Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Vooral jeugdig ONS Sneek moet volop aan de bak

Vooral jeugdig ONS Sneek moet volop aan de bak

door:      Jan van der Veen

Barry Ditewig stopt

13 - Barry Ditewig

Vlak voor het moment, waarop deze voorbeschouwing het levenslicht aanschouwt rolt het bericht binnen, dat Barry Ditewig stopt met keepen. Een verrassend bericht. Barry leek met enthousiasme het nieuwe seizoen te beginnen temidden van alle jonge spelers om zich heen. Jammer, dat we niet meer van zijn kwaliteiten kunnen genieten. We hebben in Barry een uitstekende keeper gehad en zullen hem missen. Ook, omdat hij het contact met de mensen om de club heen niet uit de weg ging. Dat hebben we in Barry altijd zeer gewaardeerd.

Tweede competitiewedstrijd

Zonder Barry moet ONS Sneek dus aanstaande zaterdag aantreden voor de tweede wedstrijd in deze competitie. Gelukkig, dat we in Justin van der Dam en Joep van de Haar een paar talentvolle, betrouwbare keepers hebben, van wie er één zaterdag hoogstwaarschijnlijk wel aan de bak zal gaan. Het plaatje van deze competitie oogt wat vreemd, omdat met 17 clubs er elke zaterdag eentje vrijaf heeft. En er nu al een verschil in de stand zichtbaar is van het aantal door de clubs gespeelde wedstrijden. Mede door dit competitieverloop ging ONS Sneek zonder zelf te spelen van de onderste plaats (17) naar plek 14. Puur op basis van minder gespeelde wedstrijden dan de clubs die nu onder de Snekers staan.ONS Sneek ontmoet zaterdag op het Zuidersportpark in Sneek SteDoCo uit Hoornaar. Een ploeg, waar de oranjemannen de laatste seizoenen wel vaker tegen speelden. Het afgelopen seizoen werden beide wedstrijden door ONS Sneek verloren. In Hoornaar werd het 3-1 en in Sneek 4-2 voor de gasten van aanstaande zaterdag. Met name in Hoornaar had er echter meer in gezeten. Een bewijs, dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

AZ1A8127

Ervaring tegen jong enthousiasme

Of de ploegen ook zo dicht bij elkaar zijn gebleven in de afgelopen zomer is de vraag. Bij SteDoCo waren wel wisselingen. Maar het hart (en eigenlijk het grootste deel van het elftal) bleef. En de kans is groot, dat we een behoorlijk aantal van de spelers uit het vorig seizoen zaterdag weer in actie zien. En dan denken we aan bijvoorbeeld Benjamin van Wanrooij, Joran Schröder en Vincent Verheul, die in aanvallend opzicht steun hebben gekregen van Kyle Doesburg, de voormalige topschutter van hsv Hoek. En in de verdediging staan nog altijd Bryan Jongeneel en Wesley Pollemans hun mannetje. Jesse Wielinga en Hayri Pinarci zijn in staat om het middenveld met hun kwaliteiten te bestrijken en voor gerichte aanvoer van passes te zorgen.

ONS Sneek moet het, na het stoppen van Barry Ditewig, met een nog lager gemiddelde aan leeftijd van het elftal doen als in de eerste competitiewedstrijd. En naast een flinke dosis enthousiasme en de wil om te winnen moeten de mannen van Raveneau en Koster nog wel degelijk aan elkaar wennen. Maar, hoewel de uitslag in Almere anders doet vermoeden, zit er veel voetbal in de ploeg. En, wanneer de ploeg de kans krijgt om te rijpen, dan zou met verloop van een paar weken het beeld wel eens anders kunnen zijn.

 DSC_0065

Historie

Wat isSteDoCo? SteDoCo is opgericht op 15 april 1946. De naam betekent: Sterk Door Combinatie. Die naam geeft al aan, dat SteDoCo is ontstaan door fusie van twee clubs die in elkaars buurt speelden. De ene club was Houdt Braaf Stand (Hoornaar), de ander: de Hoogbloklandse VoetbalVereniging. Tot 2007 speelde SteDoCo op een wat lager niveau dan tegenwoordig. Vanaf 2007 is het eigenlijk alleen maar excelsior gegaan met de club. In 2015 werd SteDoCo kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde naar de Topklasse. Na een verblijf van twee seizoenen in de Topklasse degradeerde SteDoCo in 2017 naar de Hoofdklasse om via de nacompetitie in 2018 weer terug te keren in de 3e divisie. Het afgelopen seizoen sloot SteDoCo in die 3e divisie af met een 8e plaats met 55 punten uit 34 wedstrijden.

download

De actualiteit

Zoals gezegd: ook bij SteDoCo waren in de afgelopen zomerperiode de nodige wisselingen. Versterking (althans op papier) kreeg de ploeg door de komst van Hoek-topscorer Kyle Doesburg. Een gevaarlijke, sterke spits met een neusje voor doelpunten. De meest opvallende wisseling was die van trainer. Gijs Zwaan vertrok. Voor hem in de plaats keerde Frans Adelaar op het oude (SteDoCo-)nest terug. Adelaar was vóór Zwaan ook al trainer bij de ploeg uit Hoornaar. De oud-speler en trainer van FC Utrecht nam daarmee weer het voortouw bij de club die hij zo goed kent. En daarmee zullen ze in Hoornaar zeker niet ontevreden zijn geweest.

Prognose

Het doen van een voorspelling is, na 2 competitieronden, een slag in de lucht. We hopen natuurlijk op tenminste één punt. Maar we gaan voor de volle winst. En……………voor een mooie wedstrijd, zodat het publiek voor een volgende wedstrijd zegt:  ‘We gaan wéér naar ONS Sneek, want dáár is iets te beleven!’

scheidsrechter:   R.G.C.M.Schul  (Leidschendam)

ass. schr.:               R.Meints & J.B.van Dijk

 

Delen