Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing bekerwedstrijd Makkum – ONS Sneek

ONS Sneek speelt dinsdagavond voor de beker in tweede ronde in en tegen Makkum

Makkum trainer Johan Tjeerd Polstra: Bekerduel tegen ONS Sneek een aardigheidje

Hij zei ook: Bekerwedstrijd tegen ONS Sneek is voor Makkum mooi cadeautje

Makkum moet het hebben van collectiviteit

Doelman Hyltje Bosma van Makkum is al 35

Makkum maakt zich geen illusies tegen ONS Sneek

ONS trainer Arnoud Koster: Nemen bekerwedstrijd serieus, willen zo ver mogelijk komen

Nordin Tahboun en Joran Swart spelen niet tegen Makkum

Arnoud Koster: Makkum zal ruimte niet cadeau geven

Afgelast

Na de geweldige 0-4 overwinning van afgelopen zaterdag uit tegen concurrent Go Ahead Kampen speelt ONS Sneek dinsdagavond in en tegen Makkum, dat uitkomt in de zaterdag vierde klasse B. Makkum – ONS Sneek is een wedstrijd in de tweede ronde van het noordelijk bekertoernooi. De aanvang is 19.30 uur op het sportpark De Braak. Zaterdag j.l. werd de competitiewedstrijd van Makkum in en tegen Irnsum afgelast vanwege de vele regenbuien. Aangezien Makkum een kunstgrasveld heeft is afgelasting niet aan de orde.

Derde plaats

Makkum bezet in de vierde klasse B noord zaterdag de derde plaats met twaalf punten uit zeven wedstrijden. Aan kop gaat AVC uit Sexbierum, dat achttien punten heeft verzameld uit acht wedstrijden. Tweede is het Leeuwarder Lions’66 met dertien uit zeven. AVC verloor afgelopen zaterdag verrassend op eigen veld net 0-3 van Foarút uit Menaldum. Ook Lions’66 verloor. Met 4-3 uit tegen FC Birdaard. Het doelsaldo van Makkum is plus twaalf.  Makkum scoorde 23 keer en kreeg elf tegentreffers om de oren.

Ouwe Syl en Foarút

Trainer van Makkum is Johan Tjeerd Polstra uit Menaldum, ook het dorp waar uw schrijver van de voorbeschouwing woont. Polstra is bezig aan zijn  tweede seizoen bij Makkum. Johan Tjeerd Polstra is een Bilkert. Hij is geboren in Ouwe Syl (Oudebildtzijl), dat tot de gemeente Waadhoeke behoort. Hij heeft gevoetbald bij Ouwe Syl en Foarút. Bij laatstgenoemde club speelde hij vijftien jaar in het eerste elftal.

Niets te vertellen

Wat verwacht de trainer van Makkum van de bekerwedstrijd thuis tegen eersteklasser ONS Sneek? ,,Ik zie het als een aardigheidje. Het is voor de voetbalvereniging Makkum een mooi cadeautje. We hebben geoefend tegen ONS Sneek Onder 23. Toen verloor Makkum met 5-1. ONS Sneek speelt mee bovenaan in de eerste klasse. Ik denk dat Makkum niets te vertellen heeft maar het blijft voetballen. Makkum moet het hebben van collectiviteit. Echte uitblinkers  heeft Makkum niet. Wel drie steunpilaren. Dat zijn doelman Hyltje Bosma (35), Evert Bruinsma, hij is een prima controlerende middenvelder, en Rik van As, die in de as van Makkum voetbalt. We maken ons tegen ONS Sneek geen illusies. We willen wel de schade beperken. De deur staat niet open voor ONS Sneek. Het hangt van het weer of er veel publiek op Makkum – ONS Sneek afkomt.’’

Selectie Makkum

De selectie van Makkum voor deze wedstrijd bestaat uit: Rik van As, Rik Blanksma, Leo van der Bles, Patrick Bloemsma, Gerben de Boer, Hyltje Bosma, Evert Bruinsma, Klaas Folkertsma, Tjitte Folkertsma, Roy Hoekstra, Rudmer Postma, Niels Schilstra, Jouke Vlasbloem en Ingmar Wijma. Of zijn broer Emiel kan spelen tegen ONS Sneek moet worden afgewacht. De twee Wijma’s zijn zonen van oud-kaatser Geert Wijma. Ype van der Logt en Michel Nauta zijn geblesseerd. Jelle Attema is geschorst. Het meespelen van Wessel Bootsma is eveneens nog een vraagteken. Patrick Bloemsma heeft in de jeugd van ONS Sneek gespeeld.

Arbitraal trio

Scheidsrechter bij Makkum – ONS Sneek is Xander Luinenburg. Hij wordt geassisteerd door Rintsje Melchers (Makkum) en Yde Klaas Dijkstra (ONS Sneek). Hierbij moet worden aangetekend dat Yde Klaas Dijkstra inwoner van Makkum is. Hij is ook een oud-kaatser. Zijn zoon Jorn speelt al heel lang voor ONS Sneek.

Aan zijn stand verplicht

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek is blij met de bekerwedstrijd in en tegen Makkum aangezien zijn ploeg a.s. zaterdag geen competitiewedstrijd heeft. ,,Het is dan ook supergoed om midweeks een wedstrijd te spelen. ONS Sneek neemt het bekertoernooi noord serieus. We willen ver komen in de beker. Nordin Tahboun en onze aanvoerder Joran Swart zijn tegen Makkum niet van de partij. We mogen achttien spelers meenemen naar een bekerwedstrijd. Je hebt zestien man nodig. Elf basisspelers en vijf keer mag er worden gewisseld. Eastermar beschouwde bekerwedstrijd tegen ons als een competitiewedstrijd. Dat Eastermar dan met vijf verdedigers gaat spelen dan moet dat even wennen. ONS Sneek is het aan zijn stand verplicht te winnen maar het is  wel bekervoetbal. Een bekerwedstrijd geeft een ander gevoel dan een competitiewedstrijd. Makkum zal de ruimte wel niet cadeau geven. Dan moet je alert zijn bij omschakelen, vrije trappen en corners van de tegenstander.’’

SiVi

 

 

Delen