Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Entree: Hoofdingang dr. Duin Tribune en Parkeren Marinapark Volendam

Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam. In het vorige seizoen reed er een supportersbus naar het Kras Stadion aan de Sportlaan, dit seizoen niet. Uiteraard zullen vele supporters van het Uitvak de reis naar het gezellige Zuiderzee stadje aanvaarden. Voor hen een speciale aanbeveling vanuit FC Volendam voor de parkeermogelijkheden (zie onderstaande info). De supporters kunnen gebruik maken van de hoofdentree aan de Sportlaan. Het stadion is open vanaf 13.30 uur. Entreekosten zijn € 7,50. We zijn welkom op de Hoofdtribune, de Dr. Duin tribune. Er is geen supportersscheiding. ONS-ers zijn vooraf, tijdens en na de wedstrijd welkom in de Runderkamp lounge. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt. Bij de foto: Yume vorig seizoen in actie in Volendam; Stevens op de achtergrond. Voor de thuisblijvers. De wedstrijd is live te volgen via #jvoons (twitterredactie is aanwezig voor de actuele meldingen voor de volgers).

Vanuit Volendam alvast een voorbeschouwing, opmerkelijk genoeg hierin de nodige aandacht voor de veldproblematiek in Sneek: Voorbeschouwing FC Volendam

Goed om te weten
Voor de supporters is voor, tijdens en na de wedstrijd de Runderkamp Lounge in de hoek op de eerste verdieping van de eretribune open voor een hapje en een drankje. Verder is het voor de pers zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam even door te nemen. Alle vertegenwoordigers van de media dienen zich namelijk vooraf aan te melden, zonder een door FC Volendam verstrekte perskaart kan de pers zich namelijk geen toegang verschaffen tot het veld. De pers zal, net als de vertegenwoordigers van de KNVB en ONS Sneek, ontvangen worden in de bestuurskamer.

Kras Stadion FC Volendam

Het Kras Stadion is een voetbalstadion dat vooral wordt gebruikt voor de thuiswedstrijden van FC Volendam.

Het stadion is gebouwd in 1975. Het bestaat uit vier losstaande tribunes, namelijk de Dr. Duin-tribune, de Jaap Jonk-tribune, de Jaap Bond-tribune en de Pé Mühren-tribune, tezamen goed voor een capaciteit van 6984 toeschouwers. Het stadion heeft een aantal jaar de naam Veronicastadion gehad, maar sinds 2002 is de naam Kras Stadion. Sinds het seizoen 2006/07 ligt er kunstgras in het stadion.

Verdeling Kras Stadion

  • Dr. Duin-tribune (Ere-tribune): 1480 zitplaatsen
  • Pé Mühren-tribune (zuid): 1537 zitplaatsen
  • Jaap Bond-tribune (noord): 1028 zitplaatsen, excl. uitvak
  • Jaap Jonk-tribune: 2236 zitplaatsen
  • Overig (o.a. skyboxen, business seats): 703 zitplaatsen

Routebeschrijving Kras Stadion

U kunt Volendam op twee manieren via de snelweg bereiken:

Via de A7 (tussen Hoorn en Zaandam) de afslag Purmerend Noord nemen en de N244 opdraaien richting Volendam en Edam. Aan het einde van de N244 rechts de N247 opdraaien en bij rotonde t.o. Van der Valk Hotel Volendam linksaf.

Of via de ringweg A10 bij Amsterdam Noord de afslag S116 richting Volendam/Edam.

Vervolgens:
Op de N247 neemt u bij Van der Valk Hotel Volendam de afslag Volendam en blijft u de weg volgen. Bij binnenkomst Volendam Rotonde rechtsaf (eigenlijk rechtdoor) met de weg mee richting centrum (Julianaweg), vervolgens rijdt u rechtdoor. Hier ziet u borden richting parkeerterrein Marinapark. Een groot deel hiervan is openbaar en gratis parkeren. Let op de aanwijziging kort en lang parkeren.

Delen