Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Vervanging toplaag kunstgrasveld O.N.S. Sneek

Sneek- De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân heeft donderdagavond ingestemd met de vervanging van de toplagen van de kunstgrasvelden van SWZ Boso Sneek en O.N.S. Sneek.

 In totaal heeft de raad 1.440.000 euro vrijgemaakt voor de operatie, die voor het nieuwe seizoen moet zijn afgerond. Ook de toplaag bij ONS Sneek wordt vervangen. Dat betekent dat er zo goed als zeker na de zomer op nieuwe velden kan worden gevoetbald.

Een amendement van de eenmansfractie Semplonius, waarin hij stelde dat de verenigingen zelf moeten opdraaien voor een deel van de vervangingskosten, werd door de rest van de raad weggestemd. Kort daarna nam de voltallige raad het voorstel van wethouder Wielenga, die wegens ziekte werd vervangen door haar collega De Man (foto), aan. Alleen Semplonius stemde tegen.

Het beschikbaar stellen van een budget voor de vervanging en aanleg van deze velden is, de facto, de eerste stap in de Sportcarrousel. Hierin wordt door de gemeente met de verenigingen gesproken over de herontwikkeling en -inrichting van de sportaccommodaties in Sneek. Donderdagmiddag werden de politieke partijen en de overige Sportcarrousel-verenigingen verrast door hockeyclub SMHC, die op de dag van de besluitvorming met een totaal nieuw voorstel kwam. De wethouder gaf hierop aan hen om opheldering te hebben gevraagd.

Over de voortgang van de Sportcarrousel zijn de leden van de twee voetbalclubs in de laatste ledenvergaderingen geïnformeerd. Op deze bijeenkomsten spraken de leden van SWZ Boso Sneek en ONS Sneek een intentie tot fusie uit. De leden van SWZ Boso Sneek gaven nogmaals nadrukkelijk te kennen, dat hun voorkeurslocatie van een gefuseerde vereniging op Sportpark Tinga ligt.

Verdere gemeentelijke besluitvorming over de Sportcarrousel wordt in de komende maanden verwacht.

bron: grootsneek.nl

Delen