Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag oefenwedstrijd VVOG – ONS Sneek

Oefenwedstrijd in trainingskamp Hoenderloo eindigt in een 3 – 0 verlies voor ONS Sneek 1

tekst: Klaas Uil

Het eerste elftal van onze club is dit weekend op trainingskamp in Hoenderloo. Op vrijdag presenteerde de technische commissie o.l.v. Douwe Jan van der Wal de beleidsvisie, afspraken binnen de selectie en verwachtingspatroon aan onze selectie. Gevolgd door een training. Even de benen strekken hoort er ook bij en jawel de beproeving van de nieuwe leden van de selectie om hun zangtalent te tonen. Er zitten wat pareltjes bij hebben we kunnen constateren..

Op zaterdag een mooie oefenwedstrijd op sportpark ‘de Strokel’ tegen vierdedivisionist VVOG uit Harderwijk. VVOG: een mengeling van jong talent en ‘oude garde’ met een flink portie ervaring. De schrik sloeg er denk ik wel even in bij VVOG kort na het beginsignaal toen een snelle uitval van ONS met eindstation Ruben Eijzenga de bal op de paal liet belanden. Alleen leek het wel of het olie op het vuur was. VVOG schakelde een tandje bij. Zette hoog druk en schuwde het fysieke spel niet. De jonkies van ons trainersgilde Arnoud Koster, Germ de Jong en Jan Arjen Kooi probeerden er voetballend uit te komen. En soms lukte dat aardig. Maar positioneren is nog een automatisme dat erin moet komen. Maar de groei is er.

Ook VVOG zocht het doel van Ruben Pijlman op. In de 8e minuut resulteerde dat in 3 corners voor VVOG. Met een Mike van de Laar (oud IJsselmeervogels) als nemer met zijn traptechniek resulteerde dit in gevaarlijke momenten voor de goal van ONS. De derde corner kwam voor de voeten van Job Hoogendoorn. Zijn inzet was raak na een scrimmage vlak voor de goalie van ONS:  1 – 0.

De eerste helft was het beeld dat VVOG de bovenliggende partij was en ONS wat moeite had met de druk en fysiek van VVOG.

De tweede helft werd er door trainer Arnoud Koster veelvuldig gewisseld. Logisch want je wil iedereen zien spelen. De basis elf moet doordacht gekozen worden en dan moet je wel weten wat de punten zijn waar individueel en als team aan gewerkt moet worden. Voor VVOG is het iets anders gezien zij volgende week zaterdag thuis tegen AZSV al met de competitie beginnen. Maar ONS trok wat feller van leer in de tweede helft en klom wat meer naar het niveau van VVOG toe.

Maar je moet VVOG niet te veel ruimte geven. Zeker niet met een spits als Mats Zwart. Een jonge spits van VVOG maar met trekjes van oud FC Groningen spits Martin Drent. In de 52e minuut kreeg hij aardig vrijstaand de bal in zijn voeten en schoot onberispelijk de bal in de hoek naast de kansloze keeper Max Wolfs: 2 – 0.

In de 81e minuut hoorde je het publiek terecht ‘wauw’ roepen. Een prachtig afstandsschot van VVOG speler Daniel Warven belandde in de kruising. Zulke goals daar moet je gewoon een buiging voor maken: 3 – 0 wat ook de eindstand zou worden.

Al met al een leerzame oefenwedstrijd voor beide partijen op het gezellige en gastvrije sportpark ‘de Strokel’. Genoeg punten van aandacht voor de technische staf van ONS Sneek. Maar het blijft genieten van onze jonge groep die leergierig is, inzet toont, zichtbaar plezier heeft en een groot groeipotentieel heeft om er weer een aantrekkelijk seizoen van te maken.

Tige tank volgers. Tige tank VVOG een prettige non-nonsense vereniging waar ONS graag mag komen.

Kom onze jongens aanmoedigen bij de eerstvolgende oefenwedstrijd ONS Sneek – Batavia’90 op het sportpark van CVVO in Lemmer a.s. zaterdag aanvang 15:00 uur.

het fraaie trainingscomplex bij het Fletcher Hotel in Hoenderloo

Delen