Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing bekerwedstrijd ONS Sneek – Olde Veste’54

ONS Sneek tankt zelfvertrouwen voor bekerspektakel tegen Olde Veste’54 uit Steenwijk

Nieuwe koploper eerste klasse F noord zaterdag zet met 6-2 ‘t Fean’58 terug op aarde

Trainer Dick Krommenhoek van vierde divisionist verwacht dynamische bekerwedstrijd

Pluim voor Broekster Boys

Het lange voetbal paasweekend kon niet beter beginnen voor ONS Sneek. Zaterdag werd op het eigen Zuidersportpark met liefst 6-2 gewonnen van ’t Fean’58. Door de nederlagen van Blauw Wit’34 en Oranje Nassau Groningen klom ONS Sneek naar de eerste plaats in de zaterdag eerste klasse F noord. Een pluim voor Broekster Boys dat niet alleen twee keer won van ONS Sneek maar nu ook Blauw Wit’34 in Leeuwarden met 1-3 klopte. Oranje Nassau Groningen verloor de stadsderby uit tegen PKC’83 met 3-2. Van de titelkandidaten won Pelikaan S wel. Thuis met 3-0 van FVC dat directe degradatie niet meer kan ontlopen. Intussen kan niet langer meer van een top vier worden gesproken maar van een top vijf. Broekster Boys neemt de keurige vijfde plaats in met 33 punten uit negentien ontmoetingen. Dat zijn maar vier punten minder dan koploper ONS Sneek.

Vrije competitie zaterdag voor ONS Sneek

ONS Sneek voert de ranglijst aan met 37 punten uit negentien wedstrijden. Blauw Wit’34 staat tweede met 36 uit negentien. Pelikaan S is de nummer drie met 35 uit achttien duels. Oranje Nassau Groningen zakte naar de vierde stek met 34 uit negentien en zoals reeds in de aanhef vermeld is Broekster Boys vijfde met 33 uit negentien. Zaterdag 15 april a.s. is ONS Sneek vrij gesteld van competitievoetbal. Dat heeft te maken met het zich terugtrekken van de vv Groningen uit de eerste klasse F noord zaterdag. Het programma voor zaterdag 15 april a.s. luidt: Blauw Wit’ 34-Drachtster Boys, Broekster Boys-’t Fean’58, Gorecht-Winsum, Oranje Nassau Groningen-Leeuwarder Zwaluwen, Pelikaan S-Hoogezand en PKC’83-FVC. Wint Pelikaan S van FVC dan moet ONS Sneek de eerste plaats al weer afstaan aan Pelikaan S.

Reuzendoder

Op de website van ’t Fean’58 luidde de alleszeggende kop boven het wedstrijdverslag van ONS Sneek-’t Fean’58 van Henk Postma: ’t Fean’58 terug op aarde. Het begin van het verslag is: Na twee knappe zeges staat ons vlaggenschip weer met beide benen op de grond. Geen poot om op te staan concludeerde voorzitter Gerard Veenstra van de blauwhemden in de rust. Na een 5-0 ruststand won ONS Sneek eenvoudig met 6-2. Het kan in onze eerste klasse raar lopen. Vorige week kwam het andere oranje uit Groningen tekort tegen ‘t Fean’58. Dat kostte Oranje Nassau Groningen de koppositie. Om in aanmerking te komen voor de titel reuzendoder had er vandaag dus gewonnen moeten worden van ONS Sneek. Dat zat er niet een moment in. Beide keren was ’t Fean’58 kansloos tegen de best voetballende ploeg in deze spannende competitie.

Grote kracht van de oranjehemden

Het wedstrijdverslag vervolgde met: Eigenlijk was de wedstrijd na een kwartier al gespeeld. Ewart Ottema en Wesley Tankink zetten de thuisclub binnen een minuut op een 2-0 voorsprong. Vlot combinatiespel is de grote kracht van de oranjehemden. De thuisclub bleef de bovenliggende partij met prima positiespel passend bij een titelkandidaat. Na een half uur werd het 3-0 door Ewart Ottema. Nick Kleen en Nordin Tahboun bepaalden de ruststand op 5-0. Jens Hamstra tekende voor de eretreffer: 5-1. Mounir Loolofs scoorde de 6-1 en jeugdspeler Sietze Veenhuizen bepaalde de eindstand op 6-2. Assistent trainer André van der Molen concludeerde dat ‘t Fean’58 zowel uit als thuis aardig was weggespeeld. Onze jonge formatie hoeft zich beslist niet te schamen voor de nederlaag in Sneek. We richten ons nu op de komende wedstrijd uit tegen Broekster Boys. Het kan nog altijd.

