Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Alcides – ONS Sneek

VV Jubbega door KNVB uit competitie gehaald

ONS Sneek staat weer bovenaan met één punt meer dan d’Olde Veste’54

ONS Sneek speelt zaterdagavond in Meppel tegen Alcides

Winst in Meppel is noodzakelijk om koploper te blijven

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek: Ik verwacht een ander Alcides dan in Sneek

Doelsaldo beslist

De KNVB heeft vrijdagmorgen vv Jubbega uit de competitie van de eerste klasse I noord zaterdag gehaald. Dit is gebeurd nadat vv Jubbega twee keer een wedstrijd heeft afgezegd. Daarmee zijn alle door vv Jubbega tot nu toe gespeelde wedstrijden vervallen. Dat levert nu bovenaan de volgende stand op. Op de eerste plaats ONS Sneek met 51 punten uit twintig gespeelde wedstrijden. Het doelsaldo van ONS Sneek is 67 voor en dertien tegen. Op de tweede plaats staat nu d’Olde Veste’54 met vijftig punten uit twintig gespeelde wedstrijden. Het doelsaldo van de club uit Steenwijk is 49 voor en 22 tegen. ONS Sneek en d’Olde Veste’54 spelen nu nog twee wedstrijden. ONS Sneek speelt zaterdagavond in Meppel op het sportpark  Ezinge tegen Alcides. Op zaterdag 25 mei.a.s. speelt ONS Sneek in Damwoude tegen Broekster Boys. D’Olde Veste’54 speelt zaterdagavond in Sneek tegen LSC 1890. Op zaterdag 18 mei a.s. speelt d’Olde Veste’54 thuis tegen Alcides. Bij een eventuele gelijke eindstand in punten beslist het doelsaldo, dat in het voordeel is van ONS Sneek.

Ouderwets druk

Het was afgelopen vrijdagavond 3 mei j.l. weer eens ouderwets druk op het Zuidersportpark. De stadsderby tegen LSC 1890 trok veel publiek, dat getuige was van een verdiende 2-1 overwinning voor ONS Sneek. Al in derde minuut opende LSC 1890 de score. Nog voor de rust maakte Giovanni Aronds, die tot Man of the Match werd uitgeroepen, de 1-1. Na de rust zette Nordin Tahboun ONS Sneek op een 2-1 voorsprong. In de slotfase van de tweede helft was het nog even billen knijpen voor de ploeg van trainer Arnoud Koster, maar de kostbare 2-1 zege werd uit het vuur gesleept. .

Heel veel staat op het spel

De ontmoeting Alcides-ONS Sneek begint om 18.00 uur. Het is een competitiewedstrijd waarin heel veel op het spel staat. ONS Sneek kan zich geen verliespunten veroorloven.  Dat geldt ook voor Alcides. De geelzwarten van interim trainer Carl Furda moeten punten pakken om rechtstreekse degradatie af te wenden. In Sneek won ONS op zaterdagmiddag 9 december j.l. met liefst 8-1 van Alcides.

Stukken minder

De club uit Meppel won dit seizoen tot nu toe maar vier wedstrijden, speelde geen enkele keer gelijk en verloor liefst zeventien ontmoetingen. Het doelsaldo van de Drentse club is stukken minder als dat van ONS Sneek. De gastheer van zaterdagavond kwam tot het totaal van 27 doelpunten en ze kregen liefst 63 treffers tegen. Dat betekent een doelsaldo van min 36.  Alcides won thuis van LSC 1890 met 5-0 en thuis ook van Broekster Boys met 3-1.Ook de return in Sneek tegen LSC 1890 leverde Alcides een ruime zege op: 2-5. Afgelopen zaterdag was Alcides met 0-2 in Burgum te sterk voor de FC van die naam.

Zeer ongrijpbaar spel

Boven het wedstrijdverslag van FC Burgum-Alcides op de eigen website stond de volgende kop: FC Burgum heeft onbevangenheid en positiviteit nodig richting seizoensontknoping.De tekst van de eerste alinea was: Voetbal is soms een zeer ongrijpbaar spel. Dat bleek zaterdagmiddag eens te meer op het Koningsland. Ondanks een veelbelovende training op donderdag en alle goede bedoelingen legde FC Burgum een zeer teleurstellende wedstrijd op de mat. Het resultaat daarvan was een 0-2 thuis nederlaag tegen hekkensluiter Alcides. Dat terwijl FC Burgum de uitwedstrijd nog overtuigend met 0-5 had gewonnen.

Apathisch

De tekst was verder: Waar de training op donderdag eentje met hoge intensiviteit en veel beleving was, daar oogde FC Burgum op zaterdag apathisch. Wellicht bevangen door de negatieve resultaten van de afgelopen periode en het logischerwijs afgenomen vertrouwen, het is een goed mogelijke verklaring. FC Burgum blijft de nummer elf op de ranglijst en heeft nog steeds alles om voor te spelen. Alle reden dus om met de borst vooruit en onbevangen de eindfase van het seizoen tegemoet te gaan. Daarbij kan de positieve steun van onze trouwe supporters helpen om het tij te keren.

