Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenwedstrijd Velocitas – ONS Sneek

ONS Sneek wint oefenwedstrijd in Groningen tegen Velocitas met 1-3

Doelpunten: Ruben Eijzenga, Yazid Ismail en Kay Bootsma van Velocitas in eigen doel

Spelers van ONS Sneek Onder 23 krijgen kans om zich te bewijzen en willen die pakken

Oefenwedstrijd in Groninger Stadspark met drie blokken van een half uur zonder pauze

Als gevolg van verkeerswerkzaamheden in Groningen begint oefenduel kwartier later

Thuis tegen KHC

De kersverse vierdedivisionist ONS Sneek bereidt zich intensief voor op de competitie, die zaterdag 24 augustus a.s. van start gaat. Dan speelt de ploeg van trainer Arnoud Koster thuis tegen KHC uit Kampen. Opnieuw wordt gewerkt met twee vormen van voorbereiding op het seizoen 2024-2025 in de zaterdag vierde divisie D. De eerste voorbereidingsperiode startte op maandag 24 juni j.l. met de eerste training. Hierna volgden nog twee trainingen op dinsdag 25 en donderdag 27 juni j.l. Afgelopen zaterdag 29 juni stond al de eerste oefenwedstrijd op het programma.

Go Ahead Eagles

Niet zo maar een oefenwedstrijd. Eredivisieclub Go Ahead Eagles uit Deventer liet weten graag een oefenwedstrijd te willen spelen tegen ONS Sneek. Ons eerste elftal werd gevraagd omdat ook Go Ahead Eagles op de hoogte was van het verzorgde voetbal van onze jongens. Dat werd helemaal waar gemaakt. ONS Sneek parkeerde niet de bus maar trad de roodgelen uit de Koekstad (Deventer koek) frank en vrij tegemoet met aanvallend voetbal. Na de oefenpot zeiden contractspelers van de ploeg van de vertrekkende trainer René Hake, die nog wel aanwezig was bij de oefenwedstrijd, dat ze blij waren met een ONS Sneek dat zich niet ingroef.  Dat er met 7-1 werd verloren van de profs van De Adelaarshorst deerde ONS Sneek helemaal niet.

Besloten wedstrijd

De besloten wedstrijd werd gespeeld in Voorthuizen. Met de bus werd vertrokken naar de confrontatie met de eredivisionist. Met in de bus alleen de spelers van ONS Sneek met de technische staf en verdere begeleiding. Meer niet vanwege het predikaat besloten. Onze aanvoerder Joran Swart, die bij Go Ahead Eagles heeft gevoetbald, liet uw voorbeschouwer en wedstrijdverslaggever weten dat hij tevreden was met het optreden van ONS Sneek in Voorthuizen. Bepaalde perioden in het oefenduel bood ONS Sneek goed tegenstand en dat met een ploeg die drie basisspelers miste. Joran Swart: ,,Jammer dat we de doelpunten  te gemakkelijk weggaven’’. Na 5-0 scoorde ONS Sneek de 5-1. De eretreffer kwam op naam van de jeugdige Ayoub el Mansouri, die van LAC Frisia 1883 is overgekomen. ,,Een goede technische jongen’’ zei captain Joran Swart van ons eerste elftal. Ayoub zal zich moeten bewijzen of hij in aanmerking komt voor onze A-selectie of voor ONS Sneek Onder 23. Gistermiddag stond dus de tweede oefenwedstrijd op het programma, uit tegen Velocitas.

Zaterdag tegen Urk

Deze week traint ONS Sneek weer drie keer. Komende zaterdag (13 juli) wordt op het eigen Zuidersportpark thuis geoefend tegen Urk, dat uitkomt in de zaterdag derde divisie. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Na twee trainingen, op maandag 15 en dinsdag 16 juli  a.s. wordt nog twee keer getraind.  Hierna moeten de spelers van onze hoofdmacht zich op maandag 5 augustus a.s. weer melden bij onze trainer Arnoud Koster.

Ellecom

De tweede voorbereidingsperiode begint met drie trainingen, op maandag 5, dinsdag 6 en donderdag 8 augustus a.s. Op zaterdag 10 augustus a.s. wordt thuis geoefend tegen het uit de vierde divisie zaterdag gedegradeerde Be Quick 1887 uit Groningen. Aanvang 14.30 uur. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus a.s. is ONS Sneek op trainingskamp in Ellecom, een dorp van 1000 inwoners  in de gemeente Rheden. Op zaterdag 17 augustus a.s. oefent ONS Sneek tegen vierde divisionist MASV uit Arnhem in het kader van het trainingskamp in Ellecom. In de laatste week voordat de competitie los gaat, traint ONS Sneek nog drie keer. Voor een oefenwedstrijd thuis op dinsdag 13 augustus a.s. wordt nog naar een tegenstander gezocht.

Sterke vierde divisie D zaterdag

ONS Sneek is ingedeeld in de vierde divisie D zaterdag die zestien clubs telt. De zestien clubs zijn: CSV Apeldoorn, AZSV (Aalten), Berkum (Zwolle), DETO (Vriezenveen), DZC’68 (Doetinchem), Flevo Boys (Emmeloord), Heino, Hoogeveen, HZVV (Hoogeveen), d’Olde Veste’54 (Steenwijk), ONS Sneek, Quick’20 (Oldenzaal), Staphorst, TVC’28 (Tubbergen), KHC  (Kampen) en WHC (Wezep). Dat is een vierde divisie met sterke tegenstanders voor ONS Sneek.

