Verslag ONS Sneek – Go Ahead Kampen

Op het eigen kunstgras behaalden de mannen van Arnoud Koster gistermiddag een – zoals dat heet – reguliere overwinning op subtopper Go Ahead Kampen. Waar destijds in Kampen met fraai voetbal met 0-4 werd gewonnen, was een wat vlakkere partij nu ook goed voor drie (doel)punten.

Na 19 minuten opende Arjen Stremler de score door – na een prima pass van achteruit – oog in oog met de doelman uit Kampen de bal feilloos in de verre hoek te schuiven. In de 65e minuut verdubbelde Nordin Tahboun de voorsprong. Hij kreeg uit een corner de bal voor de voeten en plaatste deze via een verdediger in het net. Vier minuten later kreeg Jelle de Graaf – na uitstekend voorbereidend werk van Arjen Stremler – het leder voor de voeten. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal kiezelhard in de hoek: 3-0 en tevens de eindstand.

Tot man of the match werd deze middag Stephen Adisi benoemd.

Omdat directe concurrent d’Olde Veste’54 thuis met 4-1 won van Marum en achtervolger Flevo Boys uit bij KHC met 1-2 wist te winnen, bleven de verhoudingen bovenin in de stand van de 1e klasse gelijk.

De eerstvolgende competitie-wedstrijd voor ONS Sneek is pas op vrijdagavond 3 mei. Dan staat thuis (om 19.30 uur) de stadsderby tegen LSC 1890 op het programma. Op 20 april is ONS vrij vanwege het oneven aantal ploegen in deze klasse en op 27 april staan er andere oranjegekleurde activiteiten op het programma.

De voor komende donderdag geplande oefenwedstrijd thuis tegen Jong Cambuur gaat niet door. De eerstvolgende wedstrijd is nu de strijd in de halve finale van de noordelijke beker, op dinsdagavond 23 april uit tegen Blauw Wit’34, aanvang 20.00 uur.