verslag Ut Twadde – Scharne 4

Ut Twadde tegen Scharne 4

Zaterdag mochten wij de trotste koploper ontvangen van de competitie Scharnegoutum 4 in de voorbereiding van het seizoen hadden wij al tegen elkaar geoefend deze wedstrijd eindigde in een

5-1 overwinning voor Scharne. Dus wij hadden zeker een gevoel om iets rechtte zetten zeker ook omdat wij vorige week een slechte wedstrijd hadden gespeeld in Woudsend. We hadden de afgelopen trainingsweek gewerkt aan het druk zetten op de verdediging van de tegenstander en doorlopende mensen op te vangen vanuit het middenveld en dat ging harstikke goed op de training maar dit nu maar doortrekken in de wedstrijden.

De Wedstrijd

Dit was onze opstelling voor de wedstrijd op de goal Patje in de verdediging van links naar rechts Mevrouw Uil, Tristan Sorry, Debutant Daniel, Stefan Mekka op het middenveld Jurjen het hardloop wonder, Aco de man van het drukzetten en Rene de man van de steekpass en in de aanval Thijs de goalmeeker, Esajas ook wel issu genoemd en Brent Hoffery. Op de bank Martje derde helft , Kong Fu Li, Meneer Uil , Rick Cornervlag en Wesley het aanspeelpunt.  En de kapitein van het schip Jantje v/d Werf.

Om klokslag 14:30 floot scheidsrechter Klein Wassink voor het begin van de wedstrijd. In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op balbezit was meer voor Scharne maar ONS stond goed compact. Maar toch ging het mis voor Ut Twadde want Scharne kwam op 0-1 na een goede steekpass op de rechtsbuiten die hem koel afronde. Snel daarna kreeg Scharne de kans op 0-2 maar deze bal werd goed gepakt door Patje. Maar toch viel de 0-2 voorzet op de spits van Scharne die hem keurig afronde.

Na dat moment kregen we ook kansen en we scoorden ook maar deze goal, werd helaas afgekeurd wegens buitenspel snel daarna werd Esajas weggestuurd door een middenvelder met een geweldige steekpass, Esajas kon 1 op 1 met de keeper komen maar ja weer de vlag omhoog jammer genoeg en ja dan zit het ook niet mee voor het tweede,  want op het halfuur kwam Scharne op 0-3 toen moest onze manager ingrijpen en hij bracht Wesley en Anco  voor Esajas en Brent en dit zou een gouden wissel blijken, want 5 minuten later, misschien wel met zijn eerste balcontact schoot Anco de bal in de touwen in de juiste goal voor Ut Twadde zeker een mooie aanval was het over veel schijven. Maar dan toch nog een domper voor de rust want Scharne scoorde de 1-4  en toen floot de scheidsrechter voor de rust. In de kleedkamer  besproken we de eerste helft wat er goed en fout ging en pasten we onze tactiek er op aan en we voerden twee wissels door Mart voor Nienke  en Rick voor Aco in de tweede helft begon Ut twadde sterk en kregen we ook kansen een goed schot van Wesley werd gepakt door de goalie van Scharne en een aantal schoten van ons gingen net naast of over of geblokt. Maar toch kwamen we op 2-4 een vrije schop werd het doelgebied in geschoten Wesley dacht dat hij Zlatan was en wou de bal met een acrobatische beweging binnenschieten maar hij miste de bal en die kwam terecht bij Thijs en die schoot hem hard en droog binnen en toen kregen we echt een gevoel van het kan nog en leek er een stunt te kunnen plaatsvinden op het zuidersportpark. Li kwam er nog in voor Stefan. Na het doelpunt weer kansen voor het tweede maar de bal ging er niet in en dan komt toch een oude voetbalwet tevoorschijn als je zelf niet de ballen erin schiet doet de tegenstander dat en viel de 2-5 voor Scharne hierna waren er nog een paar kansen voor beide ploegen maar werd er niet meer gescoord en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Als Ut Twadde kunnen wij trots zijn op hoe wij de tweede helft hebben gespeeld en dat we het Scharne toch heel moeilijk hebben kunnen maken op momenten maar wij weten ook waar het fout ging vandaag en daar moeten we gewoon verder op trainen om dat beter te maken. Maar zeker het grootste pluspunt aan deze wedstrijd ten opzichte van vorige week dat er veel meer strijd en passie was en deze lijn moeten we zeker doortrekken en dan komen de punten van zelf. Ik wil u bedanken voor het lezen en hopelijk neemt u volgende week weer de tijd om het wedstrijdverslag te lezen. Stay safe en tot een volgende keer.