Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Vier O.N.S.-ers recent 60 lentes jong

Daar waar onze vereniging begin dit jaar de fraaie leeftijd van 85 jaar mocht bereiken, waren er recent minimaal 4 O.N.S.-ers die actief en betrokken de grens van 60 jaar mochten passeren. Fred Meester, als sinds jaar en dag actief met de vlag langs het veld (laatste jaren bij O.N.S. 5) maar ook vrijwilliger in de kantine, tegenwoordig op woensdagavond en op de donderdagavond Clubavond, mocht begin deze maand zijn jubileum vieren in de Business Club (fantastisch begeleid door Paul en Saskia). Het reclamebord van Fred Meester heeft al jaren een vooraanstaande positie langs ons hoofdveld, een voorbeeld voor velen. Peter ‘Angel’ de Vries mocht ook het zestigste kruisje aftekenen. Ook Peter zijn de meeste velden in de Sudwesthoek niet onbekend, al wordt de Angel ook nog wel eens in de buurt van de Amsterdam ArenA gezien, al speelt daar niet zijn geliefde club. Favoriete plekje is met de maten op de Hillside, en derde helft wederom met maten en met mate in de buurt van de bekende pomp (en dan hebben we het niet over Veenema, ook altijd goed, maar bedoeld is ons gastvrije Clubhuis). De doorgewinterde O.N.S.-ers kennen nog zijn invalbeurt in O.N.S. 1, ongetwijfeld weet onze historicus Foeke Zijlstra nog wel welke wedstrijd dat was.

Veelvuldig komen we Stoffel Boersma in de wedstrijdverslagen van O.N.S. 1 tegen. Broer Cor in de spits, en Stoffel als een Barry Hulshoff waardevol opererend vanuit de achterhoede. Stoffel is al eerder dit jaar de zestig gepasseerd, alleen was de focus dit seizoen even op het verhuizen naar hun geliefde Hommerts, alwaar Stoffel, met eega, een woning van zijn dromen vond. Hommerts ligt welgeteld op 20 minuten fietsafstand van het Zuidersportpark. Stoffel kennen ze niet alleen in Sneek en Hommerts maar ook in Assen, Spakenburg, Rijnsburg en Spijkenisse e.a. Hij was een van de roemruchte spelers die destijds met O.N.S. 1 in de hoogste klasse van het amateurvoetbal speelde. Zeg maar de tijd van Jaap Bax en de elftalfoto in de NCRV-gids. Stoffel is ook de man die destijds t.b.v. een verbouwing van het clubhuis alle tegels aan de man wist te brengen (lees: certificaat voor de tegels), een klus die we nog wel eens kunnen doen. Goede nieuws is dat we het feest nog in petto hebben. Ook Jan Groninger wist de magische grens van de zestig te passeren. Beroemd geworden in het Zesde (met een hele befaamde eigen goal) en daarna jarenlang elftalleider bij O.N.S. 1, samen met Harry Wierda, de functie thans bekend als teammanager. Jan was tevens betrokken bij de opbouw van de Business Club (uiteraard met Hetty); mede als agrarisch makelaar; beide delen bij vele andere maatschappelijke organisaties in Sneek e.o. hun talent en deskundigheid, wat zeer lovenswaardig is. Sneek kan niet zonder deze instituten in het verenigingswezen.

Namens de webredactie de felicitaties voor deze raspaardjes van O.N.S., zeker 200 jaar lidmaatschap bij Boonstra en Peter/Paul in de boeken. Nog vele jaren met de andere leden van de vriendengroep bij O.N.S. Sneek!

Delen