Ultieme voorbeeld

De jongens onder negen van FC Burgum gaven de spelers en de supporters daarin het ultieme voorbeeld.  Door met veel passie en plezier tot het eindsignaal  te blijven trommelen, zingen en vlaggen voor onze club. Zoals Johan Cruijff ooit mooi zei: Pech, dat krijg je bij een negatieve instelling en geluk bij een positieve instelling. Laten we samen het geluk proberen af te dwingen.

Drie pittige duels

RTV Drenthe was van mening dat Alcides verraste bij FC Burgum en nog mag hopen op ontspanning. De eerste alinea van het wedstrijdverslag was: Alcides pakte in de kelder van de noordelijke eerste klasse I zaterdag de volle winst (0-2) tegen FC Burgum en heeft daarmee nog altijd een reële kans om de nacompetitie te bereiken en daarmee rechtstreekse degradatie te ontlopen. Om de nacompetitie te halen, zal Alcides nog één plek moeten stijgen. Het gat naar FC Burgum is nog maar twee punten en dat met nog maar drie duels te gaan. Pittige drie duels overigens. De Meppelers treffen in de nog resterende wedstrijden achtereenvolgens nummer twee ONS Sneek, koploper d’Olde Veste’54 en nummer vier KHC uit Kampen.

Volle buit

Het verslag vervolgde met: Waar beide ploegen in de eerste helft redelijk in evenwicht bleven, leek de rust te worden bereikt met een 0-0 tussenstand totdat Naoufal Essayah de bezoekers kort voor de onderbreking op een 0-1 voorsprong bracht. In de tweede helft deed Alcides er alles aan om de magere voorsprong te verdedigen en dat plan pakte succesvol uit. De bezoekers verdubbelden de score zelfs dankzij een goal van Tarik Mrabet Dahbi. Daarmee ging de volle buit na lange tijd weer eens mee terug naar Meppel. Een uitstekend en broodnodig resultaat zei interim trainer Carl Furda. Hij zei verder: Het is lekker dat we gewonnen hebben en we zijn er ook ontzettend blij mee. We blijven het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We maken ons in die zin nog niet echt druk om de nacompetitie. Als het zo mag zijn, dan zullen we er  uiteraard vol voor gaan. Deze overwinning is op dit moment even heel mooi voor ons als team’’.

Schokeffect

In de laatste week van februari j.l. ontsloeg Alcides hoofdtrainer Bülent Akar. De trainer uit Wezep was bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit Meppel. In december j.l. werd al bekend dat het contract van Akar na dit seizoen niet verlengd zou worden, maar in de hoop op een schokeffect nam Alcides per direct afscheid van Bülent Akar. Assistent trainer Carl Furda neemt de taken van Akar gedurende dit seizoen over. Onlangs werd Dennis Meadows gepresenteerd als trainer voor volgend seizoen. Meadows is nu nog trainer van de hoofdmacht van de zaterdagtak van Alcides, dat speelt in de vijfde klasse G.

Selectie Alcides

De selectie van Alcides, met tussenhaakjes de rugnummers van de spelers, bestaat uit eerste keeper Xander Jager (1), tweede keeper Rick Loek (22), Aine Dusabe (2), Brecht van Zomeren (3), Joy Okenge (4), Glenn Arts (5), Max Kruyen (6), Naoufal Essayah (7), Dave Padding (9), Ryan Luyckx (10), Jeroen Westerbeek (13), Rostyslav Kalinin (15), Tristan Veelo (17), Twan van der Kamp (18), Jesper de Jonge (19), Nordin Benning (20), Marnix Jager (21), Mrabet Dahbi (14) en Milan Ronkes (23).

Favoriet

De 0-2 zege van Alcides op FC Burgum heeft de ploeg van interim trainer Carl Furda ongetwijfeld vertrouwen gegeven voor de wedstrijd op het sportpark Ezinge in Meppel tegen hoogvlieger ONS Sneek. Desondanks is ONS Sneek zaterdagavond favoriet. De ploeg van trainer Arnoud Koster moet Alcides beslist niet onderschatten. Het wordt een andere wedstrijd dan in Sneek toen de geelzwarten van het veld werden geblazen. Bovendien een kat in het nauw kan rare sprongen maken.

Prognoses

De prognoses van Voetbal Noord voor de komende wedstrijden in de eerste klasse I noord zaterdag zijn: Broekster Boys-Drachtster Boys 2-1, Alcides-ONS Sneek 1-4, LSC 1890-d’Olde Veste’54 1-3, Go Ahead Kampen-Flevo Boys 1-1 en Blauw Wit’34-SV Marum 3-0.

Arbitraal trio

Rik Berends uit Donkerbroek is scheidsrechter bij Alcides-ONS Sneek in Meppel. Hij is docent geschiedenis op de middelbare school. De KNVB assistenten zijn M. Brouwer en K.H. Brondijk.