Misselijk makend

Dat ONS Sneek-’t Fean ’58 een sportieve wedstrijd was bleek uit het wedstrijdformulier. Scheidsrechter Gerlof Gils hield de kaarten op zak. Geheel anders verliep de stad Groninger derby tussen PKC’83 en Oranje Nassau Groningen. Dat meldde club schrijver Bert Postma op de website van ON Groningen. De kop boven het verslag was niet mals. Die luidde: Na leuke eerste en misselijk makende tweede helft 3-2 bij PKC’83-Oranje Nassau Groningen. Hij schreef verder: Na een leuke eerste helft met de stand 2-2 volgde een tweede helft met veel overtredingen, schwalbes en een rode kaart. Oranje Nassau Groningen liet zich tegen tien spelers van PKC’ 83 overrompelen. Mijn enige respect ging in deze wedstrijd uit naar het arbitrale trio dat er nog wat van wilde maken. Wat een ongelooflijk geouwehoer en gemekker tegen de arbiter en zijn twee assistenten. Wanneer dit de trend wordt net als in het betaald voetbal dan kun je jouw kinderen en kleinkinderen beter naar een rugby- of ijshockeyclub sturen waar nog mannelijk wordt gestreden om de punten. Ik zal de paasdagen mijn tv niet op een voetbalzender afstemmen. Oh ja het werd uiteindelijk nog 3-2.

Bekervoetbal

Van het competitievoetbal naar het bekervoetbal. Maandagmiddag speelt ONS Sneek aanvang 15.00 uur thuis tegen Olde Veste’54 uit Steenwijk dat uitkomt in de vierde divisie B zaterdag. Een zeer belangrijk en interessant bekerduel. Het betreft hier een kwart finale. De winnaar plaatst zich voor de halve finale. De vier clubs die de halve finale halen mogen deel nemen aan het KNVB bekertoernooi met de clubs uit het betaald voetbal. Zich plaatsen voor het grote KNVB bekertoernooi levert de nodige centjes op die ONS Sneek en de opponent heel goed kunnen gebruiken. Met Olde Veste’54 treft ONS Sneek voor de derde keer een club uit de vierde divisie B zaterdag. De eerste was Flevo Boys. In Emmeloord won ONS Sneek met 2-3. Hierna werd HZVV uit Hoogeveen in Sneek met 3-1 uitgeschakeld. Tussendoor werd thuis met 4-1 gewonnen van competitiegenoot Pelikaan S.

Winst in en tegen Buitenpost

Olde Veste’54 bezet momenteel de met SDV Barneveld gedeelde dertiende plaats met 23 punten uit 24 wedstrijden. De dertiende plaats aan het eind van het seizoen betekent nacompetitie. Flevo Boys en HZVV zijn vijftiende en zestiende met respectievelijk twintig punten uit 24 wedstrijden en achttien punten uit 24 ontmoetingen. De vijftiende en zestiende plaats zijn directe degradatieplaatsen. De achterstand van Olde Veste’54 op de veilige twaalfde plaats van CSV Apeldoorn is vier punten. Olde Veste’54 won op zaterdag 1 april j.l. met 1-2 bij Buitenpost. De thuisclub kwam met 1-0 voor. In de slotfase scoorde Olde Veste’54 de 1-2. Hierbij moet wel worden aangetekend dat twee spelers van Buitenpost tegen een rode kaart aanliepen. In de winterstop oefende ONS Sneek in Steenwijk tegen Olde Veste’54. Het oefenduel eindigde in 3-3.

Dick Krommenhoek

Trainer van Olde Veste’54 is Dick Krommenhoek wonend in Steenwijkerwold. Hij is bezig aan zijn derde en laatste seizoen bij Olde Veste’54. Het komende seizoen is hij trainer van de zaterdag eersteklasser SVI uit Zwolle. Hij wordt bij Olde Veste’54 opgevolgd door Steven Wuestenenk uit Hooghalen die bezig is aan zijn vijfde en laatste seizoen bij Be Quick 1887 uit Groningen dat uitkomt in de zondag vierde divisie A. Dick Krommenhoek heeft gevoetbald bij Katwijk, SC Elburg en Ajax zaterdag. Hij heeft de volgende clubs getraind: DVVA (Amsterdam), Swift (Amsterdam), Zuidvogels (Huizen), NVC (Naarden), opnieuw Swift Amsterdam, Heerenveense Boys, FDS (Havelterberg), SC Emmeloord en nu dus Olde Veste’54.

