Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing bekerduel Flevo Boys – ONS Sneek

Lastige loting in tweede knock-outronde Districtsbeker Noord

Morgenavond neemt ons vlaggenschip het in Emmeloord op tegen vierdedivisionist Flevo Boys. Na een 0-4 zege op bezoek bij zaterdag derdeklasser VV Minnertsga (doelpunten Glenn Buma, Ewart Ottema, Nordin Tahboun en Mark Westra) in de eerste ronde, belandde ONS in de welbekende kokertjes en werd één van de zwaarst mogelijke opponenten geloot: oude bekende Flevo Boys. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar nog in de Hoofdklasse B en wonnen de oranjehemden op het Zuidersportpark in één van de beste wedstrijden van het seizoen met 4-2. In Emmeloord trok de thuisploeg met 2-0 aan het langste eind.

Flevo Boys in de hoek waar de klappen vallen

Onze opponent van morgenavond is niet bepaald in vorm. Het staat momenteel op een dertiende (nacompetitie) plaats in de vierde divisie B. Afgelopen zaterdag werd er met ruime cijfers verloren van koploper Eemdijk: 4-0. Het zit, als we de verslaggeving vanuit Emmeloord moeten geloven, Flevo Boys vaak tegen. Zo werd er al liefst vijf keer verloren met één doelpunt verschil. Daar tegenover staat onder meer een knappe overwinning op titelkandidaat DHSC. In een spectaculaire wedstrijd won Flevo Boys met 4-7. In de eerste ronde van de Districtsbeker Noord werd zaterdag derdeklasser Heerenveense Boys met 1-4 opzij gezet.

ONS Sneek pakt punt op bezoek in Groningen

De oranjehemden traden afgelopen zaterdag aan in en tegen Groningen. In een aantrekkelijke wedstrijd stond na negentig minuten een 2-2 eindstand op het bord door treffers van Tahboun en Wesley Tankink. Toch had de thuisploeg ook zomaar aan het langste eind kunnen trekken. Onze hoofdtrainer Arnoud Koster hierover: ,,Ik vond het van onze kant heel matig. We kwamen niet echt in ons spel. Groningen was aan de bal agressiever. Door het vooruit verdedigen door Groningen kwamen we onder druk te staan. We konden ook de vrije man niet vinden. Wat ik van onze twee doelpunten vind? Toevalstreffers.’’

Oude bekenden in het wit-rood

Een blik op de selectie van Flevo Boys leert ons dat onder meer oud ONS’ers Frits Dantuma, Roelof Strikwerda en Gerben Visser momenteel hun voetbalkunsten vertonen in de Noordoostpolder. Dantuma en Strikwerda doen dit al jaren, Visser heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt van Sneek naar Emmeloord. Ook Mark Westra zou de overstap maken naar Flevo Boys maar bedacht zich en keerde begin dit seizoen weer terug op het Zuidersportpark. Verder valt op dat Flevo Boys met spelers als Said Hassan, Aran Nijboer en Timon Rorije over een behoorlijk ervaren ploeg beschikt. Een flink contrast met de relatief jonge ONS-selectie. Trainer van Flevo Boys is voor het derde seizoen op rij Arjen Postma.

Scheidsrechter van dienst is de heer Brinkman. Vorig seizoen leidde hij onder meer de wedstrijd ONS Sneek – DETO Twenterand. Hij zal vanaf de aftrap om 20.00 uur geassisteerd worden door de heren Bultema en Verhagen.

MdB

Delen