mee. Hij bepaalde de eindstand op 6-0. Het was mede aan VVI-keeper Jelle Jelsma te danken dat de score niet verder opliep.

Jubbega volgende tegenstander

Waar ONS helaas niet kon spelen, kwam de concurrentie in de 1e klasse I wel in actie. d’Olde Veste’54 (4-0 tegen Jubbega), Flevo Boys (4-0 tegen LSC 1890) en KHC (2-1 tegen Alcides) pakten allen de drie punten. Volgende week zaterdag speelt ons vlaggenschip in en tegen Jubbega, met de aanvang op het wat ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur. Daarnaast wordt er op dinsdag 30 januari om 20.00 uur in eigen huis geoefend tegen Velocitas 1897.

Delen