Met vakantie en ziek

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek kon gistermiddag in Groningen tegen Velocitas wegens vakantie niet beschikken over Glenn Buma en Tim ten Voorde. Beide vakantiegangers melden zich komende week weer bij hun club. Doelman Thomas Hoekstra, Nordin Tahboun en Ayoub el Mansouri ontbraken wegens ziekte. Ook Lennard Feenstra en Jorn Dijkstra waren er niet bij in Groningen. De van Harkemase Boys teruggehaalde Ewart Ottema moet binnenkort geopereerd worden en kan de start van de competitie niet meemaken. Velocitas-ONS Sneek was pursang een oefenwedstrijd. In elk blok van een half uur verschenen er danig gewijzigde teams binnen de lijnen. ONS Sneek startte met het volgende team: Doel: Ruben Pijlman. Achter: Damien Klaver, Mounir Loolofs, Joran Swart  en Lars Wolke. Midden: Doede de Jager, Stephen Adisi en Yazid Ismail. Voor: Lars van der Brug, Ruben Eijzenga en Arjen Stremler. In het tweede half  uur speelden bij ONS Sneek de volgende elf: Ruben Pijlman, Mounir Loolofs, Geoffrey Eekhof, Joran Swart, Damien Klaver, Pieter Abe de Jong, Stephen Adisi, Giovanni Aronds, Sherello Heye, Arjen Stremler en Ruben Eijzenga. In het laatste half uur waren bij ONS Sneek van de partij: Ruben Pijlman, Lars Wolke, Geoffrey Eekhof, Damien Klaver, Pieter Abe de Jong, Doede de Jager, Giovanni Aronds, Ruben Eijzenga, Arjen Stremler, Yazid Ismail en Sherello Heye.

Stormachtige wind

Het was in Groningen in het Stadspark een leuke oefenwedstrijd ondanks de stormachtige wind. Een uur had Velocitas  de wind mee, het laatste half uur ONS Sneek. Na een klein kwartier opende Velocitas de score. In plaats van een vrije trap voor Stephen Adisi van ONS Sneek liet de scheidsrechter doorspelen. Daarvan profiteerde de thuisclub. Doelman Ruben Pijlman van ONS Sneek was kansloos op het harde schot van Kay Bootsma: 1-0. Het sein voor ONS Sneek om wat terug te doen. Een prachtig schot van Lars Wolke belandde tegen de paal. ONS Sneek was dicht bij 1-1 door Lars van der Brug. Hierna deed Ruben Eijzenga van zich horen. Een geweldige kopbal van Ruben Eijzenga werd evenwel schitterend gered door Velocitas keeper Tuur de Vries. Hierna werd een hard schot van Ruben Eijzenga van de lijn gehaald. Toch zou Ruben Eijzenga de stand op 1-1 brengen door het benutten van een rebound.

Kaakblessure

Jammer dat Velocitas keeper Tuur de Vries het veld moest verlaten. Hij raakte geblesseerd aan zijn kaak en was ook even buiten kennis. Hij werd vervangen door Feike Spoor, het afgelopen seizoen nog de eerste keeper van Harkemase Boys. Feike Spoor is teruggekeerd op het oude voetbalnest Velocitas. Hij speelde lang in de jeugd van Velocitas en woont ook in Groningen. Een inzet van Pieter Abe de Jong ging net naast namens ONS Sneek. Aan de andere kant moest onze keeper Ruben Pijlman zich nog even laten gelden om de 1-1 stand te handhaven.

Passes op maat

Van de vier spelers uit ONS Sneek Onder 23 viel Doede de Jager op. Van zijn schoen vertrok regelmatig een pass op maat. Ook Yazid Ismail deed van zich spreken. Hij zorgde voor de 1-2 door schitterend Velocitas doelman Feike Spoor te verschalken. Zijn harde schot was om in te lijsten. Pieter Abe de Jong schoot nog een keer hard voorlangs. Door een eigen doelpunt van Matar Dieme van Velocitas werd de eindstand in de absolute slotfase bepaald op een dik verdiende 1-3 winst voor ONS Sneek. Er werd niet meer afgetrapt. De nieuwe trainer Robbie Wentink uit Assen sprak van een heel aardige en nuttige oefenwedstrijd. Onder zijn leiding werd met 2-2 gelijk gespeeld in de allereerste oefenwedstrijd van Velocitas. Dat was tegen VEV’67 uit Leek.

Jeugdtrainer    

Robbie Wentink is bij zaterdag eersteklasser Velocitas, dat vorig seizoen in Sneek met 4-1 verloor van ONS Sneek in een oefenduel, de opvolger van Simon Cageling. Robbie Wentink is jeugdtrainer geweest bij Be Quick 1887 en FC Groningen. Hij werkte als hoofdtrainer bij Omlandia, Groen Geel, Gorecht, Bedum en het laatst bij Pelikaan S, dat komende competitie moet beginnen in de vijfde klasse. In de voorbereiding is onze trainer Arnoud Koster er alles aan gelegen om op verbeterpunten de puntjes op de i te zetten. Daar wordt hard op getraind.

SiVi

Delen