Het is echt absurd

Afgelopen woensdagavond won d‘Olde Veste’54 in Heerenveen op het veld van Heerenveense Boys de finale van het toernooi om de noordelijke districtsbeker tegen Blauw Wit’34 dik verdiend met 4-0. Gefeliciteerd d’Olde Veste’54. Op RTV Oost stond een verslag van de noordelijke bekerfinale. De kop boven het wedstrijdverslag was: Blijdschap bij bekerwinnaar d’Olde Veste’54 ondanks nieuwe wending titelsoap. Het is echt absurd. Het wedstrijdverslag begon met: Voor aanvang van de bekerfinale kreeg d’Olde Veste’54 te horen dat vv Jubbega uit de competitie was gehaald waardoor d’Olde Veste’54 niet langer koploper is in de eerste klasse I noord zaterdag.

Twee uur voor de bekerfinale

Trainer Steven Wuestenenk van d’Olde Veste’54 reageerde een dag na de gewonnen bekerfinale als volgt: Twee uur voor de bekerfinale kregen we de brief van de KNVB dat vv Jubbega weer uit de competitie wordt gehaald. Iemand vertelde mij het nieuws, maar ik wilde mij richten op de bekerfinale. Ik wilde er van genieten als we de beker zouden winnen. Ik heb er nog niet heel erg over na kunnen denken. Het is echt absurd, de soap vv Jubbega.

Spelersbus gaf er de brui aan

Op het moment dat d’Olde Veste’54 weer wilde vertrekken naar Steenwijk gaf de spelersbus er de brui aan. ,,Ja, je gelooft het niet’’, zei de trainer van d’Olde Veste’54. ,,De bus liep al, maar ineens viel dat ding uit en kwam er rook aan alle kanten. Toen mochten we weer de kantine in van Heerenveense Boys. De supportersbus heeft onze supporters in Steenwijk afgezet en is daarna weer teruggekomen om ons op te halen. Ik denk dat we met auto’s naar Sneek tegen LSC 1890 gaan. Want in Sneek wacht komende zaterdag een duel met de hekkensluiter van onze eerste klasse. Ik heb de jongens nu vrij gegeven tot zaterdag. De jongens zullen nu niet al te fit zijn, maar we moeten wel klaar zijn tegen LSC 1890’’.

Een staartje krijgen

Door het terugtrekken van Jubbega is d’Olde Veste’54 afhankelijk van puntverlies van de nieuwe koploper ONS Sneek. Toch zal de zaak nog wel een staartje krijgen. De club uit Steenwijk heeft goede mensen binnen de club, die het onderste uit de kan gaan halen. Het enige dat d’Olde Veste’54 kan doen is de laatste twee potjes winnen en dan maar afwachten wat het oplevert. Wanneer d’Olde Veste’54 de twee laatste wedstrijden wint en toch geen kampioen wordt dan zal het altijd als onrecht voelen.

Gekke competitie

Wat verwacht aanvoerder Joran Swart van ONS Sneek van de wedstrijd Alcides-ONS Sneek? ,,Ik vind het maar een gekke competitie. Door de affaire vv Jubbega staat ONS Sneek weer bovenaan. We moeten ons zelf focussen op het winnen van de nog resterende twee wedstrijden. Thuis wonnen we met 8-1 van Alcides. We moeten Alcides uit zeker niet onderschatten. Er is een nieuwe trainer gekomen bij Alcides met waarschijnlijk een andere visie. Dat kan vertrouwen geven evenals het winnen afgelopen zaterdag bij FC Burgum’’. Het lukte uw voorbeschouwer niet om telefonisch contact te krijgen met interim trainer Carl Furda van Alcides.

Lunch

ONS Sneek trainde op de morgen van Hemelvaartsdag van tien tot twaalf. Hierna stond er een lunch klaar voor de spelers en begeleiding in onze kantine. Wat verwacht onze trainer Arnoud Koster van de belangrijke wedstrijd in Meppel tegen Alcides? ,,Het is een wedstrijd van groot belang zowel voor Alcides als voor ONS Sneek. Alcides zal er alles aan doen om de nacompetitie te halen. Ik verwacht een ander Alcides dan een half jaar geleden. Toen wonnen we met 8-1. Er is intussen een nieuwe trainer gekomen in Meppel met waarschijnlijk een andere visie. Vorige week vrijdag thuis tegen stadgenoot LSC 1890 speelde ONS Sneek een aardige wedstrijd. Met als kritisch punt dat we de kansen beter hadden moeten benutten. Zo waren de loopacties niet goed tegen LSC 1890 en ook voor de goal van LSC 1890 was de bezetting niet goed. Daar hebben we op getraind. Mijn spelers zijn zich bewust dat ze in Meppel voor een positief resultaat moeten zorgen. ONS Sneek heeft een fitte selectie tegen Alcides’’.

SiVi

Delen