Pittige opponent

Wat verwacht Dick Krommenhoek van de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek? ,,Ik verwacht een dynamische wedstrijd. Het zijn beide jonge ploegen die beide naar de halve finale van het noordelijk bekertoernooi willen. We hebben afgelopen zaterdag niet gevoetbald. Dat kan een voordeel zijn. Daarentegen heeft ONS Sneek wel gespeeld en dan blijf je toch lekker in het wedstrijdritme. Ik vind de competitie belangrijker dan bekervoetbal. Aan de andere kant is het wel zo dat wanneer je zover in het bekertoernooi bent gekomen je toch graag verder wil bekeren. Dan is er voor mij maar weinig onderscheid tussen competitie en beker. Om op de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek terug te komen, ik zie ONS Sneek als een pittige opponent. De laatste weken hebben we gelukkig de nodige punten gepakt. Met name de winst in en tegen Buitenpost was heel belangrijk. Ik verwacht en hoop wel dat Olde Veste’54 in de vierde divisie zaterdag blijft. We hebben nog een zwaar programma af te werken. Zo moeten we nog spelen tegen Eemdijk en SC Genemuiden de nummers één en twee.’’

Selectie Olde Veste’54

De selectie van Olde Veste’54 bestaat uit de keepers Tom Holleboom, Youri Smit, Leon Knol en de veldspelers Nick Spijker, Julian Zwoferink, Jason Huisman, Martijn Strijker, Hessel Eikelboom, Daan Postma, Patrick de Vente, Davy Kuurman, Mehran Ali Pour Asli, Jeffrey Dijkstra, Sten Toeter, Bas de Vries, Tom Kisjes, Juules Kwant, Niels ten Veen, Maikel Toeter, Jetse Suiker, Leon Hertong, Thomas de Jong en Brian van der Zweerde. Intussen heeft Olde Veste’54 de eerste aanwinst binnen. Dat is Aschwin Tanamal afkomstig van Alcides uit Meppel.

Jubbega eerste halve finalist

De eerste halve finalist is intussen bekend. Jubbega bleef zondag in Jubbega Hoogeveen met 3-1 de baas. Naast ONS Sneek-Olde Veste’54 worden Paasmaandag nog twee kwart finales gespeeld. Dat zijn Gorecht-SC Genemuiden en Blauw Wit’34-SVBO. Jubbega speelt in de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd Gorecht-SC Genemuiden. Wint ONS Sneek van Olde Veste’54 dan speelt ONS Sneek uit tegen de winnaar van Blauw Wit ’34-SVBO. De speeldata voor de halve finales zijn 6 en 7 mei a.s. Wanneer ONS Sneek het treffen thuis tegen ’t Fean’58 goed heeft verwerkt hoeft het op het Zuidersporpark niet te verliezen van de blauw-gelen uit de Kop van Overijssel. Met de fitheid van onze spelers zit het wel goed. Bovendien heeft ONS Sneek het zelfvertrouwen opgekrikt voor het bekerspektakel tegen Olde Veste’54.

Genoten

Onze trainer Arnoud Koster heeft genoten van zijn ploeg in de met 6-2 gewonnen wedstrijd van ’t Fean’58. ,,Voor de rust was het fantastisch mooi om te zien hoe we speelden. Met als resultaat een 5-0 voorsprong bij de rust. Ons positiespel was een lust voor het oog. Vijf doelpunten in één helft is ons nog niet eerder gelukt dit seizoen. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd van zaterdag j.l. Belangrijk is dat we met het oog op de bekerwedstrijd van maandag de wedstrijd tegen ’t Fean’58 fit zijn doorgekomen. Het was tegen ’t Fean ‘58 geen zware wedstrijd. Daardoor kon ik een aantal wissels toepassen in de tweede helft. We hebben heel goed naar de bekerwedstrijd tegen Olde Veste’54 kunnen toewerken. Het was geen nadeel dat we zaterdag ook hebben gespeeld en Olde Veste’54 niet. Ik vond het eerder een voordeel. Ik wil SiVi maar voorstellen, de spelers waren het daarmee volkomen eens, om bij elke thuiswedstrijd maar als balsponsor te fungeren.’’

SiVi

 

 

Delen